در بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ، صفحه فرود (لندینگ پیج) یک صفحه مستقل در وب است که به طور خاص برای بازاریابی یا تبلیغات یک محصول ایجاد شده است. این صفحات معمولا بازدیدکنندگان را به سمت یک محصول هدایت میکنند.
بر خلاف صفحات عادی در وب که به طور معمول اهداف بسیاری دارند؛ صفحات فرود با یک تمرکز خاص یا هدف واحد طراحی میشوند. همین تمرکز است که باعث میشود صفحات فرود بهترین گزینه برای افزایش نرخ تبدیل کمپینهای بازاریابی شما و کاهش هزینه باشند. پس یکی از اصول بهینهسازی سایت، داشتن یک صفحه فرود باکیفیت است.
اهداف صفحه فرود
در واقع صفحه فرود با هدف جذب کاربر یا تبدیل (Conversion) طراحی میشود. این صفحه باید یا کابران سایت را جذب کرده و اجازه خروج سریع از سایت شما را به آنها ندهد یا او را به صفحهای منتقل کند که در آن از بازدیدکننده به عنوان مشتری استفاده شود.
فروش مستقیم، ایجاد مخاطب و برقراری ارتباط مهمترین اهدافی هستند که صفحات فرود در سایتهای مختلف به دنبال تحقق آنها میباشند.
لندینگهایی که با هدف فروش مستقیم ایجاد میشوند؛ در واقع صفحات معرفی یک کالا خاص هستند. در این صفحات یک محصول منحصربهفرد به شیوهای کاملا اختصاصی معرفی شده تا کاربر برای خرید ترغیب شود.
صفحات فرودی که با هدف ایجاد مخاطب طراحی میشوند؛ معمولا حاوی فرمی هستند که از طریق آنها اطلاعات شخصی مربوط به کاربران جمعآوری میشود. سایتها از اطلاعات جمع شده از طریق این فرمها برای برقراری ارتباط مجدد با کاربران خود استفاده میکنند. نام، نام خانوادگی، آدرس ایمیل و حتی علایق شخصی میتوانند بخشی از محتویات این فرمها را تشکیل دهند.
دسته سوم از صفحات فرود که به آنها اصطلاحا Click-through نیز گفته میشود ترکیبی از صفحات فروش مستقیم و ایجاد مخاطب هستند. در این صفحات سعی میشود که کاربر را در مراحل فروش همراه کرده و در نهایت او را از یک مشتری بالقوه به یک مشتری بالفعل تبدیل کنیم. روش کار نیز به این صورت است که بازدیدکننده بعد از ورود به صفحه اول با کلیک روی لینکهای جذابی که تولید شده است به صفحات دیگر منتقل شده و به سمت مسیر فروش هدایت میشود. این صفحات به شما کمک میکنند کاربرانی که وارد فرآیند بازاریابیتان شدهاند؛ در نهایت محصول شما را خریداری کنند.
مهمترین ویژگیهای یک صفحه فرود
یک صفحه فرود اولین تصویری است که از سایت شما برای بازدیدکنندگان به نمایش در میآید. برداشتی که کاربران از این صفحه دارند میتواند تفاوت بین برقراری ارتباط یا قطع ارتباط کاربر با سایت شما باشد. بنابراین توجه به جزئیات در طراحی این صفحه برای ایجاد علاقه در کاربر از اهمیت زیادی برخوردار است.
در اینجا به پنج ویژگی که میتوانید به کمک آنها یک صفحه فرود عالی درست کرده و کاربران را به همراهی با خود ترغیب کنید؛ اشاره میکنیم.
داشتن یک دکمه CTA قابل روئیت
رسالت منحصربهفرد هر صفحه فرودی باید متقاعد کردن کاربر برای انجام اقدامات یا عمل باشد. این اقدام میتواند به شکل تماس با شما، پر کردن یک فرم خاص یا خرید باشد. در هر صورت در فرهنگ لغت دیجیتال مارکتینگ ما به این اقدام CTA یا همان اقدام به عمل میگوییم. دکمههای CTA که در صفحات فرود طراحی و به کاربران نمایش داده میشوند میتوانند در نرخ تبدیل آنها به مشتری بالقوه کمک کنند.
یک صفحه فرود کامل باید در گام اول دارای CTA باشد که هم برای کاربر جذاب است و هم به سادگی قابل روئیت میباشد. این دکمه تماس باید جای قرار بگیرد که بیشتر دیده شده و در دسترس کاربر باشد. گاهی حتی لازم است که شما در یک صفحه فرود چند دکمه CTA داشته باشید. این دکمه معمولا از یک تیتر جذاب و یک تصویر زیبا تشکیل شده است. در واقع طراحی دکمه CTA باید به گونهای باشد که نیازی به فکر کردن مجدد را در کاربر از بین ببرد.
تفکیک بخشهای محتوا
هر بخش از یک صفحه فرود باید محتوای مخصوص به خود را داشته باشد. در کنار فضای سفید، از پس زمینهها و تصاویر نیز میتوان برای جداسازی محتوای بصری استفاده کرد. این کار کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که کاربران در طول مدتی که در سایت شما هستند؛ دچار حواس پرتی نمیشوند. سایتهای تک صفحهای از این ابزار برای ایجاد جلوه و کاور خوب برای کسبوکار خود استفاده میکنند.
الگوی PURE که یکی از تمپلیتهای معروف برای ساختن صفحات فرود تفکیک شده از نظر محتوا است؛ نمونهای عالیست که در آن از ترکیبی از فضای سفید، زمینهها و عکسها استفاده شده است. به این ترتیب هر بخش از یک صفحه فرود از بخش دیگر جدا میشود. این الگو به کاربران امکان میدهد که هر بار یک بخش کامل از صفحه فرود را پیمایش کنند. این سبک طراحی باعث میشود که شما به عنوان صاحب وبسایت بتوانید به صورت جداگانه روی بخشهای مختلف محتوا تمرکز کنید.

صفحه فرود چیست؟
متن واضح و مختصر
هرچه خواندن و هضم محتوای صفحه فرود شما برای کاربران راحتتر باشد؛ شانس موفقیت شما نیز بیشتر میشود. از فونتهایی استفاده کنید که فاصله حروف آنها استاندارد است. ارتفاع خطوط متن نیز باید به اندازهای باشد که کل متن قابل خواندن باشد. همچنین توصیه میشود از طولانی کردن محتوای به شدت خودداری کنید. محتوایی که به اصل قضیه اشاره کند؛ از نظر کاربر کارآمدتر است و بهتر به نظر میرسد.
Advent یک الگو معروف برای طراحی صفحات فرود است. این الگو در واقع طرح جامعی برای اجرایی کردن این فلسفه میباشد. تایپوگرافی در الگوی Advent به زیبایی اجرا شده است و محتوای مختصری در آن جای میگیرد. در این الگو کاربر با پیگیری صفحه نمایشی موبایلی که در وسط صفحه به نمایش در آمده است، در مسیر درست قرار میگیرد.
استفاده از اطلاعات تصویری
در کنار متن کوتاه و ساده، استفاده از تصاویر جذاب نیز میتواند بخش مهمی از پیام کلی شما باشد. این تصویر میتواند به صورت عکس عنواندار، نمودار یا اینفوگرافیک باشد. عناصر بصری مانند این موارد، اغلب بهتر از متن هستند و شما را به هدف نزدیکتر میکنند.
قالب Ex Watch نمونهای عالی از صفحه فرودی است که از عناصر مختلفی برای اطلاعرسانی بصری کاربران استفاده میکند. عکسهای این صفحه نمایشی از محصول هستند. در این تصاویر نمادهایی وجود دارد که توجه ویژهای به ویژگیهای خاص محصول داشته و اندکی نیز از انیمیشن در آنها استفاده شده است. این کار از نظر بصری بسیار جذاب است و برخلاف صرف نمایش، اطلاعات داستانی را نشان میدهد.
طرحهای رنگی جذاب
استفاده از رنگ یک موضوع ذهنی است و به سلیقه شخصی طراح و حتی کابران بستگی دارد. اما شایان ذکر است که یک صفحه فرود باید از رنگها به روشی کاربرپسند استفاده کند. این رنگها باید استفاده کاربر از صفحه و درک او را آسانتر کنند. استفاده از عناصر رنگی مختلف با کنتراست بالا روش سادهای برای بهبود تجربه کاربری (UX) هستند.
با نگاهی به قالب Landify به این نتیجه خواهید رسید که استفاده از رنگ در این قالب، آن را نسبت به سایر قالبها برجستهتر کرده است. کاربر در کنار لذت بردن از این تصویر رنگی، اقدام به عمل بسیار سادهای نیز خواهد داشت. از بعضی جهات شاید این قالب زیاد ساده به نظر برسد. اما این همان چیزی است که این الگو را بسیار مؤثر کرده است.
کلام آخر
در دیجیتال مارکتینگ برای طیف گستردهای از موضوعات از صفحه فرود استفاده میکنند. همانطور که گفتیم، در هر صورت و برای هر هدفی که از صفحه فرود استفاده میشود؛ عناصر مشخصی باید در طراحی آن به کار برده شود. به کار بردن اصولی این عناصر این اطمینان را ایجاد میکند که ارتباط شما با کاربران سادهتر شود. همچنین باید با کارآمدترین روش، داستانی را به کاربر بگویید که او را به سمت عمل سوق دهد.
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
تاریخ انتشار: 7 اردیبهشت, 1399
آخرین ویرایش: ۳۰ فروردین, ۱۳۹۹
نظرات کاربران (0)