این مقاله درباره استراتژی مذاکره بر سر محصولات ساخته شده توسط شماست. در این مقاله من به موضوعی کلی مانند محصول میپردازم و روشهای اقناع کردن مشتری را در این باره بررسی میکنم. مباحث این مقاله در دو بخش طراحی سایت و تولید محتوا به شدت کاربرد دارد و اگر شما در یکی از این بخشها همکار دیاکوبین هستید، عملا این مقاله نوعی دعوت به اشتراک گذاری تجربیات است. همان طور که ما در این مقاله برخی تجربیاتمان را درباره قانع کردن مشتری در اختیار شما میگذاریم؛ به شدت علاقهمندیم که از تجربیات شما در این زمینه نیز آگاه شویم. حتما ما را از کامنتهای خود بی نصیب نگذارید.
قدم نخست در قانع کردن مشتری : عدم مبالغه
در سال ۲۰۱۹ که من این مقاله را مینویسم، حدود یک میلیارد وب سایت در دنیا وجود دارد. در فضای وب فارسی نیز هزاران وب سایت با میلیونها کلمه محتوا، ساخته شده است. هر روز میلیونها نفر به این وب سایتها در فضای وب فارسی سر میزنند و عملا این فضا روز به روز گستردهتر میشد. شما چه یک طراح سایت باشید، یا تولید کننده محتوا و یا سئو منیجر، یکی در میان میلیونها هستید. شاید در کلاسهای موفقیت در ذهن شما، خاص بودن را چپاندهاند، اما دنیای واقعی جنگ واقعی را میطلبد. برای مشتری خود درباره تواناییهایتان مبالغه نکنید. حتی اگر کامل و بدون محدودیت به توسعه وبسایت ها میپردازید؛ به یاد داشته باشید که بودجه مشتری شما محدود است. پس هم خود واقع بین باشید هم واقع بینی را به مشتریان خود انتقال دهید.
قدم دوم: تست بگیرید
مشتری شما هرچه چغر و بدبدن باشد باز هم در برابر حرف حساب لُنگ میاندازد. از قدیم و ندیم هم گفتهاند آدم عاقل نوکر حرف حساب است. در پروژههای سنگین و نیمه سنگین که به تواناییتان برای اجرا اطمینان دارید. حتما بخش معنی داری از بودجه را برای برگزاری تست کاربرد پذیری به خصوص با جامعه آماری متنوع اختصاص دهید. این کار دست شما را برای قانع کردن مشتریان باز میگذارد. در صورت نیاز حتی دو تا سه بار این تست را تکرار کنید بعد از گذشت چند ماه و حتی یک سال باز میتوان به این موضوع پرداخت.
اگر سایت شما سایتی با بازدید متوسط و بالاتر است، از تستهایی مانند هاتجار (hotjar) هم میتوانید استفاده کنید. آمارها و نقشههای حرارتی (Hitmaps) که این ابزار به شما ارائه میدهد، میتواند تجربه کاربری و طراحی رابط کاربری شما را به چالش بکشد. البته عمل کردن به این آمارها همه و همه در قانع کردن مشتری و افزایش اعتماد مشتری به شما کاملا مؤثر است.

قانع کردن مشتری
مواردی که درباره تستهای کاربرد پذیری و تستهای یو ایکسی مطرح شد همه و همه برای جلب اعتماد بیشتر و قانع کردن مشتری درباره ادامه همکار است. اما برای جلب اعتماد اولیه نیز راه خوبی هست. شما میتوانید از یک نمونه اولیه محصول استفاده کنید یعنی سایت خود را با استفاده از نرم افزارها مربوط به این موضوع به صورت نمونه اولی یا پروتوتایپ طراحی کنید. این کار اعتماد مشتری را به محصول شما دو چندان میکند. ساخت پروتوتایپ هزینه بر و زمان بر است از این رو سعی کنید در وقت و هزینه برای اینکار صرفه جویی کنید.

قانع کردن مشتری
قدم سوم: تست های استرس
یکی از کابوسهای هر کسی که وب سایتی را تحت مالکیت خود دارد، این است که سایت او در برابر ترافیک حجیم تاب تحمل نداشته، از دسترس خارج شود. تستهای استرس و فشار میتواند در قانع کردن مشتری نقش مهمی ایفا کنند. با این تستها عملا تا حد زیادی بر شما و مشتریتان معلوم میشود که سایت طراحی شده شما در برابر این دسته از فشارها مقاوم است یا خیر.
قدم چهارم مقایسه با رقبا در محتوا
این قدم بسیار سخت و مهم است. زیرا بسیاری از کسانی که یک وب سایت فروشگاهی یا شرکتی را درخواست میکنند و یا محتوایی را برای وب سایت خود یا شبکههای اجتماعی سفارش میدهند همیشه پیش چشم خود، غولهای صنعت را دارند و به دنبال بهترینهای هستند. اما به این موضوع فکر نمیکنند یا نمیخواهد فکر کننده، که سرمایه و زمان در این بخش حرف اول و آخر را میزند. این که ما بتوانیم مشتری خود را قانع کنیم که سرمایه انسانی و همین طور سرمایه مالیمان محدود است و از سوی دیگر زمان هم بسیار مهم است. مثلا دیجی کالا بیش از ۱۲ سال است که در ایران فعال است و در این راه میلیاردها تومان جذب و خرج سرمایه داشته است. شما برای انتخاب رقبا باید واقع بین باشید.
قدم پنجم: داشتن معیارهای مشخص مکتوب
در طراحی سایت یک رزومه مشخص و داشتن یک یا چند پرونده ثبت شده از تجارب طراحی سایتی که تا قبل از این انجام دادهاید میتواند برای شما بسیار مؤثر باشد نتایج به دست آمده از انواع تستهای کاربرد پذیری و تستهای UX را در اختیار مشتریان جدید بگذارید؛ البته در این راه حریم خصوصی مشتریان قدیمی را، با وسواس زیاد، حفظ کنید.
در تولید محتوا داشتن یک شیوهنامه به شدت کاربردی است. معیارهای پذیرفته خود و تیمتان را در اختیار مشتری بگذارید و کاملا مانند آن رفتار کنید. در زمان انجام پروژه هم از حرف های خود نه کوتاه بیایید و نه فراتر روید.
قدم ششم: پشتیبانی مستمر (از این کار خسته نشوید)
هیچ راهی به اندازه پشتیبانی مستمر و کاملا به موقع از محصول در قانع کردن مشتری مؤثر نیست. همیشه خوشحال باشید که ایرادی را به شما ارجاع میدهند و شما میتوانید آن را برطرف کنید زیرا اگر مشتری ایراد سایت یا محصول را به شما ارجاع ندهد. یعنی آن که به دنبال یک توسعه دهنده دیگر میگردد.
مشتری دهان بین
تمام این کارها برای بیشتر مشتریان قابل اجرا است و من خود به شخصه در زمینه محتوا آنها را امتحان کردم و جواب گرفته ام. اما گروهی از مشتریان هستند که به هیچ صراطی مستقیم نیستند و مانند کشتی پوسیده که هر لحظه از گوشهای نشتی پیدا میکند، همیشه باید بدوید تا اعتماد آنها را جلب کنید.
خود را برای این دسته از مشتریها خسته نکنید. این افراد اغلب دچار مشکل دهن بینی هستند. تا اولین نفر به آنها بگوید که سایت من چنان است و کار من چنین، تلفن را برداشته به شما زنگ میزنند که: ای آقا چه نشستهای که عقب افتادیم و سرمایه نازنینمان به باد رفت. البته دادن پیشنهاد برای بهبود سایت اصلا چیز بدی نیست اما این پیشنهادها باید عقلانی باشد این که ما کاری را فقط به صرف این که در جایی دیده ایم انجام دهیم بیآنکه حتی برای به درد خور بودن آن تحقیقی کرده باشیم. میتواند برای سایت و کسب و کار وابسته به آن فاجعه آفرین باشد.
گرفتن مشاوره دیجیتال مارکتینگ هم یکی از پیشنهادهای ما برای قانع کردن مشتری است. داوری بیطرفانه و بدون غرض روی محصول وب سایت میتواند برای شما راهکاری بسیار خوب باشد. در صورت تمایل با دیاکوبین تماس بگیرید.
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
تاریخ انتشار: 17 تیر, 1398
آخرین ویرایش: ۲۰ مرداد, ۱۳۹۸
نظرات کاربران (0)