میتوان به وسیله سیستمهای مدیریت محتوا بدون کد نویسی یک سایت ایجاد کرد. سیستمهای مدیریت محتوا به طراحان سایت کمک میکنند، قابلیتهای مختلفی را بدون کد نویسی، به سایت اضافه کنند. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز (OpenSource) و رایگان بوده که به خاطر قابلیتهای بالا و داشتن پوستهها و افزونههای مختلف و رایگان مورد توجه افراد و شرکتهای زیادی قرار گرفته است. دایرکت ادمین (DirectAdmin) و سی پنل (Cpanel) دو پنل کاربری هاستهای لینوکس هستند که به خاطر رابط گرافیکی، محبوبیت بیشتری در بین کاربران دارند. در ادامه نصب وردپرس در سی پنل را توضیح خواهیم داد.
کنترل پنل به شما امکان مدیریت سرور را میدهد و نیازی به خط فرمان نخواهید داشت. با استفاده از کنترل پنل به راحتی میتوان کاربر جدید معرفی و برای سایت، دیتابیس ایجاد کرد. با استفاده از کنترل پنل، شما قادر خواهد بود، اشکالات سرور را مشاهده کرده و آنها را برطرف کنید. میتوانید از سایت و یا دیتابیس نسخه پشتیبان تهیه کنید و آنها را بازگردانی کنید. هر کدام از کنترل پنلها مزایای مخصوص به خود را دارند و سایتهای مختلف در زمان طراحی سایت بنا به الزامات و نیازهای خود، یکی از آنها را انتخاب میکنند.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز و رایگان است و برای امنیت بیشتر، شما باید از سایت اصلی وردپرس آن را دریافت کنید. وردپرس در طول سالها تغییرات زیادی کرده و با مشخص شدن نقاط ضعف و ایجاد قابلیتهای جدید، به روز رسانیهای زیادی داشته است. برای این که از تمام قابلیتهای آن استفاده کنید و فایل دریافتی شما از موارد امنیتی کامل برخوردار باشد، همیشه آخرین نسخه به روز رسانی شده را دریافت کنید.
برای آپلود فایل وردپرس، باید وارد هاست سی پنل شوید. آدرس هاست توسط شرکت ارائه دهنده سرویس به شما اعلام خواهد شد، در برخی از مواقع عبارت سی پنل در ابتدای نام دامین آورده میشود و در برخی از هاستها این آدرس، با اضافه کردن عدد ۲۰۸۲ در انتهای نام دامین ایجاد میشود.
در هاست سی پنل، قسمتی به نام فایل منیجر (File Manager) وجود دارد که با وارد شدن به آن قسمت میتوانید فایلها و پوشههای موجود در هاست را مشاهده کنید. فایل فشرده شده وردپرس باید در پوشه (public_html) آپلود شود. در صورتی که اولین باری است که اقدام به نصب وردپرس در هاست سی پنل خود میکنید، این پوشه بدون هیچ فایل و یا پوشهای است. در صورتی که بر روی هاست شما در گذشته سایت دیگری بوده و تصمیم دارید تا یک سایت جدید را راهاندازی کنید، باید تمامی فایلها و پوشههای قدیمی موجود در پوشه public_html را پاک کنید.
در هاست سی پنل و در بالای پنجرههای آن، کلیدی به نام آپلود (Upload) وجود دارد. وارد پوشه public_html شوید و با کلیک بر روی دکمه آپلود و انتخاب مسیری که فایل دانلود شده وردپرس در آن قرار دارد، فایل فشرده وردپرس را در پوشه public_html آپلود کنید. بعد از پایان آپلود در این پوشه، فایل فشرده وردپرس را باید از حالت فشرده خارج کنید. بر روی فایل فشرده کلیک راست کنید و گزینه Extract را انتخاب کنید.
بعد از خارج شدن فایل وردپرس از حالت فشرده، در پوشه public_html، یک پوشه با نام wordpress ایجاد میشود. در این مرحله شما میتوانید فایل فشرده وردپرس را از روی هاست خود پاک کنید تا حجم هاست را اشغال نکند. تمامی فایلهای مورد نیاز در این پوشه وردپرس قرار دارند و در این حالت سایت در آدرس www.example.com/wordpress در دسترس خواهد بود. برای این که سایت شما بر روی دامنه اصلی در دسترس باشد، شما باید تمامی محتویات پوشه وردپرس را به پوشه public_html انتقال دهید.
برای انتقال فایلها، وارد پوشه وردپرس شوید و بر روی دکمه انتخاب تمامی فایلها (Select All)، کلیک کنید و سپس بر روی دکمه انتقال (Move) کلیک کنید و مسیر پوشه public_html را انتخاب کنید. با این کار تمامی فایلها به پوشه public_html انتقال پیدا میکنند. میتوانید پوشه خالی وردپرس را پاک کنید و در این حالت سایت بر روی دامنه اصلی قرار خواهد داشت.
هر سایت واکنش گرا نیاز به دیتابیس (Database) دارد تا بتواند با آن تامل داشته باشد و موارد مختلف را در آن ذخیره کرده و در مواقع لزوم آنها را فراخوانی کند. وردپرس نیز از این قاعده مستثنی نیست و در زمان نصب وردپرس در سی پنل هم باید، یک دیتابیس ایجاد کنیم.
در صفحه اصلی و در قسمت دیتابیس، بر روی MySQL Databases کلیک کنید. در صفحه MySQL Databases، در کادر ساخت دیتابیس جدید (create New Database) یک نام دلخواه برای پایگاه داده خود وارد کنید و بر روی دکمه create Database کلیک کنید. بعد از کلیک به صفحه بعدی منتقل میشوید که نشان دهنده ساخته شدن موفقیت آمیز دیتابیس است. بر روی دکمه Go Back کلیک کنید.
در پایین صفحه MySQL Databases قسمتی به نام MySQL Users وجود دارد که شما در این قسمت میتوانید یک کاربر (User) برای دیتابیس خود ایجاد کنید. در کادر نام کاربر، یک نام وارد کنید و در کادر بعدی پسورد پایگاه داده را وارد کنید. پسوردی را انتخاب کنید که حدس زدن آن آسان نباشد، در صورت نیاز میتوانید بر روی ساخت پسورد کلیک کنید تا به صورت اتوماتیک برای شما پسورد ایجاد شود، این نام و پسورد را یادداشت کنید تا فراموش نشوند.
بعد از ساختن دیتابیس و کاربر، نیاز به اتصال کاربر به پایگاه داده داریم. در پایین صفحه MySQL® Databases، قسمت (Add User To Database) وجود دارد که به وسیله آن میتوانید کاربر را به پایگاه داده متصل کنید. در کادر بالایی یعنی نام کاربر (User)، نام کاربری و در کادر زیر آن، نام دیتابیس را باید وارد کنید. بعد از کلیک بر روی دکمه Add به صفحه Manage User Privileges منتقل شوید. در این صفحه سطح دسترسی کابر به دیتابیس مشخص میشود، تمامی تیکها را بزنید و بر روی دکمه Make Change کلیک کنید.
نصب وردپرس در سی پنل
بعد از آپلود وردپرس در هاست و ساخت دیتابیس و متصل کردن کاربر به پایگاه داده، وردپرس آماده نصب است. در صورتی که DNS دامنه (Domain) شما با هاست متصل شده باشد، اگر نام دامنه را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید، صفحه خوش آمدگویی وردپرس را خواهید دید. مواردی که در این صفحه آورده شده را مطالعه کنید و بر روی دکمه بزن بریم کلیک کنید.
در صفحه بعد در کادر اول، نام دیتابیس را وارد کنید. در کادر بعدی نام کاربری و در کادر بعدی رمز عبور پایگاه داده را وارد کنید. در قسمت میزبان پایگاه داده، localhost را وارد کنید . در کادر پیشوند جدول، به جای عبارت (wp_)، یک پیشوند دلخواه را وارد کنید. حتی میتوانید از تعداد کارکترهای بیشتری استفاده کنید که برای هکرها، حدث زدن آن سخت باشد. بعد از پر کردن تمامی کادرها، بر روی فرستادن کلیک کنید.
در صورتی که وردپرس با موفقیت با پایگاه داده ارتباط برقرار کند در صفحه بعد پیغامی به شما نشان داده میشود که نشان دهنده برقرار شدن ارتباط است. در پایین صفحه بر روی دکمه اجرای نصب کلیک کنید.
در صفحه اطلاعات مورد نیاز، در اولین کادر میتوانید برای سایت یک عنوان تعیین کنید، البته در آینده هم میتوانید آن را تغییر دهید. در کادر دوم، برای وارد شدن به پیشخوان وردپرس به یک نام کاربری و پسورد نیاز دارید که در این کادرها نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید. در کادر ایمیل شما، یک ایمیل وارد کنید. این ایمیل برای بازیابی رمز عبور و تمامی ارتباطات وردپرس با مدیر سایت، مورد استفاده قرار میگیرد.
در قسمت آخر با عنوان نمایش به موتورهای جستجو، اگر تیک را بزنیم صفحات سایت توسط موتورهای جستجو ثبت نمیشوند. در زمان طراحی سایت تغییرات زیادی رخ میدهد و امکان حذف و یا تغییرات کلی در آنها زیاد است. اگر این تیک زده نشود موتورهای جستجو، صفحات سایت را برای نمایش در نتایج جستجو ثبت میکنند و در صورتی که صفحهای حذف شود، در کنسول موتورهای جستجو خطا ثبت میشود که برای سئو سایت خوب نیست.
در ابتدا این تیک را بزنید و بعد از این که طراحی سایت کامل شد در قسمت تنظیمات ← خواندن، میتوانید این تیک را بردارید. در انتها بر روی دکمه راهاندازی وردپرس کلیک کنید. صفحه بعد پیغام نصب موفقیت آمیز را خواهید دید و در کادرهای پایین نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید تا به پیشخوان وردپرس هدایت شوید.
بعد از نصب وردپرس در سی پنل و وارد شدن به پیشخوان وردپرس، شما باید تنظیماتی را انجام دهید که در مقاله دیگری این تنظیمات را توضیح دادهایم.
نظرات کاربران (0)