تمام مواردی که لازم است در مورد ساختار تیم UX بدانید یک جا در دیاکوبین

افزودن به لیست علاقه‌مندی ها
تمام مواردی که لازم است در مورد ساختار تیم UX بدانید یک جا در دیاکوبین

کمپانی‌ها بالاخره شروع کردند تا موضوع UX را جدی بگیرند. همان‌طور که مدام تعداد بیشتری از طراحان و محققین UX مشغول به کار می‌شوند تا بتوانند محصولات بهتری را تولید کنند، ما باید این موضوع را در نظر بگیریم که چگونه آنان را سازماندهی کنیم. یک تیم UX ایده‌آل چه ساختاری دارد؟ امروز ما به تمام سوالات شما پاسخ می‌دهیم! سوالاتی که شاید مهم ترین موضوعات در زمینه طراحی سایت باشد. 

۱. چه مواردی ۳ رشته اصلی UX را تشکیل می‌دهند؟

بیایید از موارد پایه شروع کنیم. اگر شما وارد حوزه‌ی UX شده باشید، قطعاً افرادی از رشته‌های متفاوت را ملاقات می‌کنید. زمانی که شخصی در مورد تیم طراحی UX صحبت می‌کند، آن‌ها معمولاً به اتحادی از سه رشته متفاوت اشاره دارند: طراحی UX ، UI و تحقیق کاربر.

۱. طراحی تجربه کاربر UX

کارشناسان تجربه کاربر (یا مشتری) اول از همه می‌خواهند که کاربر و اهداف بیزنس و محصول را درک کنند، مشکلی که قابل حل شدن است. آن‌ها همچنین به کارهایی که کاربر قبلاً، در حین کار و بعد از آن انجام داده‌اند، توجه می‌کنند. تیم UX مدل‌ها و قالب‌های جدیدی ایجاد می‌کند و به بازخورد کاربر برای اثبات یا مبنای تکرارها تکیه می‌کند. برای جلوگیری از تعصب، ابتدا باید به جریان‌ها قبل از صفحه نمایش و رنگ‌ها دقت کنید.

تیم UX

تیم UX

ابزارهای استاندارد UX عبارتند از: کاربر شخصی، سفرهای کاربر، جریان کاربر. طراحی UX با عملکردها، قابلیت استفاده، جهت‌یابی، معماری اطلاعات و ساختار صفحه.

۲. طراحی رابط کاربری UI

طراحی UI شامل شکل ظاهری محصول است. طراحی UI در نهایت به مرحله پیکسل کامل می‌رسد، رابط کاربری نهایی که اساسا تنها نیاز به برنامه نویسی دارد. کارشناسان ارشد روش‌ها و الگوهای طراحی را هنری دستی می‌دانند، در حالی که از امکانات فن‌آوری و تکنولوژی نیز آگاهی دارند.

تیم UX

تیم UX

طراحی UI کاملا در مورد تصاویر و زیبایی شناسی از رابط‌های دیجیتال است. آن‌ها الگوها، آیکون‌ها، شکل‌ها، انیمیشن‌ها، انتقال‌ها، صداها را بر اساس مهارت حرفه ای خود و روند صنعت طراحی رابط کاربری، اما با توجه به نیازهای کاربر و مشتری انتخاب می‌کنند.

۳. تحقیق UX

UX شامل یک محیط جامع است که نه تنها محصول بلکه کاربر را نیز شامل می‌شود. تحقیقات تجربه کاربر، کلیدی برای یادگیری در مورد آن است. محقق تعیین می‌کند که کدام روش تحقیق می‌تواند مدارک مورد نیاز را برای یک فرضیه، یا جواب به یک سوال فراهم کند و سپس آن را با آزمایش قابلیت استفاده، مصاحبه کاربر و غیره اجرا کنید. محققان به جمع آوری اطلاعات در مورد بازار و نیازها و رفتار کاربر نیاز دارند؛ آن هم  از طریق تحقیقات میدانی در زمینه مختلف. آن‌ها وسایل گسترده و متنوعی دارند که می‌توانند در این زمینه به کار ببرند. سطح مشارکت رشته‌های مختلف ممکن است بر اساس محصول، شرکت یا صنعت و همچنین ساختار تیم طراحی UX متفاوت باشد. برخی از نقش‌ها و رشته‌های دیگر نیز گاهی اوقات لازم است که وارد این تحقیقات شوند مانند: تولید کننده محتوا UX، کارشناس تحقیق و غیره.

تیم UX

تیم UX

۲. چه رشته‌های ترکیبی وجود دارد؟

بنابراین، طراحی محصول نیازمند انجام کارهای متفاوتی است. اما در واقع باید چند نفر عضو یک تیم باشند؟ و چگونه باید تقسیم وظایف صورت پذیرد؟ خب، ما قبلاً این موضوع را بیان کردیم و الان هم دوباره می‌گوییم: UX یک تیم ورزشی است. اکثر وظایف نیز به کار شخص دیگری نیز متصل است. اطلاعات باید به خوبی در گردش باشند و همگی باید از آخرین پیشرفت‌ها آگاه شوند. گاهی اوقات لازم است که بعضی از نقش‌ها با یکدیگر ادغام شوند. افرادی که در یک زمان واحد چندین کار را انجام می‌دهند فایده‌ی بسیاری دارند. بنابراین، مدل‌های رایج کدام‌‌اند؟

الف) قهرمانان تنها: طراحی UI، طراحی UX و تحقیق به عنوان یک نقش جداگانه

تیم UX

تیم UX

شما باید این موضوع را ساده‌ترین گزینه در نظر بگیرید. هر فردی به هر حال از چیزی محافظت می‌کند، درست است؟ در این سناریو، محققین فقط اطلاعات، طراحان UX فقط قاب‌ها، ساختارهای سطوح بالا و ایده‌ها را بر اساس اطلاعات از تحقیقات جمع‌آوری می‌کنند، در حالی که طراحان UI مراقب طراحی کامل پیکسل بر اساس ورودی اطلاعات از محققین و کاربران UX مراقبت می‌کنند.

 مزایا:

  •  مسئولیت‌های جداگانه برای هر فرد
  •  تعصب حداقل
  •  زمان کافی برای همه

معایب:

  • انتقال بد اطلاعات و گم شدن دانش.
  •  مدیریت باید افراد زیادی را کنترل کند.

ب) زوج قدرتمند: نقش طراحی UX + طراحی UI با هم، تحقیقات جدا

تیم UX

تیم UX

در بیشتر موارد، همان افرادی که مسئولیت UX را به عهدا دارند به صورت همزمان از UI نیز مراقبت می‌کنند. محققین هنوز هم به صورت جداگانه فعالیت می‌کنند، هرچند که فقط بر روی جمع‌آوری اطلاعات تمرکز می‌کنند. زیرا طراحان هنوز بر روی به دست آوردن بینش کاربر از راه تحقیق تکیه می‌کنند، در این ساختار تیم UX، طراحی تجربه کاربر به یک مسئولیت مشترک در تیم تبدیل می‌شود.

 مزایا:

  • زمان کافی برای تحقیقات باقی می‌ماند.
  • محققین می‌توانند بازخورد بی‌طرفانه‌ای در مورد طراحی اراه دهند.
  • بدون ارائه طرح از طراح UX به طراح UI. طراح می‌تواند از طریق ایده اولیه حرکت کند.

معایب:

  • وظایف مورد نیاز این رشته می‌تواند طراحان را تحت تاثیر قرار دهد.

پ) برعکس: طراحی UX+ محقق، طراحی UI جدا

تیم UX

تیم UX

در حالت برعکس سناریو قبل، محققین همچنین مسئولیت طراحی UX را نیز قبول می‌کنند. بنابراین، آن‌ها اطلاعات را جمع‌آوری می‌کنند، بر اساس آن شخصیت‌ها را ایجاد خواهند کرد، سفرهای کاربر را می‌سازند، جریان‌ها و قاب‌ها را طراحی می‌کنند. در همان حال، طراحان UI مراقب بخش بصری هستند: ایده‌های جدید برای تم‌ها و بخش‌های حالتی دارند. بعد از تمام این برنامه‌ریزی‌ها، طراح UI، طرح پیکسل کامل را ارائه می‌دهد.

 مزایا:

  • یافته‌های تحقیق می‌تواند به صورت مستقیم با قاب‌ها ادغام شود.
  • UX بر روی موارد رنگ یا عناصر طراحی بصری هیچ تعصبی ندارد.
  • طراحان UI زمان بیشتری برای آزمایش ایده های طراحی بصری دارند.

معایب:

  •  زمان‌بندی: تامین کردن کار کافی برای طراحان UI قبل از اینکه حتی مرحله UI شروع شود.
  • خطر سوء تفاهم انتقال اطلاعات از UX به UI باقی می ماند.
  • تحقیق UX که توسط طراح انجام می‌شود می‌تواند توسط طراحی خود منحرف شود.

د) ارتش تک نفره: UX + UI + تحقیق؛ همگی با هم

تیم UX

تیم UX

این سناریو بیشتر به طور معمول در شرکت‌های کوچک وجود دارد که منابع کافی برای استخدام افراد جداگانه در طول پروژه‌های کوچک را ندارند. این کارشناسان جادویی که طراحان محصول نامیده می‌شوند مراقب تمام عوامل مرتبط با تجربه کاربر هستند.

 مزایا:

  • یک مرور کلی از تمام مواردی که اتفاق می‌افتد و اطلاعات موجود.
  • آن‌ها می‌توانند زمان خود را بر اساس جایی که «بزرگترین اتفاق» در آن زمان می‌افتد برنامه ریزی کنند.

معایب:

  •  تمرکز بر روی تمامی این زمینه‌های مختلف می‌تواند سخت باشد. معمولاً زمان کافی حداقل برای یکی از آن‌ها نخواهد بود.
  •  از هر کاری کمی انجام می‌شود به خصوص بخش تحقیق.
  •  طرح ها نقد نمی‌شود و کارها به سلیقه سوپرمن شما بستگی دارد.
  •  تعصب می‌تواند در تمامی زمینه‌های مختلف اتفاق افتد.

۳. کدام ترکیب بهتر عمل می‌کند؟

همه چیزهایی که ما در اینجا می‌توانیم از آن صحبت کنیم، بهترین روش در ایجاد یک تیم است که ما آن را دنبال می‌کنیم. استودیوی UX قبل از اینکه ما ساختار تیم UX مورد نظر خودمان را پیدا کنیم، تجربه‌های زیادی را کسب کرده است. ما یک شرکت طراحی هستیم. هدف ما این است که بتوانیم خدمات طراحی طولانی مدت به مشتریان خود ارائه دهیم. فرآیند طراحی روان در سناریویی مانند این بهترین عملکرد را دارد. پس ما گزینه دوم را انتخاب کردیم: طراحان ما وظیفه UX و UI  برعهده می‌گیرند، در حالی که محققان ما فقط بر جمع‌آوری داده تمرکز می‌کنند.

 چرا؟

  • ما مشکل انتقال اطلاعات میان مسئولین UX و UI را حذف می‌کنیم، زمان کافی برای تحقیق باقی می‌ماند.
  •  ما معتقدیم هیچ چیز به اندازه کافی خوب نیست، تا زمانی که ثابت شود. تیم‌های بسیار زیادی که ما با آن‌ها ملاقات کردیم، به سادگی زمان زیادی برای انجام تحقیق مناسب نداشتند. ما نمی‌خواهیم این اتفاق برای تیم ما بیفتد.
  •  زمانی که UX و UI با هم ادغام می‌شوند، معمولاً زمان طراحی UX به منظور آماده‌سازی صفحه نمایش واقعی در زمان مقرر کاهش می‌یابد. ما این را هم نمی‌خواهیم.

انواع دیگر ساختار تیم UX همچنین می‌توانند نتایج شگفت انگیزی به دست آورند. تیم‌های خوب UX زیاد و همه کاره هستند. و ما باید هر بار که فاز طراحی محصول جدید شروع می‌شود، فرم‌های تجدید نظر را بررسی کنیم.

تیم UX

تیم UX

۴. چه نقش‌های دیگری در ساختار تیم UX مناسب است؟

بسیاری از زیرمجموعه‌ها و تخصص‌های مرتبط با آن می‌توانند در ساختار تیم UX شرکت کنند یا با آن ترکیب شوند. همان‌طور که تیم رشد می‌کند، مردم معمولا در یک زمینه خاص تخصص کسب می‌کنند و همکاران خود را در آن بخش حمایت می‌کنند. چند مثال خوب از دیگر جایگاه‌های UX شامل موارد زیر است:

  •  تعامل طراحی
  • معماری اطلاعات
  • تولید کننده محتوا / تولید کننده محتوا UX
  • استراتژی محتوا
  •  تصاویر / طراحی بصری
  • طراحی صوتی
  • طراحی OPS

خیلی شگفت‌انگیز است. تمام چیزی که من می‌توانم به شما قول بدهم این است که این موضوع زمانی که تیم توسعه دهنده و کد نویسی وارد قضیه می‌شود همه چیز نیز پیچیده‌تر می‌شود! به همین دلیل بسیار مهم است که تیم UX همکاری و اطلاعات خود را با توسعه دهندگان به درستی از همان ابتدای کارگاه آموزشی آغاز کند. اگر تمایل دارید تا بیشتر در مورد همکاری عمیق طراحان و توسعه‌دهندگان اطلاعات کسب کنید، به شما پیشنهاد می‌کنم تا مقاله ما را در مورد طراحی کامل از ابتدا مطالعه کنید.

۵. چگونه یک تیم UX  را در یک سازمان موجود جا بیندازیم؟

ساختار تیم UX نیز تحت تأثیر چگونگی ارتباط تیم با بقیه سازمان قرار دارد. اگر قرار است تا در مورد چگونگی قرارگیری تیم UX در کمپانی و تیم محصولات صحبت کنیم، دو حالت کلی وجود دارد. اجازه دهید تا آن‌ها را توضیح دهم.

الف) مدل آژانس داخلی (واحد مایع)

تیم UX

تیم UX

یک تیم داخلی که در اجرای وظایف طراحی محصولات مختلف در داخل سازمان شرکت می‌کند، این تیم UX با هم قرار می‌گیرد. هر یک از آن‌ها نقش‌های مشخص دارند و همانند هر آژانس داخلی دیگر، به بخش‌های دیگر با مسائل مربوط به UX خود نیز کمک می‌کند. یک طراح یا محقق احتمالاً وظایف خود را که مربوط به بیش از یک محصول متفاوت در یک زمان واحد است مدیریت خواهد کرد. جدا شدن از تیم‌های محصول می‌تواند باعث ایجاد مشکلات در انتقال اطلاعات شود. در مدل آژانس داخلی، سرپرست تیم UX در واقع به تیم طراحان / محققان نظارت خواهد کرد، اما همچنین از سمت مدیران تیم‌های محصول مربوطه که با آنها کار می‌کنند نیز هدایت می‌شود.

ب) مدل کارکردی متقابل (پوسته)

تیم UX

تیم UX

هنگامی که شرکتی با یک تیم کارکردی مقابل کار می‌کند، طراحان و محققان نیز در کنار توسعه دهندگان PM و بقیه افراد، بخشی از تیم‌های محصولی محسوب می‌شوند. تیم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌UX‌ همه زمان خود را به یک محصول اختصاص می‌دهند. این تماس مستقیم با بقیه تیم محصول، به آن‌ها کمک می‌کند تا کارآیی بیشتری داشته و کلیه جنبه‌های توسعه محصول را درک کنند.

با این وجود، آن‌ها تماس مستقیم و یا مسئولیت‌های مشترکی با بخش UX از تیم‌های محصول دیگر نخواهند داشت. در شرکت‌هایی که با مدل تیم‌های کارکردی متقابل کار می‌کنند، تیم UX معمولا دو رئیس دارند: مدیر محصول تیم مربوطه که در آن کار می‌کنند، و طراح یا محقق اصلی که تمام طراحان یا محققین شرکت را هدایت می‌کند.

۶. تیم داخلی در مقابل  تیم خارجی؟

ما درباره اکثر مدل‌های سازمانی معمول برای تیم‌ UX صحبت کردیم. اما همچنان مطالب نگفته باقی مانده است! ما همچنین باید در مورد چگونگی ادغام این تیم‌ها در سازمان شما بحث کنیم. قبل از همه چیز، این مسئله به تصمیم شما جهت داشتن تیم UX داخلی یا خارجی مربوط می‌شود.

  1. چرا تیم داخلی UX؟

مزیت‌ها:

  1. تیم به صورت کامل در اختیار شماست.
  2. آن‌ها همیشه حضور دارند.
  3. ارتباطات سریع‌تر صورت می‌گیرد.
  4. آن‌ها درک عمیقی از فرهنگ شرکت دارند.

معایب:

  1. حضور عمیق این تیم باعث بروز رویکردی بیش از حد محتاطانه شود.
  2. آن‌ها مستلزم قبول مسئولیتی کامل از منابع مالی و انسانی را تشکیل می‌دهند.
  3. آنها نیاز به یک جریان ثابت کار دارند.
  4. ایجاد دامنه: بوروکراسی اساسا موفقیت UX را محدود می‌کند.
  5. چرا تیم خارجی UX؟

مزیت‌ها:

  1. آن‌ها تجربه فراوانی دارند.
  2. زمانبندی هدف: آن‌ها باید بدون هیچگونه چون و چرایی مطابق قرارداد عمل کنند.
  3. آن‌ها نرم‌افزار و سخت‌افزار مورد نیاز خود را در اختیار دارند.
  4. آن‌ها نگاهی بی‌طرفانه داشته و راه را برای نوآوری باز می‌کنند.
  5. علی رغم عدم حضور همیشگی، جریان اطلاعات ثابت نگاه می‌دارند.

معایب:

  1. پایان همکاری به معنی محدودیت برای بهره برداری و بهینه سازی بعدی است.
  2. آن‌ها با سازمان شما غریبه هستند.

آیا تیم داخلی و خارجی UX می‌توانند همکاری داشته باشند؟

تیم UX

تیم UX

قطعا! از آنجایی که این دو تیم دارای ریشه متفاوت هستند، داشتن یک هدف مشترک باعث به دست آمدن اهداف جادویی حاصل از همکاری این دو «ابرقهرمان» می‌شود. ما زمانی این رابطه را به ارتباط مرد آهنین (ironman) و مرد عنکبوتی (spiderman) تشبیه کردیم. علاوه بر این، یک کتاب الکترونیکی جدید به نام راهنمای نهایی برای بکارگیری یک تیم UX نیز می‌تواند موثر باشد. تیم‌های بزرگ UX نیز می‌توانند هماهنگ با هم کار کنند. در این تصویر جمع خوبان دو تیم را می‌بینید.

۷. چگونه تیم UX را مدیریت کنیم؟

چه کسی تیم UX داخلی را مدیریت می‌کند؟

مدیریت تیم‌های داخلی UX در هر شرکت متفاوت است. همانطور که قبلا گفته شد، اغلب تیم‌های UX دارای دو رئیس هستند: مدیر طراحی و تحقیق کل شرکت و PM یا مدیر محصول. سرپرست طراحی / تحقیق / UX همچنین به دنبال بررسی کلیه بخش‌ها بوده تا اطمینان حاصل شود که بخش‌های مختلف دارای سازگاری و کیفیت بالا در کل سازمان‌اند. آن‌ها همچنین مسئولیت توسعه حرفه‌ای را انجام داده و رویدادهای داخلی را برگزار می‌کنند. یک راه خوب برای انجام این کار از طریق جلسات «نقد طراحی» است!

تیم UX

تیم UX

موقعیت سرپرست طراحی / تحقیق / UX در شرکتی که با مدل کارکردی متقابل کار می‌کند، معمولا در سطوح C در شرکت‌های بزرگ ظاهر می‌شود. در چنین مواردی، این موقعیت متعلق به CDO (مدیر اجرایی طراحی) است، که همچنین به عنوان رئیس طراحی یا VP of Design  نیز منصوب می‌شود. آن‌ها در کل شرکت طراحی را رهبری و مدیریت می‌کنند، اطمینان حاصل می‌کند که دارای قدرت و منابع مناسب بوده و افراد سازمان ذهنیت درستی از طراحی داشته باشند. آن‌ها به طور فعالانه چیزی را طراحی نکرده یا تحقیق نمی‌کنند و نقش نمایشی بیشتری دارند.

چگونه تیم خارجی UX را مدیریت کنیم؟

هنگامی که شما یک تیم UX از شرکتی دیگر را به کار می‌گیرید، همگی شما تیم محصولی را تشکیل می‌دهید که تیم UX خارجی بخشی از آن است. در حالت ایده آل، تیم شما همچنین یک یا چند نفر از همه بخش‌های درگیر شرکت شما (صاحبان محصول، توسعه دهندگان، بازاریابی، فروش و غیره) را شامل می‌شود.

صاحبان محصول چگونه می‌توانند با تیم UX کار کنند؟

به عنوان یک صاحب محصول، احتمالا شما تیم را مدیریت خواهید کرد. چگونه می‌توانید اطمینان حاصل کنید که همه در تیم می‌توانند با همکاری یکدیگر برای بهترین نتیجه ممکن همکاری کنند؟ در «کتاب الکترونیک» ما درباره استخدام یک تیم UX، یک فصل بخصوص جهت بررسی این مسئله آورده شده است.

در ادامه …

تبریک می‌گویم، حالا شما با همه اصول اولیه ساختار و مدیریت تیم UX آشنا هستید. گام بعدی؟ تصمیم‌گیری! شما باید عوامل زیادی را بررسی کنید. تیم داخلی یا خارجی UX؟ آیا UX و UI با هم کار می‌کنند یا بهتر است که تحقیق و UX را ادغام کنید؟ و چه کسی باید این تیم را هدایت کند؟ پاسخ‌های ما را در بالا مشاهده کنید. دلیل روشی که ما طبق آن فعالیت می‌کنیم بسیار طولانی است و به واسطه سال‌ها تجربه و پیشرفت‌های زنجیر وار است. هر سازمان متفاوت است و ساختار تیم ایده آل UX ممکن است متفاوت باشد، اما واقعیت همچنان ثابت است: UX یک فعالیت تیمی است و چگونه تیم‌ها موفق می‌شوند؟ هنگامی که هر بازیکن، هر نیرو کمکی و هر تماشاگر با همدیگر و همچنین به صورت انفرادی به خوبی فعالیت کنند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
۵ ۱ vote
امتیازدهی به مقاله
5/5 - (1 امتیاز)
تاریخ انتشار: 5 شهریور, 1398
آخرین ویرایش: ۱۹ مرداد, ۱۳۹۸
منبع: uxstudioteam
      اشتراک گذاری

    تحصیلاتم در ادبیات فارسی بوده است و علاقه‌ام نیز. از این رو نوشتن را برای خود هم روشی برای امرارمعاش انتخاب کرده‌ام و هم راهی برای آرام شدن و لذت بردن. در دیاکوبین وظیفه نوشتن آکادمی تولید محتوا و همین طور مقالات مربوط به دیجیتال مارکتینگ و طراحی تجربه کاربری را برعهده دارم. پدیده‌هایی که هر روز برای آن مطالعه می‌کنم و شوقم به آنها بیشتر می‌شود.

    طراحی سایت

    اگر می‌خواهید اولین قدم برای ورود به دنیای دیجیتال را محکم بردارید؛ فرآیند طراحی وب‌سایت خود را به دیاکوبین بسپارید. خدمات طراحی وب‌سایت در دیاکوبین به تولید یک وب‌سایت ساده ختم نمی‌شود. ما آماده‌ایم تا جزئی‌ترین خواسته‌های شما را در طراحی یک ‌وب‌سایت کارا و زیبا برآورده کنیم. اگر می‌خواهید وب‌سایت شما طرحی متفاوت از رقبا داشته باشد؛ اگر می‌خواهید تجربه کاربری خوبی را برای مخاطبان خود فراهم کنید؛ و اگر به دنبال طرحی خاص با امکانات ویژه هستید؛ ما در دیاکوبین بهترین پینشهادها را به شما ارائه می‌کنیم. وب‌سایت‌های طراحی شده در دیاکوبین، دارای استانداردهای روز کدنویسی، سرعت بارگزاری بالا، دسترس‌پذیری و تجربه کاربری مناسب و رابط کاربری زیبا هستند.

    طراحی سایت
    نظرات کاربران (0)
    اشتراک
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x