وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز است و افراد و شرکتهای مختلف برای اضافه کردن قابلیتهای مختلف به آن اقدام به تولید قالبها و افزونههایی مینمایند تا عملکرد و کارایی آن را بهبود بخشند. هر قالب امکانات مخصوص به خود را دارد و البته تمامی امکانات مورد نیاز مدیر سایت را فراهم نمیکند. برای اضافه کردن امکانات مختلف مورد نیاز، میتوان با نصب افزونه در وردپرس بعد از طراحی سایت قابلیتهای فراوانی را به سایت اضافه کرد.
افزونهها انواع مختلفی دارند و هر کدام بسته به کاری که انجام میدهند دارای عملکردهای مختلف هستند. افزونههای بزرگ و کوچکی وجود دارند و معمولا برای اجرای یک کار مشخص میتوان افزونههای مختلفی را پیدا کرد. افزونههای مختلف در برخی از مواقع ممکن است با قالب و یا دیگر افزونهها تداخل ایجاد کنند که در این مواقع میتوان از افزونه جایگزین دیگری برای هدف مورد نظر استفاده کرد. البته باید از نصب افزونههایی با کارکرد مشابه خودداری کنید.
در زمان انتخاب افزونه میتوانید افزونههای مشابه را تست کنید و افزونهای را انتخاب کنید که هم عملکرد بهتری داشته باشد و از طرف دیگر امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار دهد.
افراد و یا شرکتهایی که اقدام به تولید افزونه و یا قالب میکنند، به مرور زمان اشکالات در عملکرد و یا امنیت را برطرف میکنند و اقدام به انتشار نسخه به روز شده قالب و یا افزونه میکنند. با به روز رسانی قالب و یا افزونههای نصب شده در سایت، علاوه بر بهبود عملکرد، امنیت سایت شما هم به خطر نخواهد افتاد. باید توجه داشته باشید که افزونههایی که غیر فعال هستند و نیازی به آنها ندارید را پاک کنید.
هر فردی میتواند اقدام به تولید افزونه کند و تا کنون تعداد زیادی افزونه برای وردپرس ساخته شده است. البته شما باید از افزونههایی استفاده کنید که دارای منبع معتبری باشند و تا جای ممکن از نصب قالب و یا افزونههایی که توسط شرکت و یا فرد دیگری غیر از شرکت سازنده ارائه میشوند، اجتناب کنید. در صورتی که کدهای مخرب در افزونه وجود داشته باشند، کارایی و امنیت سایت شما به خطر خواهد افتاد.
راههای مختلفی برای تهیه افزونه وجود دارند. شما میتوانید در موتورهای جستجو اقدام به پیدا کردن افزونه مورد نظر خود کنید و یا با مراجعه به سایت سازنده، آن را تهیه کنید. سایتهای معتبر زیادی هم وجود دارند که شما میتوانید افزونه مورد نظر خود را از آنها تهیه کنید. اما یکی از مطمئنترین جاها برای پیدا کردن و نصب افزونه، مخزن وردپرس است.
انتخاب و نصب افزونه در وردپرس
در پیشخوان وردپرس و در بخش افزونهها، شما میتوانید لیستی از افزونههایی که بر روی وردپرس نصب هستند را مشاهده کنید. در این صفحه میتوانید افزونههای موجود را غیر فعال، ویرایش و یا پاک کنید. برخی از افزونهها امکان تغییر در تنظیمات را از این بخش فراهم میکنند. در قسمت توضیحات، مطالبی در مورد افزونه آورده شده و آدرس سایت سازنده آن را هم میتوانید در بخش توضیحات پیدا کنید.
برای اضافه کردن افزونه شما باید بر روی دکمه افزودن کلیک کنید تا به صفحه بعد هدایت شوید. در صفحه افزودن، لیستی از افزونههای موجود در مخزن وردپرس را مشاهده خواهید کرد. این صفحه به بخشهای ویژه، محبوب، توصیه شده و علاقهمندیها تقسیم شده که شما میتوانید بسته به نیاز خود از داخل این بخشها افزونه مورد نظر خود را پیدا کنید. در بخش علاقهمندیها، اگر شما در سایت وردپرس، افزونهای را به فهرست علاقهمندیهای خود اضافه کرده باشید، میتوانید در این بخش آنها را مشاهده کنید.
در این صفحه شما میتوانید در میان افزونهها به جستجوی افزونه مورد نظر خود بپردازید. جستجو را میتوانید بر اساس کلیدواژه، نویسنده و برچسب انجام دهید. اگر نام افزونه را میدانید، آن را در کادر تایپ کنید تا برای شما به نمایش درآید. برای جستجو در افزونهها شما میتوانید بر اساس کاری که در نظر دارید، جستجو را انجام دهید تا موارد پیشنهادی نمایش داده شوند. در پایین صفحه افزودن افزونه، برچسبهای محبوب نمایش داده میشوند که میتوان جستجوی خود را بر اساس برچسب انجام داد.
بعد از پیدا کردن افزونه، بر روی اکنون نصب کن کلیک کنید و بعد از نصب افزونه در وردپرس بر روی دکمه فعال کردن کلیک کنید تا علاوه بر فعال شدن آن به صفحه افزونهها منتقل شوید. بعد از نصب افزونه میتوان تنظیمات آن را انجام داد.
اگر افزونهای را خودتان کدنویسی کرده باشید و یا آن را از طریق سایتهای سازندگان افزونه دریافت کرده باشید، باید فایل فشرده شده آن را نصب کنید. در ابتدا باید بررسی کنید که فایل فشردهای را که تهیه کردهاید، حاوی پوشهها و یا فایلهای اضافه نباشد. آن را از حالت فشرده خارج کنید، فایلهای افزونه باید در پوشه اصلی باشند. اگر به جز فایلهای اصلی پوشهها و فایلهای دیگری در پوشه اصلی هستند و فایلهای افزونه در پوشه مجزایی قرار دارند، فقط پوشه مربوط به فایلها را فشرده سازی کنید.
در پیشخوان وردپرس و در قسمت افزونهها و در صفحه افزودن افزونه، بر روی بارگذاری افزونه کلیک کنید تا پنجرهای باز شود. بعد از انتخاب فایل بر روی هم اکنون نصب کن کلیک کنید و بعد از آپلود کامل با فعال کردن آن میتوانید از امکانات آن استفاده کنید.
نصب افزونه از طریق فایل فشرده
در بعضی از مواقع نمیتوان از طریق پیشخوان وردپرس، افزونه را آپلود و نصب کرد. برای نصب افزونه در وردپرس از طریق هاست، اگر افزونهای را که تهیه کردهاید به صورت غیر فشرده است، آن را فشرده سازی کنید. از طریق فایل منیجر هاست، شما میتوانید افزونه مورد نظر خود را نصب کنید. افزونههای وردپرس در پوشه public_html/wp-content/plugins قرار دارند و باید فایل فشرده افزونه را در این پوشه آپلود کنید.
بعد از وارد شدن به پوشه پلاگینها (plugins) بر روی دکمه آپلود کلیک کنید، میتوانید فایل را داخل کادر بکشید و رها کنید و یا با دکمه انتخاب فایل (Select File) فایل فشرده شده را آپلود کنید. با کلیک راست بر روی فایل و انتخاب گزینه Extract، در پنجره بازشو مسیر را چک کنید و بر روی دکمه Extract Files کلیک کنید تا از حالت فشرده خارج شود و بعد از آن فایل فشرده افزونه را پاک کنید. با مراجعه به پیشخوان وردپرس، در قسمت افزونهها، نام افزونه جدید به افزونههای موجود اضافه میشود. با فعال کردن افزونه شما میتوانید آن را برای عملکرد مورد نظرتان تنظیم کنید.
شما میتوانید تمامی فایلهای افزونهها را علاوه بر هاست، از طریق پیشخوان وردپرس انجام دهید. در بخش افزونهها ← ویرایشگر افزونه، افزونهای که تصمیم به ویرایش دارید را انتخاب کنید. با انتخاب افزونه مورد نظر، در یک پنجره فایلهای افزونه نمایش داده میشوند و در پنجره دیگر محتویات فایل انتخاب شده را خواهید دید.
به طور کلی تغییرات در فایلهای افزونهها توصیه نمیشود و در صورتی که از کاری که انجام میدهید اطمینان دارید، قبل از آن یک نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل، بتوانید آن را به حالت قبل بازگردانید.
نظرات کاربران (0)