راهنمای تغییر دامنه سایت بدون از دست دادن رتبه

افزودن به لیست علاقه‌مندی ها
راهنمای تغییر دامنه سایت بدون از دست دادن رتبه

در موارد مختلفی نیاز به تغییر دامنه سایت است. برای این که بتوانید دامنه سایت را به دامنه جدید تغییر دهید، باید نکاتی را رعایت کنید که باعث از دست رفتن رتبه سایت نشود. در زمان انتقال سایت به دامنه جدید، حفظ رتبه سایت در موتورهای جستجو و رعایت موارد سئو باعث می‌شود تا در صفحه نتایج موتورهای جستجو، رتبه سایت تغییری نکند. این کار یکی از دقدقه‌های صاحبان سایت است که بتوانند بدون کاهش رتبه، دامنه سایت را تغییر دهند.

در صورتی که انتقال سایت به دامنه جدید به درستی انجام نشود، هزینه‌هایی که برای سئو و افزایش رتبه سایت انجام شده به هدر خواهد رفت. برای بسیاری از دارندگان سایت، اگر اقدامات پیشگیرانه مناسب صورت نگیرد، تغییر دامنه می‌تواند یک تلاش ترسناک باشد. اما اگر به درستی اجرا شود، یک سایت می‌تواند کمی تغییر کند و بعد از مدتی کوتاه سایت دوباره رتبه قبل را به دست خواهد آورد. برای این کار باید کارهایی انجام شود که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد. در صورتی که مهارت کافی در طراحی سایت ندارید، می‌توانید این کار را به دیاکوبین بسپارید تا به بهترین نحو تغییر دامنه سایت انجام شود.

انتقال دامنه باعث خواهد شد تا تغییر اندکی در رتبه سایت ایجاد شود. این میزان افت بستگی به عملکرد شما خواهد داشت و در صورتی که این کار را به درستی انجام دهید، این افت رتبه بعد از گذشت زمانی جبران خواهد شد و سایت به رتبه قبلی باز می‌گردد. البته این مدت بازگشت به عملکرد مدیر سایت و رعایت موارد مربوط به سئو بستگی دارد که هر قدر بتوانید این کار را به درستی انجام دهید، این زمان کمتر خواهد شد.

دلایل انتقال سایت به دامنه جدید

دلایل انتقال سایت به دامنه جدید

دلایل انتقال سایت به دامنه جدید

در بسیاری از مواقع، کسب‌وکارها در ابتدای فعالیت خود توجه زیادی به نام دامنه نمی‌کنند و بعد از مدتی، تصمیم به تغییر نام دامنه می‌گیرند. همیشه باید توجه داشته باشید که نام دامنه هماهنگی کامل با زمینه فعالیت کسب‌وکار شما داشته باشد. برخی از کسب‌وکارها به این نکته توجه نمی‌کنند و بعد از مدتی نیاز به تغییر نام دامنه خواهند داشت. مورد دیگری که مدیران سایت نیاز به تغییر دامنه سایت پیدا می‌کنند، تبدیل دامنه .ir به .com است. زمانی که سایت‌ها نیاز به استفاده از خدمات گوگل را داشته باشند، گوگل از دامنه‌های .ir پشتیبانی نمی‌کند و مدیران سایت مجبور به تغییر نام دامنه می‌شوند.

خرید دامنه جدید برای تغییر دامنه سایت

خرید دامنه جدید برای تغییر دامنه سایت

خرید دامنه جدید برای تغییر دامنه سایت

همیشه سعی کنید در زمان تغییر دامنه سایت خود، نام دامنه جدید را متناسب با کسب‌وکار خود انتخاب کنید. این نام دامنه باید به گونه‌ای باشد که افراد بتوانند به راحتی آن را تلفظ کنند و به خاطر بسپارند. بعد از تهیه دامنه جدید، یک صفحه (Coming Soon) ایجاد کنید. این صفحه را به گونه‌ای طراحی کنید که توجه بازدیدکنندگان جدید را به خود جلب کند و آنها با شما و دامنه جدید آشنا شوند.

در صورتی که دامنه جدید شما در گذشته متعلق به کسب‌وکار دیگری بوده، باید در گوگل سرچ کنسول، آدرس‌های قدیمی را بررسی کنید و آنها را حذف کنید. در صورتی که در گوگل سرچ کنسول این کار را انجام ندهید، خطاهای پیدا نشدن صفحه (۴۰۴) در سرچ کنسول ایجاد می‌شود و در سئوی سایت تاثیرگذار خواهد بود.

برای هر دو دامنه یک نقشه سایت یا یک لیست ایجاد کنید آدرس‌هایی که باید به یکدیگر ریدایرکت شوند را مشخص کنید. استفاده از اکسل می‌تواند کار شما را ساده کند، به خصوص اگر سایتی بزرگ داشته باشید. هدایت همه بازدید کنندگان به یک صفحه اصلی ایده‌آل نیست. اطمینان حاصل کنید که بازدیدکنندگان را به کاربردی‌ترین صفحه موجود در دامنه جدید، جایی که می‌توانند به اطلاعات مشابه دسترسی پیدا کنند، هدایت می‌کنید. این کار می‌تواند نقش زیادی در سئو و افزایش رتبه سایت داشته باشد.

اعتبار دامنه قدیمی را تمدید کنید

باید توجه داشته باشید که دامنه قبلی باید اعتبار کافی را داشته باشد و آن را تمدید کنید. اگر دامنه قبلی اعتبار نداشته باشد و بعد از مدتی منقضی شود، تمامی بک لینک‌هایی که ایجاد کردید از بین می‌روند و به آدرس شکسته تبدیل خواهند شد و تغییر مسیر به سایت جدید انجام نشده و موجب کاهش رتبه سایت می‌شود. مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا گوگل تمامی آدرس‌های جدید را جایگزین آدرس‌های قدیمی کند. برای این که اشکالی در روند کار ایجاد نشود و بک لینک‌هایی که ایجاد کرده‌اید باقی بمانند، نیاز خواهید داشت تا دامنه قدیمی را تمدید کنید.

اگر دامنه قدیمی را تمدید نکنید، احتمال این که بعد از تمام شدن مدت اعتبار شما، فرد دیگری دامنه قدیمی شما را ثبت کند، زیاد خواهد بود و دیگر نمی‌توانید دسترسی به دامنه قدیمی داشته باشید و بک لینک‌ها را از دست خواهید داد.

راه‌اندازی سایت جدید قبل از تغییر دامنه سایت

تا جای ممکن، سایت جدید را بر روی همان هاست قبلی قرار دهید تا تغییری در DNSهای سایت ایجاد نشود. در برخی از مواقع، اگر برای سایت هاست دیگری تهیه کنید، کاهش رتبه سایت اندکی بیشتر خواهد شد.  بعد از راه‌اندازی، گواهی SSL را بر روی آن نصب کنید. سایت جدید را بررسی کرده و تمامی لینک‌ها و آدرس‌های موجود را بررسی کنید که به سایت جدید لینک شده باشند. تمامی لینک‌ها را در نقاط مختلف سایت چک کنید، لینک‌های موجود در هدر، فوتر، سایدبار، صفحات و برگه‌ها و دیگر نقاط سایت را به آدرس سایت جدید تغییر دهید.

در صورتی که نام دامنه جدید با دامنه قدیمی تفاوت زیادی دارد، در سایت جدید باید به ارتباط این دو نام در جاهای مناسب اشاره شود. این کار باعث خواهد شد تا هم کاربران و هم موتورهای جستجو این ارتباط را درک کنند و سایت شاهد کاهش بازدیدها و یا کاهش رتبه نباشد.

اگر بخواهید تا در زمان تغییر دامنه سایت سیستم مدیریت محتوای سایت را هم تغییر دهید، باید بررسی‌های بیشتری انجام دهید تا این کار به درستی انجام شود. برخی از سیستم‌های مدیریت محتوا از قالب‌های اختصاصی استفاده می‌کنند و برای تغییرات و یا به روز رسانی نیاز به هزینه زیادی خواهند داشت. برای استفاده از منابع گسترده‌تر و به روزرسانی‌های جدید با هزینه‌ای اندک و یا بدون هیچ هزینه‌ای، برخی از صاحبان سایت تصمیم به تغییر در سیستم مدیریت محتوای سایت به وردپرس می‌گیرند. سیستم مدیریت محتوای جوملا از آدرس‌دهی متفاوتی نسبت به وردپرس استفاده می‌کند. برای این که بتوان از سیستم مدیریت محتوای جدید استفاده کرد، باید تمامی سایت را به آدرس جدید ریدایرکت کنید تا از ایجاد خطاهای پیدا نشدن صفحه جلوگیری شود.

ریدایرکت تمامی آدرس‌های سایت قدیمی به دامنه جدید

ریدایرکت تمامی آدرس‌های سایت قدیمی به دامنه جدید

ریدایرکت تمامی آدرس‌های سایت قدیمی به دامنه جدید

برای این کار باید تغییراتی را در فایل htaccess. ایجاد کنید و قطعه کدی را در این فایل قرار دهید. باید توجه داشته باشید که این فایل به حروف بزرگ و کوچک حساس است و در زمان قرار دادن کدها باید دقت بالایی داشت.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^olddomain.com$ [OR]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.olddomain.com$

RewriteRule ^(.*)$ https://newdomain.com/$1 [R=301,L]

در این قطعه کد به جای olddomain.com نام دامنه قدیمی و به جای newdomain.com نام دامنه جدید را قرار دهید. در زمان نوشتن آدرس‌ها، دقت کافی داشته باشید تا اشتباهی رخ ندهد. بعد از این کار باید تمامی آدرس‌ها را بررسی کنید تا از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل کنید.

نکته‌ای که باید توجه داشته باشید این است که ریدایرکت‌های زنجیره‌ای انجام ندهید. اگر در گذشته آدرس X را به آدرس Y ریدایرکت کرده‌اید، اکنون که آدرس Y به آدرس Z ریدایرکت شده، باید آدرس X را به آدرس Z ریدایرکت کنید. در صورتی که در سایت جدید، مطالب متفاوتی وجود دارد و صفحات سایت قدیمی به این آدرس‌ها ریدایرکت شوند، احتمال افت رتبه بیشتر خواهد بود. البته اگر مطالبی که در سایت جدید قرار دارند از کیفیت بالاتری برخوردار باشند، بعد از مدتی این افت رتبه جبران خواهد شد و تغییر دامنه سایت باعث کاهش بازدیدکنندگان نمی‌شود.

تغییر دامنه سایت در گوگل سرچ کنسول

تغییر دامنه سایت در گوگل سرچ کنسول

تغییر دامنه سایت در گوگل سرچ کنسول

بعد از این که تمامی ریدایرکت‌ها را انجام دادید، نوبت به معرفی سایت جدید به گوگل سرچ کنسول می‌رسد. برای این کار، وارد گوگل سرچ کنسول سایت قدیمی شوید و در settings، وارد قسمت Change of Address می‌شوید. بعد از انتخاب دامنه جدید، دکمه Validate & Update را می‌زنید. گوگل ریدایرکت و دسترسی شما را بررسی می‌کند و در صورت وجود اشکال به شما اطلاع می‌دهد. اگر مشکلی در فرآیند وجود نداشته باشد، گوگل آدرس‌های دامنه قدیمی را از ایندکس خارج کرده و آدرس‌های جدید را جایگزین آنها می‌کند. ایندکس آدرس‌های دامنه جدید ممکن است تا ۶ هفته ادامه داشته باشد و در صورتی که ریدایرکت آدرس‌های سایت قدیمی به سایت جدید را به درستی انجام داده باشید، کاهش قابل توجی در بازدیدهای سایت رخ نمی‌دهد داد و کاهش رتبه چشم‌گیر نخواهد بود.

بک لینک‌ها را تغییر ندهید

زمانی که دامنه سایت به دامنه جدید ریدایرکت شد، بک لینک‌های سایت که ایجاد کرده‌اید را تغییر ندهید. با این کار گوگل تشخیص می‌دهد بک لینک‌هایی که ایجاد کرده‌اید، طبیعی نیستند و باعث خواهد شد تا در رتبه سایت تاثیر نامطلوب داشته باشد. به طور عادی شما هیچ کنترلی بر بک لینک‌ها ندارید و نمی‌توانید آنها را تغییر دهید. با ریدایرکت دامنه سایت، زمانی که کاربری بر روی یکی از لینک‌های شما کلیک کند، در صورتی که ریدایرکت صفحات و برگه‌های سایت را به خوبی انجام داده باشید، کاربر به صفحه جدید و مرتبط با موردی که جستجو کرده، منتقل خواهد شد. اگر ریدایرکت به خوبی انجام شده باشد، بک لینک‌هایی که آدرس دامنه قدیمی را دارند، تاثیر منفی بر رتبه سایت نخواهند داشت.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
5/5 - (2 امتیاز)
تاریخ انتشار: 23 دی, 1398
آخرین ویرایش: ۱۵ بهمن, ۱۳۹۸
منبع: دیاکوبین
      اشتراک گذاری

    علاقه‌مند به یادگیری سئو و طراحی سایت هستم. خوشحال می‌شم از نظرات و دیدگاه‌های شما نکات جدیدی یاد بگیرم و اطلاعات خودم و با شما به اشتراک بگذارم

    نظرات کاربران (0)
    اشتراک
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x