یک سایت موفق محتوای خود را در دستهبندیهای مجزا ارائه میکند تا کاربر به راحتی بتواند به صفحه مورد نظر خود در آن سایت دست پیدا کند. استفاده از فهرستهای مختلف این امکان را برای مدیران سایتها فراهم میکند محتوای خود را به صورت منظم و دستهبندیشده در اختیار کاربران قرار دهند. اگر در طراحی سایت خود از وردپرس استفاده کردهاید فهرستها از بخشهای مهم این CMS هستند و بهراحتی در آن ساخته میشوند. در این مقاله تنظیمات بخش منو در وردپرس، نحوه ساخت فهرستها و تمام موارد مربوط به آن را مرور میکنیم.
فهرستها در وردپرس بسیار اهمیت دارند. کار کردن با آنها ساده است و امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد. امکان درج لینک دلخواه در منو سایت، امکان افزودن آیکون به لینکهای فهرست، قابلیت ساخت تعداد بیشمار زیر منو با کشیدن و رها کردن لینکها زیر هم، امکان افزودن برگه دلخواه به لیست منو فهرست، امکان ایجاد چند فهرست و قرار دادن آنها در بخشهای مختلف پوسته و… بخشی از امکانات فهرستها در وردپرس هستند.
شما با کمک فهرستها میتوانید منوهای متنوعی در سایت خود ایجاد کنید و آنها را در بخشهای دلخواه به کار ببرید. انواع منوهای کشویی (dropdown) را با امکان ایجاد منو در وردپرس بسازید و در سایت خود قرار دهید تا دسترسی کاربران را به مطالب آن آسانتر کنید. فهرستها با تنوع زیاد امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهند.
با توجه به قالبی که استفاده میکنید امکان ایجاد چند نوع فهرست در سایت شما فراهم شده است. شما میتوانید به طور همزمان از چند فهرست در بخشهای منوی بالای سایت، سربرگ و پاورقی سایت یا همان هدر و فوتر سایت و سایدبار چپ و راست استفاده کنید و آنها را در مکانی که برای نمایش فهرست تعیین شده مشاهده کنید.
اگر قصد ایجاد فهرست در وردپرس را دارید ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شده سپس از منوی نمایش زیر منوی فهرستها را انتخاب کنید. در کادر مربوط، در بخش «نام فهرست» نام مورد نظرتان را تایپ کنید و روی دکمه «ساخت فهرست» کلیک کنید تا منوی جدید ساخته شود. پس از این مرحله قسمت سمت راست ایجاد فهرست از حالت غیرفعال خارج شده و در دسترس شما برای استفاده قرار میگیرد. بخش تنظیمات فهرست را نیز میتوانید در وسط صفحه مشاهده کنید.
تنظیمات اصلی فهرست در وردپرس
در بخش تنظیمات فهرست باید تکلیف لینکهایی که قرار است به فهرست اضافه شوند را مشخص کنید. در این بخش دو تنظیم مهم به شما نشان داده میشود: اضافه شدن خودکار برگهها و جایگاهها در پوسته یا مکان نمایش. در تنظیم اضافه شدن خودکار برگهها با ایجاد هر برگه جدید در وردپرس، این برگه فورا به فهرست شما اضافه میشود و در سایت در محلی که برای نمایش فهرست مشخص کردهاید نمایش داده میشود. اگر مایل نیستید برگههای مختلفی که در سایت اضافه میکنید خود به خود به فهرست اضافه شوند این تنظیم را به صورت غیرفعال باقی بگذارید.
تنظیم دیگر جایگاه در پوسته یا مکان نمایش است که به وسیله آن میتوانید محل نمایش فهرست در سایت خود را تعیین کنید. هر قالب با توجه به امکانات خود جاهای مختلفی را برای قرار دادن فهرست در اختیار شما قرار میدهد. در تنظیمات بخش منو در وردپرس به این نکته توجه کنید.
بعد از ایجاد فهرست در وردپرس، این CMS به طور پیشفرض فهرستی از برگهها، دستهبندیها و امکان درج پیوندها را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین شما میتوانید نوشتهها، برچسبها، ساختارها و… را نیز به فهرست خود اضافه کنید. این امکان در بخش تنظیمات صفحه به شما ارائه میشود و با تیک زدن آنها فعال میشود.
برای اضافه کردن منوی جدید به فهرست فقط کافی است روی هر کدام از مواردی که میخواهید به فهرست مورد نظر اضافه کنید نظیر برگهها، دستهها، برچسبها، پیوندها و… کلیک کنید تا به صورت دستهای به شما نمایش داده شود. سپس برای اضافه شدن هر کدام از آنها روی دکمه «افزودن به فهرست» کلیک کنید تا پس از چند لحظه به فهرست اضافه شوند. این موارد در سمت چپ در زیر عنوان «ساختار فهرست» نشان داده میشود.

تنظیمات بخش منو در وردپرس
لینکهای دلخواه خود را نیز میتوانید به فهرست مورد نظر اضافه کنید. با کلیک روی «پیوندها» تنظیمات این بخش نشان داده میشود. در پنجره باز شده در بخش «نشانی» آدرس اینترنتی مورد نظر را وارد کنید و در بخش «متن پیوند» عنوان دلخواه را اضافه کرده و با کلیک روی «افزودن به فهرست» آن را به فهرست خود اضافه کنید. همه آیتمهای انتخابی پس از افزودن به فهرست در سمت چپ صفحه نمایش داده میشود.
اگر قصد اضافه کردن خصوصیات پیشرفته به منوها را دارید در تنظیمات بخش منو در وردپرس این امکان وجود دارد. وردپرس ابزاری را به صورت پیشفرض در اختیار شما قرار داده است تا به وسیله آن این خصوصیات را به فهرست خود اضافه کنید. با کلیک روی تنظیمات صفحه که در بالای صفحه سمت چپ قرار دارد این ویژگیها را میبینید: هدف پیوند، صفت عنوان، کلاس CSS، پیوندهای همسو (XFN) و توضیح.

تنظیمات بخش منو در وردپرس
با فعال کردن گزینه هدف پیوند، لینکهای موجود در منو در زمان کلیک کاربر در پنجره جدیدی باز میشود. اگر فهرست شما به سایت دیگری لینک میدهد حتما از این گزینه استفاده کنید تا نرخ بانس ریت را بهبود دهید.
صفت عنوان این امکان را فراهم میکند تا نام دلخواه را برای منوی مورد نظر اضافه کنید تا با آن عنوان در منو اضافه شود. اگر مایل هستید منوهای فهرست رنگهای متفاوتی داشته باشند از گزینه کلاس CSS استفاده کنید. این گزینه برای استفاده از رنگ و شکل خاص برای آیتمهای منو به کار میرود.
برای تعیین follow و nofollow بودن لینکهای فهرست از گزینه پیوندهای همسو (XFN) استفاده کنید. قابلیت nofollow در بهبود سئو بسیار تاثیرگذار است. با nofollow کردن لینکها در منو به اعتبار سایت شما در صورت عملکرد نامناسب سایتهای دیگر خدشهای وارد نمیشود. بعضی سایتها پس از گذشت مدتی از نظر گوگل اسپم شناخته میشوند و در لیست سیاه گوگل قرار میگیرند. لینک به این سایتها روی سایت شما تاثیر گذاشته و رتبه آن را در نتایج موتورهای جستوجو کاهش خواهد داد.
در بخش توضیح هم میتوانید توضیح کوتاهی برای منوی ایجاد شده اضافه کنید. این توضیح در صورت پشتیبانی قالب شما از این امکان نمایش داده میشود.
پس از تکمیل منوها به طور کامل میتوانید روی دکمه «ذخیره فهرست» کلیک کنید تا فهرست ایجاد شود.
برای تغییر چیدمان منو و ایجاد زیر منو با استفاده از خاصیت کشیدن و رها کردن منو را به صورت دراپداون بسازید. در این صورت با بردن نشانگر موس روی منوهای مادر زیر منوها نمایش داده میشوند. پس از اعمال تغییرات روی دکمه ذخیره فهرست کلیک کنید تا فهرست به صورت منوی مادر و فرزند نمایش داده شود.
مدیریت جایگاهها

تنظیمات منو در وردپرس
پس از ایجاد فهرست مورد نظر باید محل نمایش آن در سایت را تعیین کنید. برای این کار در قسمت بالای صفحه روی «مدیریت جایگاهها» کلیک کنید تا بخشهای مختلف این گزینه به شما نمایش داده شود. شما میتوانید برای هر جایگاه تعیین شده در قالب استفادهشده فهرست مورد نظر را برای نمایش انتخاب کنید. به این نکته توجه کنید حتما لازم نیست برای همه بخشها فهرستی وجود داشته باشد. پس از این مرحله روی «ذخیره تغییرات» کلیک کنید تا تنظیمات مورد نظر ذخیره شود.
اگر تمایل دارید فهرست خود را در سایدبار قرار دهید از منوی نمایش، زیر منوی ابزارکها را انتخاب کنید. در این بخش ابزارک «فهرست دلخواه» را پیدا کنید و آن را در محل مورد نظر در سایدبار قرار دهید. با ذخیره تنظیمات فهرست مورد نظر شما در سایدبار ایجاد میشود.
امیدواریم با خواندن این مقاله بتوانید به راحتی فهرست مورد نظرتان را در وردپرس ایجاد کنید.
۴ ۴ votes
امتیازدهی به مقاله
تاریخ انتشار: 15 آذر, 1398
آخرین ویرایش: ۲ مهر, ۱۳۹۸
نظرات کاربران (0)