زمانی که کاربر سایت را در مرورگر خود باز میکند، اطلاعات سایت از سرور به مرورگر کاربر ارسال میشود. این اطلاعات میتوانند هر چیزی باشند. در صورتی که کاربر بخواهد فرمی را در سایت پر کند و یا اطلاعاتی را به سایت ارسال کند، اگر سایت از گواهی SSL استفاده نکرده باشد، این اطلاعات بدون هیچ رمزگذاری بین مرورگر کاربر و سایت منتقل میشوند. استفاده از SSL در سایتها باعث میشود تا اطلاعاتی که بین مرورگر کاربر و سایت تبادل میشود به صورت رمزگذاری شده شوند و افراد هکر و یا سودجو نتوانند از آنها استفاده سوء کنند.
در زمانی که سایتی را بازدید میکنید که به ارائه اطلاعات میپردازد و نیازی ندارید تا فرمی را پر کنید و یا خرید انجام دهید، اگر این اطلاعات رمزگذاری هم نشده باشند، مشکلی پیش نخواهد آمد. اما در برخی از مواقع، کاربران اطلاعات شخصی خود را در سایت وارد میکنند و یا تصمیم به خرید به صورت آنلاین دارند. در این مواقع اطلاعات مهمی بین کاربر و سایت رد و بدل میشود. اگر این اطلاعات توسط شخص دیگری دزدیده شود، موارد مهمی مانند رمز کاربر، رمز کارت بانکی و یا اطلاعات خصوصی به دست فرد دیگری خواهد افتاد و امکان سوء استفاده از این اطلاعات زیاد خواهد بود.
استفاده از SSL در سایتها باعث میشود تا هر اطلاعاتی که بین کاربر و سایت منتقل میشود، به صورت رمزگذاری شده باشد. با این کار هکرها به سختی خواهند توانست تا این دادههای رمزگذاری شده را به سرقت ببرند. موتورهای جستجو هم سایتهایی که از این گواهی SSL استفاده میکنند را برای کاربر امن تشخیص میدهند و هر چند اندک، رتبه بهتری برای آنها در نظر میگیرند. همیشه بعد از طراحی سایت این گواهی را نصب کنید. با این کار تمامی تصاویر به صورت https آپلود میشوند.
گوگل از سالهای قبل به اهمیت نصب این گواهی در سایتها تاکید داشته و رتبه سایتهایی که از این گواهی استفاده میکنند را نسبت به سایتهای دیگر بالاتر در نظر میگیرد. اگر دو سایت با محتوا و مشخصات یکسان باشند، موتورهای جستجو و گوگل برای سایتی که از گواهی SSL استفاده میکند، رتبه بالاتری را در نظر میگیرند. معمولا گوگل به امنیت اطلاعات اهمیت زیادی میدهد و سایتها را به استفاده از این گواهی تشویق میکند.
این نکته را باید در نظر داشته باشید که در میان تعداد زیاد سایت که در دنیای وب حضور دارند، فقط درصد اندکی از گواهی SSL استفاده میکنند. این امر باعث میشود تا اگر سایت شما در کنار رقبایی قرار بگیرد که شرایط مشابهی داشته باشند، اگر شما از گواهی SSL استفاده کرده باشید، شانس بیشتری خواهید داشت تا در رتبه بهتری قرار بگیرید. البته باید توجه داشته باشید که داشتن این گواهی باعث افزایش رتبه چشمگیر سایت شما نخواهد شد، اما در شرایط یکسان سایت شما شانس بیشتری پیدا میکند تا در رتبه بالاتری نسبت به رقیبان قرار بگیرد.
رتبه بندی بهتر میتواند منجر به ترافیک بیشتر شود. هر چه افراد سایت شما را بیشتر ببینند، بازدیدکننده بیشتری خواهید داشت. همچنین، هنگامی که کاربران نتایج جستجو را مرور میکنند، به سایتهای امن اعتماد بیشتری خواهند کرد و بر روی آنها کلیک میکنند. هر قدر کاربران بیشتری بر روی آدرس سایت شما در صفحه نتایج جستجو بیشتر کلیک کنند، نرخ کلیک سایت شما بالاتر خواهد رفت و موتورهای جستجو سایت شما را در رتبههای بالاتری قرار میدهند و با بالا رفتن رتبه کاربران بیشتری به سایت شما مراجعه میکنند.
اعتماد بیشتر کاربران با نصب گواهی SSL
کاربران به سایتهای ایمن، اعتماد بیشتری دارند. تحقیقات نشان داده است که اکثر افرادی که از سایتهای ناامن بازدید میکنند، زمانی که به صفحهای میرسند که باید اطلاعاتی را در آن پر کنند، از سایت خارج میشوند و افراد بسیار زیادی به طور کلی از سایتهای ناامن بازدید نمیکنند. این حالت زمانی بیشتر اهمیت پیدا میکند که کاربران قصد خرید آنلاین را داشته باشند. فقط تعداد محدودی بدون توجه به امنیت سایت، خرید خود را انجام میدهند و سایتهایی که این گواهی را نصب نکردهاند، سهم بسیار اندکی از مشتریان را خواهند داشت. هر قدر سایت بازدیدکننده کمتری داشته باشد، افت رتبه بیشتری را تجربه خواهد کرد. با ایجاد حس اعتماد، سایت شما بازدیدکننده بیشتری خواهد داشت و کسبوکار شما رونق بیشتری را تجربه میکند. استفاده از SSL در سایتها به کاربران حس اعتماد میدهد و کسبوکار شما رونق میگیرد.
اخطار مرورگر کروم برای سایتهایی که دارای گواهی SSL نیستند
اگر در سایت، کاربر برای ورود باید پسورد وارد کند، مرورگر کروم در ابتدای آدرس سایتهایی که از گواهی SSL استفاده نمیکنند، عبارت ناامن را با رنگ قرمز نشان میدهد. هر کاربر زمانی که وارد سایتی شود و مرورگر کروم اخطار ناامن بودن را نشان دهد، از آن سایت خارج میشود و هر قدر خروج کاربران از سایت بیشتر باشد و زمانی که آنها در سایت میمانند کمتر شود، نرخ پرش (Bounce Rate) سایت بالاتر میرود. با بالا رفتن نرخ پرش کاربر، موتورهای جستجو سایت شما را سایتی در نظر میگیرند که کاربر پسند نیست و رتبه سایت پایین خواهد آمد و کاربران کمتری میتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند.
اگر سایت گواهی SSL نداشته باشد، دادهها بدون رمزگذاری منتقل میشوند. انتقال اطلاعات برای سایتهای فروشگاهی و یا سایتهایی که اطلاعاتی را از کاربران دریافت میکنند، باعث ناامن شدن آنها میشود. زمانی که سایت بدون گواهی SSL باشد، در ابتدای آدرس سایت یک علامت ! قرار داده میشود که نشاندهنده ناامن بودن سایت است. اما زمانی که این گواهی را برای سایت نصب میکنید، در ابتدای نام دامین، یک علامت قفل بسته نشان داده میشود که در برخی از مرورگرها این قفل بسته به رنگ سبز نشان داده میشود و کاربران اطمینان بیشتری خواهند داشت تا از این سایت بازدید کنند و اطلاعات خود را ارسال کنند.
زمانی که گواهی SSL برای سایت نصب شود، آدرس سایت از http://example.com به https://example.com تغییر میکند. این تغییر در پروتکل http نشان میدهد که تمامی عناصر موجود در سایت از این گواهی پشتیبانی میکنند و هیچ یک از اجزاء سایت با استفاده از پروتکل http بارگذاری نشده است. نکتهای که باید توجه داشته باشید این است که زمانی که میخواهید از سایتی خرید کنید، باید به علامت قفل سبز رنگ و https آن توجه داشته باشید و از سایتهای ناامن خرید نکنید.
این گواهیها انواع مختلفی دارند و برخی از آنها را شرکتهای ارائهدهنده هاست به صورت رایگان برای سایتها ارائه میدهند. اطلاعات سایت با استفاده از کلیدهای ۲۰۴۸ و یا ۱۰۲۴ بیتی رمزگذاری میشوند. هر دادهای که از سایت به سمت کاربر ارسال میشود و یا کاربر به سایت ارسال میکند، توسط این کلید رمزگذاری خواهد شد. این کلیدها برای هر سایت به صورت جداگانه ایجاد میشوند و این کار باعث میشود تا رمز گشایی آنها برای افراد دیگر بسیار سخت شود.
این رمزگذاری تضمین میکند که کاربر شناسایی نشده و دادهها به صورت یکپارچه منتقل شوند. ارسال دادهها به صورت یکپارچه باعث خواهد شد تا دادهها به طور کامل به مقصد برسند. با نصب SSL، کاربر اعتماد بیشتری به سایت پیدا میکند و با خیال راحت میتواند اطلاعات مهم خود را به سایت ارسال کند. استفاده از SSL در سایتها باعث میشود تا هیچ کدام از دادههای ارسالی را هکرها نتوانند به سرقت ببرند.
گواهی SSL انواع مختلفی دارد و میتوان نسبت به کسبوکار، یکی از آنها را برای سایت در نظر بگیرید. البته باید توجه داشته باشید که هر کدام از این گواهیهای SSL را برای سایت نصب کنید، تبادل اطلاعات به صورت ایمن انجام خواهد شد و تمامی دادهها رمزگذاری میشوند.
یک نوع از گواهی SSL است که با اعتبار سنجی دامنه ارائه میشود. این گواهی را اکثر ارائهدهندههای هاست به صورت رایگان در اختیار سایتها قرار میدهند و نیازی نخواهد بود تا برای تهیه آنها هزینه بیشتری را پرداخت کنید. برای دریافت این نوع از گواهی SSL نیازی نیست تا صاحب دامنه اعتبار سنجی شود. ارائهدهنده این گواهی بر فرض آن که صاحب دامنه توسط ارائهدهنده سرویس هاست اعتبار سنجی شده، این گواهی را ارائه میدهد. این نوع گواهی برای سایتهای کوچک و مربوط به اشخاص و کسبوکارهای کوچک مناسب است. البته تمامی سایتها میتوانند از آن استفاده کنند، اما این نوع گواهی اطلاعاتی را در مورد کسبوکار ارائه نمیدهد. بسیاری از سایتها و شرکتهای بزرگ تمایل دارند تا از گواهیهایی استفاده کنند که نام و اطلاعات شرکت را در خود داشته باشد تا کاربر اعتماد بیشتری به سایت پیدا کند.
این نوع گواهی برای اعتبار سنجی سازمانی ارائه میشود. این گواهی اعتبار بیشتری نسبت به گواهی SSL (DV) دارد. زمانی که سایتی برای دریافت این گواهی اقدام میکند، هویت سازمان با ارسال مدارک به سازمان مربوطه باید اثبات شود تا سایت بتواند از این گواهی استفاده کند. زمانی که این گواهی برای سایت نصب شده باشد، کاربران میتوانند با کلیک بر روی نماد قفل در نوار آدرس، اطلاعات کاملی از سازمان و یا شرکت صاحب سایت را مشاهده کنند.
این گواهی SSL یکی از قابل اعتمادترین نوع این گواهیها است. برای دریافت این گواهی باید شرایط سخت گیرانهای که توسط استانداردهای خاصی تعیین شده، رعایت شوند. زمانی که سایت این نوع از گواهی را دریافت میکند، نوار سبز رنگی در نوار آدرس و قبل از آدرس سایت نشان داده میشود که در بالای آن نام شرکت و یا سازمان آورده شده است. با قرار گرفتن نام شرکت، کاربران با اطمینان کامل اقدام به ارائه اطلاعات خواهند کرد.
در برخی از موارد زمانی که شما گواهی SSL را برای سایت نصب میکنید. در نوار آدرس علامت اخطار زرد و یا قرمز رنگ نمایش داده میشود. زمانی که گواهی SSL را برای سایت خود نصب میکنید باید توجه داشته باشید که تمامی موارد را با استفاده از این گواهی در سایت بارگذاری کنید. این خطا در زمانی رخ میدهد که لینک، فایل CSS، JAVASCRIPT و یا تصویری درون صفحه وجود دارد که به صورت http فراخوانی شده است.
برای این که بتوانید این خطا را برطرف کنید، راههای مختلفی وجود دارند. اگر سایت شما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکند، در ابتدا مطمئن شوید در قسمت تنظیمات، در کادرهای نشانی وردپرس و نشانی سایت، آدرسها به صورت https باشند. برای پیدا کردن فایلها، لینکها و یا تصاویری که به صورت http فراخوانی شدهاند، در یک فضای بدون لینک در سایت، کلیک راست کرده و view page source را انتخاب کنید. با فشردن کلیدهای ترکیبی CTRL + F، عبارت http را جستجو کنید تا هر المانی که با http بارگذاری شده است را پیدا کنید.
نظرات کاربران (0)