به دنیای بهینهسازی موتورهای جستجو (سئو) خوش آمدید! به عنوان یک کاربر مبتدی، ممکن است فکر کنید که چیزهای بسیار زیادی برای یاد گرفتن برای سئو ۲۰۲۰ وجود دارد، خصوصاً وقتی که بدانید گوگل بیش از ۲۰۰ مؤلفه مختلف را برای رتبهدهی به محتوا در نظر میگیرد. با این حال، تمرکز بر بنیانهای سئو میتواند به شما در یادگیری آن کمک کرده و شما را به کارشناس سئو تبدیل کند.
راهکاری مناسب برای شروع یادگیری بنیانهای سئو ۲۰۲۰ را در این ۱۵ توصیه ما برای کاربران مبتدی میتوانید به دست آورید. اگر میخواهید چیزهای بیشتری درباره سئو بدانید هم میتوانید دیاکوبین و آکادمی آموزش سئو آن را به صورت کامل بخوانید. همچنین میتوانید از بخشهای آموزشی سایت ما هم استفاده کرده و به کمک آن به یک سئوکار حرفهای تبدیل شوید.
۱. توصیه نخست به سئو ۲۰۲۰ به سئوکاران خارج از ایران ایجاد و تکمیل نمایه گوگل مای بیزینس
پیش از اینکه پژوهش کلمات کلیدی یا نوشتن برچسبهای عنوان را شروع کنید، ابتدا به سراغ گوگل مای بیزینس بروید.
گوگل مای بیزینس پروفایل یا فهرست عمومی و رایگانی است که در کنار نتایج جستجوی مرتبط در گوگل نمایش داده میشود. اگر یک نام تجاری، محلی برای خرید غذا یا مسیر رسیدن به محلی خاص را جستجو کنید، احتمالاً با نمایه گوگل مای بیزینس روبرو میشوید.
ایجاد و تکمیل پروفایل گوگل مای بیزینس به شما اجازه میدهد که اطلاعات شرکت خود را به سرعت برای گوگل و کاربران فراهم کنید. ایجاد حساب کاربری بسیار ساده و سریع است و باید آن را در اسرع وقت انجام دهید. البته این سرویس در ایران فعال نیست شما میتوانید در گوگل مپ برای کسب و کار خود یک ریویو بنویسید و آن را در این سرویس ثبت کنید همان کار گوگل مای بیزینس را انجام نمیدهد ولی خیلی شبیه آن است. در سئو ۲۰۲۰ سرچ روی نقشه و مکانها از قبل اهمیت بیشتری مییابد.
۲. هدف قرار دادن کلمات کلیدی با دنباله بلند در مقابل کلمات کلیدی کوتاه
کلمات کلیدی بخشی اساسی از بهینهسازی موتورهای جستجو در سئو ۲۰۲۰ هستند.
اگر میخواهید کاربران سایت شما را پیدا کنند و اگر میخواهید محتوای شما رتبه مناسبی در موتورهای جستجو به دست آورد، باید کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید، قصد کاربران از جستجوی آن کلمه را درک کنید و آنها را در متا تگها و محتوای خود به کار بگیرید.
پیش از پژوهش کلمات کلیدی، مهم است که تفاوتهای میان کلمات کلیدی دنباله بلند و کلمات کلیدی کوتاه را بررسی کنید:
- کلمات کلیدی با دنباله بلند: یک کلمه کلیدی دنبال بلند شامل سه تا چهار کلمه است، مثلاً «چطور غذا ایتالیایی بپزم».
- کلمات کلیدی کوتاه: کلمات کلیدی کوتاه شامل یک یا دو کلمه هستند، مثل «پختن غذا».
اگر میخواهید سئوی سایتی را آغاز کنید، باید پژوهش کلمات کلیدی خود را بر کلمات کلیدی دنباله بلند متمرکز کنید. رقابت برای یک کلمه کلیدی با دنباله بلند به دلیل طولش نسبت به کلمه کلیدی کوتاه، کمتر است و همین امر کسب رتبه را برای محتوای شما راحتتر میکند.
شما میتوانید مقایسه کلمات کلیدی کوتاه و بلند را به این صورت در نظر بگیرید:
کلمات کلیدی کوتاه شبیه به ورزشکارانی در سطح المپیک هستند، در حالی که کلمات کلیدی بلند شبیه به ورزشکارانی در سطح دبیرستانها. اگر سایت خود را در حد المپیک طراحی نکرده باشید، کار سختی برای دستیابی به رتبه بالا در نتایج جستجو خواهید داشت. در حالی که در سطح دبیرستانها، میتوانید به نتایجی عالی برسید.
۳.تفاوت میان اهداف جستجو را درک کنید
علاوه بر کوتاه یا بلند بودن کلمه کلیدی، باید سه هدف کاربران از جستجو را هم در نظر بگیرید:
- ناوبری: شخصی که میخواهید به یک سایت خاص نظیر فیسبوک یا اپل برود.
- اطلاعاتی: شخصی که میخواهد اطلاعاتی درباره یک موضوع خاص مثل پخت غذا به دست آورد.
- تجاری: شخصی که میخواهد یک محصول، مثل غذا را خریداری کنید.
بسیار مهم است که این سه هدف از جستجوی کاربران را درک کنید، زیرا بر کلمات کلیدی هدف اثرگذار هستند.
برای مثال، صفحات محصولات یا خدمات باید کلمات کلیدی تجاری را هدف قرار دهند؛ در حالی که یک پست وبلاگی باید بر کلمات کلیدی اطلاعاتی متمرکز باشد. اگر پیش از نوشتن و بهینهسازی محتوا، کلمات کلیدی مد نظر خود را در گوگل جستجو کنید، میتوانید اهداف کاربران را در نتایج جستجو مشاهده کنید. در سئو ۲۰۲۰ هر بیشتر روی درک هدف جستجو کنندگان کار کنید.
۴. پژوهش کلمات کلیدی مرتبط با ابزارهای مناسب
وقتی کلمات کلیدی مورد نظر خود را پیدا کنید، میتوانید از ابزارهای زیر برای بررسی آنها استفاده کنید:
شما به عنوان یک سئوکار مبتدی، گزینههای رایگان بسیاری را در دسترس دارید، بنابراین آنها را امتحان کنید و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
وقتی نیازهای شما در سئو توسعه پیدا میکند، میتوانید از ابزارهای پولی نظیر Keyword finder استفاده کنید. همچنین میتوانید در به کارگیری جعبه ابزارهای سئو نظیر Ahref سرمایهگذاری کنید. این جعبه ابزار شامل مواردی مثل پژوهش کلمات کلیدی، رصد رقبا، تحلیل بکلینکها و غیره است.
۵. انتخاب کلمات کلیدی اصلی و مرتبط برای هر صفحه
وقتی بهینهسازی سئو ۲۰۲۰ خود را آغاز میکنید، باید بررسی کلمات کلیدی اصلی برای هر صفحه را در دستورکار قرار دهید.
مثلاً اگر میخواهید صفحهای حاوی اطلاعات مرتبط با پختن غذای سوشی را ایجاد کنید، باید «چگونه سوشی بپزیم» را به عنوان کلمه کلیدی اصلی در نظر بگیرید، زیرا حجم جستجوی بالایی دارد. علاوه بر کلمه کلیدی اصلی، باید دو یا سه کلمه کلیدی مرتبط را هم انتخاب کنید.
این کلمات کلیدی را میتوانید با استفاده از ابزارهای پژوهش کلمات کلیدی پیدا کنید.
به عنوان مثال، اگر از گوگل به عنوان ابزار پژوهش کلمات کلیدی استفاده کنید، میتوانید کلمه کلیدی مورد نظر خود را جستجو کرده و در پایین صفحه جستجوهای مرتبط با کلمه کلیدی اصلی را انتخاب کنید تا کلمات کلیدی مشابه را ببینید. به علاوه میتوانید از قابلیت تکمیل خودکار عبارت جستجو شده برای یافتن کلمات کلیدی جدید استفاده کنید.
همچنین میتوانید از ابزار برنامهریز کلمه کلیدی گوگل Google Keyword Planner برای به دست آوردن دادههای زیر بهره ببرید:
- حجم جستجو
- رقابت
- هزینههای پرداختی

سئو ۲۰۲۰
وقتی فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط داشته باشید، قادرید که بهینهسازی محتوا را شروع کنید. برای دستیابی به بهترین نتیجه میتوانید جدولی تهیه کنید و صفحات، کلمات کلیدی اصلی و مرتبط آنها را در آن فهرست کنید. این جدول میتواند به عنوان مرجعی مفید برای شما و تیمتان عمل کنند.
۶. بهینهسازی تگهای عنوان و افزایش جذابیت آنها
کارایی تگهای (برچسبها)عنوان مثل زمانی است که شما یک نفر را برای اولین بار ملاقات میکنید. این برچسب اولین و آخرین برخورد شما با کاربران است. اولین برخورد شما تعیین کننده این است که آیا کاربر روی لینک شما کلیک میکند یا کس دیگری. به همین دلیل عنوانی آموزنده، بهینه و جذاب اهمیت دارد.
چرا باید عنوانها را بهینه و جذاب و آموزنده بنویسیم؟ سؤال خوبی است!
- آموزنده: عنوان شما خلاصهای از آن چیزی است که در صفحه وجود دارد البته بدون دکمههای اقدام به عمل
- بهینه: عنوان شما باید حاوی کلمه کلیدی اصلی باشد و ۵۵ کاراکتر یا کمتر حجم آن باشد.
- جذاب: عنوان شما باید کاربر را جذب کرده و درباره صفحه و محتوای آن کنجکاو کند.
به خاطر داشته باشید که برچسب عنوان در صفحه نتایج گوگل نمایش داده میشود، نه در صفحه سایت.
اگر بخواهید، میتوانید عنوان درون صفحه دیگری برای صفحه خود انتخاب کنید کافی است برچسب عنوان و برچسب H1 شما یکی نباشد. برای مثال، شما میتوانید برچسب صفحه را «چگونه در خانه سوشی بپزیم» بنویسید، اما در برچسب H1 عبارت «چطور سوشی بپزیم» را وارد کنید.
با این حال از همخوانی برچسب عنوان و H1 اطمینان حاصل کنید.
اگر کاربران روی سایت شما کلیک کنند اما به صفحهای وارد شوند که عنوان آن اختلاف زیادی با عنوانی که کلیک کردهاند داشته باشد، دوباره به صفحه جستجو باز خواهند گشت. از دید گوگل، این عمل نشان دهنده این است که محتوای شما به جستجوی کاربر مرتبط نبوده است، همین موضوع باعث کاهش رتبه سایت شما میشود. چه در سئو ۲۰۲۰ و چه در سال های قبل محتوای نامرتبط یکی از بدترین جریمهها را در سئو داشته است.
با کمک ابزارهای زیر، نوشتن برچسبهای عنوان سایت خود را شروع کنید:
- CoSchedule Headline Analyzer
- Sumo List of Power Words
- Moz Title Tag Length Checker
به خاطر داشته باشید که شما میتوانید در آینده برچسبهای عناوین را تغییر دهید، پس فهرستی از آنها بسازید و به تناوب استفاده کنید.
۷. ساخت توضیحات متای آموزنده و بهینه
اگر نگاهی به هر یک از آموزشهای ابتدایی سئو بیندازید، احتمالاً چیزی درباره توضیحات متا خواهید یافت. این توضیحات در زیر برچسب عنوان در نتایج جستجو نمایش داده میشود، اما برعکس برچسب عنوان، به عنوان مؤلفهای برای رتبهدهی در نظر گرفته نمیشود. در سئو ۲۰۲۰ گوگل علاوه بر توضیحات متای که شما درج کردهاید جملات دیگر داخل متن شما را نیز انتخاب میکند.
البته این موضوع به آن معنی نیست که شما نباید توضیحات متا را در راهبرد سئوی خود در نظر بگیرید.
کلمات کلیدی اصلی (و حتی مرتبط) باید در توضیحات متا وجود داشته باشند، زیرا این توضیحات میتواند کاربران را به خود جذب کند. اگر کسی کلمهای را جستجو کند که در توضیحات متای شما باشد، گوگل این کلمه را به صورت پررنگ نمایش میدهد. این کار به کاربران نشان میدهد که محتوای شما با جستجوی آنها مرتبط است و همین امر منجر به کلیک میشود.
اینجاست که باید بدانید گوگل اغلب اوقات توضیحات متای شما را بازنویسی میکند.
حتی اگر شما توضیحات متایی نوشته باشید که خلاصهای از محتوای شما باشد و محدودیت تعداد کاراکتر توضیحات متا (۱۵۰ کاراکتر) را هم رعایت کرده باشد، باز هم این احتمال وجود دارد که گوگل تصمیم به بازنویسی آن بگیرد.
این مورد اشکالی ندارد و برای همه رخ میدهد.
با همه این تفاسیر اما شما باید توضیحات متا را بنویسید، زیرا اگر گوگل از آن استفاده کند، کلمات کلیدی اصلی و مرتبط محتوای شما را در خود خواهد داشت. این کلمات کلیدی، اگر توسط گوگل پررنگ شوند، میتوانند عاملی برای کلیک کاربران باشند. موضوعی که نشانهای مثبت برای گوگل درباره محتوای شما و ارتباط آن به عبارت جستجو شده است.
۸. استفاده از کلمات کلیدی در عناوین پاراگرافها
یک توصیه لازم دیگر برای سئوی مبتدی؟ کلمات کلیدی را به عناوین و بندها (پاراگرافها) اضافه کنید.
با اینکه گوگل کاملاً بر کلمات کلیدی متکی نیست، اما کلمات کلیدی مؤلفهای حیاتی در الگوریتم رتبهدهی هستند. کلمات کلیدی به گوگل کمک میکنند که بفهمد محتوای شما درباره چه موضوع یا مبحثی است. به همین دلیل است که محتوای شما (علاوه بر عنوان و توضیحات متا) بایستی حاوی کلمات کلیدی باشد.
شما باید از کلمات کلیدی اصلی و مرتبط خود در دو بخش استفاده کنید:
- عناوین، مثل H1، H2ها، H3ها و غیره
- بندها، فهرستها، جداول و غیره
به عنوان مثال، در صورت امکان، سعی کنید که کلمه کلیدی اصلی خود را حتماً در بند اول متن صفحه استفاده کنید. اگر استفاده از کلمه کلیدی اصلی در این بخش طبیعی به نظر نمیرسد، مطمئن شوید که کلمه کلیدی اصلی حتماً در ۱۰۰ کلمه ابتدایی متن یک بار به کار برده شده باشد.
محتوای خود را با استفاده از عناوین H2 به چند بخش تقسیم کنید، این کار میتواند به بهینهسازی محتوا و بهبود تجربه کاربری کمک کند. عنواندهی میتواند مشاهده و خواندن صفحات شما را سادهتر کند. همچنین این کار به کاربران و خزندههای وب، که موتورهای جستجو از آنها برای ایندکس محتوای شما استفاده میکنند، هم کمک میکند.
بسته به کلمات کلیدی مرتبط به هر صفحه، میتوانید از آنها در این عناوین هم استفاده کنید.
در ادامه مثال بالا، میتوانید از کلمات کلیدی اصلی و مرتبط زیر استفاده کنید:
- چطور سوشی بپزم
- چطور غذای ژاپنی بپزم
- دستورالعمل پخت سوشی
این رویکرد به وبسایت کمک میکند که کلمات کلیدی را هدف قرار داده، محتوایش را سازماندهی کرده و تجربهای مناسب را برای خوانندگان فراهم کند. کاربران میتوانند آنچه میخواهند را به سرعت در صفحه پیدا کنند، این امر باعث میشود که آنها بیشتر به ماندن در صفحه علاقه داشته باشند تا بازگشت به صفحه نتایج جستجو. این هم یک نشانه مثبت برای گوگل در سئو ۲۰۲۰ است.
۹. اول برای انسانهای بنویسید، بعد برای موتورهای جستجو
بسیاری از افراد مبتدی در سئو، وسوسه میشوند که به جای تولید محتوا برای کاربران، محتوای خود را با تمرکز بر موتورهای جستجو تهیه و منتشر کنند. این رویکرد منجر به صفحاتی میشود که در آنها از کلمات کلیدی و عناوین سوء استفاده شده است و محتوای آن کاملاً مصنوعی و نامفهوم به نظر میرسد.
وقتی در حال نوشتن و تولید محتوا هستید، به مخاطبان توجه کنید.
به آنچه آنها به دنبالش هستند و یا میخواهند یاد بگیرند فکر کنید. سپس، آنچه با ساختاردهی محتوا، طراحی صفحه و یا چندرسانهای میخواهید به آنها بیاموزید، توضیح دهید یا ارائه کنید را بررسی کنید.
برای مثال، صفحهای برای آموزش پخت سوشی، از تصاویر برای تشریح بهتر دستور پخت استفاده کرده است.
از نقطه نظر کاربر، این کار کاملاً منطقی است.
آیا به کار بردن محتوای تصویری برای آموزش پخت سوشی بهتر نیست؟ اگر کسی سعی کند که فقط با متن پختن سوشی را آموزش دهد، فرآیند آن مبهم میشود و کاربر در هر مرحله از کار گیج و سردرگم خواهد شد. این موضوع را در دوره جامع آموزش محتوا به خوبی توضیح دادهایم لطفا درس انواع محتوا این دوره را بخوانید.
نوشتن برای مخاطبان از یک نظر دیگر هم اهمیت دارد، شما از طریق سئو است که به درآمدزایی میرسید. شما میخواهید که کاربران شما را در جستجوها پیدا کنند، اما باید آنها را متقاعد کنید که شما بهترین گزینه هستید. اگر محتوای شما فقط برای موتورهای جستجو تولید شده باشد، مشتریان بالقوه و آماده خرید را از دست خواهید داد. البته در سئو ۲۰۲۰ معیارهای گوگل به شدت به سلیقه مخاطبان نزدیک شده است پس شما راهی بجز نوشتن برای مخاطبان ندارید
اول به مخاطبان توجه کنید بعد به بهینهسازی بپردازید تا بهترین نتایج را از سئو بگیرید.
۱۰. محتوای خود را برای نتایج برجسته featured snippets بهینه کنید
featured snippet در بیش از ۵۰ درصد نتایج جستجو نمایش داده میشوند، پس بهتر است که محتوای خود را برای آنها بهینه کنید.
به عنوان یادآوری در نظر داشته باشید که قطعات ویژه، کادرهایی هستند که در بالای نتایج جستجو در جایگاه موسوم به جایگاه صفر نمایش داده میشوند. این جایگاه بالاتر از نتایج جستجوی صفحات قرار میگیرد و میتواند به افزایش تعداد کلیکها و ترافیک سایت شما منجر شود.
وقتی کلمات کلیدی اصلی و مرتبط خود را بررسی میکنید، به این نکته هم توجه داشته باشید که آیا برای این کلمات، نتایج برجسته وجود دارد یا خیر. اگر وجود دارد آن را در نظر داشته باشید. در این صورت، هنگام تهیه محتوا، آن را برای نتایج برجسته بهینه سازی کنید.
با در نظر داشتن توصیههای سئوی زیر محتوای تولیدی خود را برای نتایج برجسته بهینه کنید:
- پاسخدهی به نتایج برجسته با استفاده از جداول، فهرستها و بندهای ۴۶ تا ۸۴ کلمهای
- افزایش تعداد عناوین فهرست به بیش از ۸ مورد (البته در صورتی که برای کاربران مفید باشد) برای ترغیب آنها به کلیک
- ایجاد جداولی با بیش از ۳ سطر (این مورد هم در صورتی که برای کاربران کاربردی باشد) در جهت کسب کلیک
- نوشتن عناوین جذاب برای پاسخ به قطعات ویژه، مثل «آیا سوشی برای سلامتی مفید است؟»
- استفاده از کلمات کلیدی اصلی یا مرتبط که موجب نمایش نتایج برجسته میشود در عناوین متن

سئو ۲۰۲۰
به یاد داشته باشید که برای نمایش محتوای شما در قطعات ویژه، محتوای مذکور باید در صفحه نخست نتایج گوگل باشد. البته در مواردی که بسیار نادر هستند، نتایج برجسته از صفحات موجود در صفحه دوم نتایج جستجو نیز استفاده میکنند. اکثر قریب به اتفاق قطعات ویژه، یکی از پنج نتیجه اول جستجو برای کلمه کلیدی مورد نظر هستند. ولی یک موضوع چه در سایتهای فارسی و چه در سایتهای انگلیسی بسیار در این مورد مهم است و آن هم ساخت محتوایی است که به سوالهای مخاطب
۱۱.لینکدهی به سایر سایتها
لینکها هم بخشی حیاتی از سئو هستند، در واقع لینکها یکی از مؤلفههای اصلی گوگل برای رتبهدهی به شمار میروند.
با این حال تمرکز بیش از حد بر لینکها میتواند سئوکاران تازه کار را در لینک دادن به سایتهای دیگر مردد کند. با اینکه نباید به سایتهای رقیب و سایتهایی که محصول یا خدماتی مشابه شما ارائه میکنند لینک بدهید، اما نباید به طور کلی از لینکدهی صرف نظر کنید.

سئو ۲۰۲۰
از نظر گوگل، لینکهای داخلی و خارجی نشانهای از وبسایت سالم و قدرتمندند.
وقتی در حال نوشتن محتوایی اطلاعاتی برای مخاطبان خود هستید، در کنار لینکهای داخلی از لینکهای خارجی هم استفاده کنید. از لینکهایی برای اشتراک گذاشتن آمار، پژوهشها، راهنماها و یا سایر موارد موجود در جهت پشتیبانی و بهبود محتوای خود استفاده کنید. اگر مطلبی را ترجمه میکنید حتما جایی را برای لینک منبع مشخص کنید.
وقتی به یک سایت دیگر لینک میدهید، این نکته را در نظر داشته باشید که سایت مورد نظر مشهور و معتبر باشد.
فرستادن کاربران به سایتهایی که به نظر نامعتبر میرسند میتواند نظر کاربران را درباره نام تجاری شما تغییر دهد. این کار میتواند گوگل را هم به اعتبار سایت شما بدبین کند. با لینکدهی به سایتهایی که به نظر خودتان معتبر و قوی هستند، خوانندگان و نام تجاری خود را از هر خطری حفظ کنید.
۱۲. تولید محتوای طولانیتر
پژوهشهای مختلف نشان میدهند که محتوای طولانی، برای رتبهدهی و اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی کارایی بهتری نسبت به محتوای کوتاه دارند. به همین علت است که بایستی در راهبرد سئو ۲۰۲۰ خود محتوای طولانی را در نظر داشته و استفاده کنید.
به طور معمول محتوای با بیش از ۱۲۰۰ کلمه را محتوای طولانی و محتوای دارای ۵۰۰ تا ۸۰۰ کلمه را محتوای کوتاه در نظر میگیرند.
با به کارگیری محتوای طولانی شما قادر خواهید بود که راهنمایی کامل درباره یک موضوع را به مخاطبان ارائه دهید.
به عنوان مثال اگر کاربر در حال جستجو درباره انواع سوشی باشد، سؤالاتی نظیر این موارد را جستجو خواهد کرد: کدام نوع سوشی از همه سالمتر است، کجا میتوانم انواع سوشی را بخرم، و قیمت هر نوع سوشی چقدر است.
فراموش نکنید با اینکه محتوای طولانی به قصد کارایی بهتر نسبت به محتوای کوتاه تولید شده است اما همیشه نتیجه اینگونه نیست. در برخی از موارد محتوای کوتاه بهترین رتبهها را در نتایج جستجو به خود اختصاص میدهند. به همین علت پیش از نوشتن محتوا، باید نگاهی به صفحات نتایج موتورهای جستجو بیندازید.
به یاد داشته باشید، اول برای مخاطبان بنویسید، بعد موتورهای جستجو.
۱۳. استفاده از کلمات کلیدی در نشانی اینترنتی، در کنار کوتاه بودن
نشانی اینترنتی URL نیز یکی دیگر از نکات مهم در سئو است.
ایجاد نشانی اینترنتی کوتاه، شفاف و سازماندهی شده، هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو مفید است. این چنین نشانیهای اینترنتی اطلاعات بیشتری درباره محتوا و معماری سایت شما را برای خزندههای موتورهای جستجو فراهم میکنند. همچنین به کاربران هم کمک میکنند که درک بهتری از وبسایت شما داشته باشند.
برای ایجاد نشانی اینترنتی در سایت، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- حاوی کلمه کلیدی اصلی باشد
- در صورت امکان پنج کلمه یا کمتر باشد
- از خط تیره (-) برای جدا کردن کلمات استفاده شود
- با حروف کوچک نوشته شود
- از به کار بردن علائم و هشتگ پرهیز شود
- فارسی یا انگلیسی بودن آن مهم نیست اما در فارسی نیم فاصله نگذارید

نمونه مناسب و نامناسب URL
بهینه سازی نشانی اینترنتی میتواند منجر به تفاوتهای معنیداری در تجربه کاربری و حتی رتبه سایت بشود.
۱۴. ایجاد ساختار برای سایت
وقتی درباره سئو بحث میکنیم، حتماً باید ساختار سایت را هم در نظر بگیریم.
ساختار سایت که معماری اطلاعات نیز نامیده میشود، بیانگر شیوه ساختاردهی و سازماندهی وبسایت شما است. برای مثال، کدام صفحات در بخش ناوبری نمایش داده میشوند؟ محتوای مختلف سایت نظیر پستهای وبلاگی، محصولات و منابع را چگونه سازماندهی میکنید؟ و بخشهای مختلف سایت چطور با هم در ارتباط هستند؟
با اینکه این موارد بسیار گستردهاند اما توجه به آنها برای سئو حیاتی است.
با کمک توصیههای زیر ساختار سایت خود را ایجاد (یا بازسازی) کنید:
- سلسله مراتب سایت را تعیین کنید: سلسله مراتب بیانگر سازماندهی سایت است، این موضوع شبیه به شجره نامه است! اگر صفحه نخست والدین باشد، چند بچه مثل /محصولات، /درباره-ما یا /بلاگ دارد. هریک از بچهها هم خود دارای بچههایی مثل /محصولات/پخت-سوشی دارند.
- ایجاد هدر و فوتر صفحات: هدر (بالاصفحه) و فوتر (پاورقی) سایت به کاربران و موتورهای جستجو کمک میکنند که سایت شما را ناوبری کنند. شما باید تصمیم بگیرید که کدام صفحات و لینکهای صفحات در این دو بخش وجود داشته باشند. در بسیاری از موارد ارزشمندترین صفحات یا بخشهای سایت در این دو قسمت نمایش داده میشوند.
- طراحی صفحات با منوهای بردکرامب Breadcrumb: یک بردکراب، حرکت کاربر در سایت را راحتتر میکند. به علاوه منوهای بردکرامب میتوانند به عنوان دادههای ساختاریافته عمل کنند. این دادهها ظاهر سایت شما را برای نتایج جستجو بهبود میبخشند. از طراحان خود بخواهید که منوی بردکراب را با کد های اسکیما برای شما بسازد.
گرچه ساختاردهی سایت نیازمند همکاری با تیم طراحی و توسعه سایت است، اما بخشی اساسی در سئو، حتی برای افراد مبتدی است. برای همین است که باید در اسرع وقت آن را در نظر بگیرید و به راهبرد سئوی خود اضافه کنید.
۱۵.اتصال سایت به کنسول جستجوی گوگل در سئو ۲۰۲۰ از هر زمان دیگر مهمتر است
کنسول جستجوی گوگل Google Search Console یکی از ضروریترین و بنیادیترین ابزارهایی است که باید از آن در سئو استفاده کنید.
این پلتفرم رایگان که توسط گوگل ارائه شده، نگرشی سریع از کارایی شما در نتایج جستجوی گوگل را نمایش میدهد. همچنین به شما کمک میکند که دیدگاه گوگل درباره سایت خود را بدانید. به علاوه، راهکارهایی کاربردی برای بهبود سئوی وبسایت را هم فراهم میکند.
کنسول جستجوی گوگل به شما امکان بررسی خطاهای زیر را میدهد.
- تعداد نمایش و کلیکها برای عبارات جستجو شده مختلف
- خطاهای خزش
- مشکلات نسخه موبایل
- نشانهگذازی نتایج
- ثبت (ایندکس) صفحات
- امتیاز سرعت صفحه
- و غیره
همچنین میتوانید نشانیهای اینترنتی خاص (یا کل سایت) را در کنسول جستجوی گوگل ثبت کنید.
با توجه به امکانات و ابزارهایی که کنسول جستجوی گوگل ارائه میکند، همه سئوکاران باید از آن استفاده کنند. شما میتوانید با کمک «راهنمای عضویت در کنسول جستجو» که توسط گوگل منتشر شده، کنسول جستجوی گوگل را برای سایت خود راه اندازی کنید.
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
تاریخ انتشار: 28 بهمن, 1398
آخرین ویرایش: 28 بهمن, 1398
نظرات کاربران (0)