در برخی از موارد نیاز خواهد بود تا با نصب وردپرس بر روی لوکال هاست قبل از انتشار سایت، به نقاط ضعف آن پی ببریم و تغییراتی را که نیاز داریم را اعمال کنیم. نصب وردپرس در لوکال هاست همچنین برای افرادی که تصمیم به یادگیری وردپرس را دارند هم مفید خواهد بود. برنامههای مختلفی برای این منظور وجود دارند و در میان آنها برنامههای رایگانی هستند که تمامی امکانات را در اختیار کاربر قرار میدهند. میتوان با استفاده از این برنامهها و بدون نیاز به نصب برنامهای دیگر، وردپرس را بر روی کامپیوتر شخصی نصب کرد.
با استفاده از برنامههایی که محیط سرور را بر روی کامپیوتر شبیهسازی میکنند، نیازی به اتصال اینترنت نخواهد بود. به راحتی میتوان در حالت آفلاین و بدون مصرف اینترنت اقدام به طراحی سایت کرد. بعد از این که تمامی تغییرات انجام شد، میتوان سایت را به سرور آنلاین انتقال داد. برای ساخت سایت با استفاده از برنامههای شبیهساز سرور، نیازی به ثبت دامین نیست و میتوان بر روی کامپیوتر شخصی چندین سایت مختلف ایجاد کرد.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز و رایگان است که با زبان PHP ساخته شده و برای اجرا به سروری با سیستم عامل لینوکس نیاز دارد که از زبان PHP و MySQL پشتیبانی کند و بتوان بر روی آن پایگاه داده ایجاد کرد. سایتهای دینامیک برای تامل با کاربر نیاز به پایگاه داده دارند. برای این که بتوان بر روی کامپیوتر شخصی محیط سرور را شبیهسازی کرد، نیاز به نرمافزاری خواهد بود که بتواند پشتیبانی از زبانهای PHP و MySQL را برای کامپیوتر شخصی فراهم کند.
برنامههای مختلفی برای این کار وجود دارند و شما میتوانید از آنها برای نصب وردپرس روی لوکال هاست استفاده کنید. برخی از این برنامهها کارایی بهتری دارند و محبوبیت بیشتری در بین کاربران پیدا کردهاند. این برنامهها برای انواع سیستم عاملها وجود دارند و در زمان تهیه، باید برنامه مناسب با سیستم عامل کامپیوتر خود را تهیه کنید.
برنامههای محبوب شبیهساز محیط سرور عبارتند از، WAMPServer، XAMPP، Uniform Server و EasyPHP. که در میان آنها زمپ (XAMPP) و ومپ سرور (WAMPServer) محبوبیت بیشتری دارند. این برنامهها دارای ورژنهای مختلفی هستند و برای سیستم عاملهای مختلف، نسخه مخصوص آن وجود دارد. همیشه سعی کنید از برنامهای استفاده کنید که بالاترین نسخه PHP را در اختیار شما قرار دهد. حتما در زمان دانلود به ۳۲ بیتی و یا ۶۴ بیتی بودن آن توجه کنید و نوعی که با کامپیوتر شما سازگار است را دانلود کنید.
بعد از دانلود برنامه مورد نظرتان (زمپ، ومپ سرور و یا برنامه دیگر)، با دنبال کردن مراحل و کلیک بر روی کلید بعد (NEXT)، برنامه را نصب کنید. نکتهای را در زمان نصب برنامه زمپ باید در نظر داشته باشید. در پنجرهای که در آن اجزاء مختلف را میتوانید برای نصب انتخاب کنید که عنوان (Select Components) دارد، فقط ماژولهای مورد نیاز (Apache، MySQL، PHP، Perl و phpMyadmin) را علامت بزنید. البته اگر در آینده بخواهید از امکانات این برنامه به طور کامل استفاده کنید، تمامی تیکها را بزنید. در صورتی که در حین مراحل نصب، پنجره امنیتی ویندوز باز شد، بر روی دکمه Allow Access کلیک کنید تا ادامه مراحل نصب انجام شود.
نکتهای که در زمان نصب ومپ سرور (WAMPServer) باید در نظر داشته باشید، انتخاب مرورگر پیش فرض برای ومپ سرور است که اگر تغییر ندهید، مرورگر پیش فرض اینترنت اکسپلورر خواهد بود، شما میتوانید آن را به کروم و یا هر مرورگر دیگری تغییر دهید.
برنامه زمپ (XAMPP) برای سیستم عاملهای ویندوز، مکینتاش و لینوکس ارائه شده، ولی ومپ سرور (WAMPServer)، فقط بر روی سیستم عامل ویندوز قابل اجرا است.
برای نصب وردپرس روی لوکال هاست نیاز خواهید داشت تا برنامه لوکال هاست را اجرا کنید. قبل از این که بخواهید وردپرس را نصب کنید، باید یک پایگاه داده برای وردپرس ایجاد کنید و بعد از آن میتوانید وردپرس را روی لوکال هاست نصب کنید.
لوکال هاست زمپ
در ابتدا XAMPP Control Panel را باز میکنیم و Apache و MySQL را استارت میکنیم. بعد از چند لحظه آپاچی و MySQL راهاندازی میشوند و یک محیط سرور در کامپیوتر شخصی ایجاد میشود. زمانی که بر روی دکمه استارت کلیک میکنید، رنگ نوشته زیر ماژول که همان آپاچی و MySQL است به رنگ زرد نشان داده میشود و بعد از آن در صورتی که مشکلی نباشد، سبز خواهد شد. البته باید در نظر داشته باشید که زمانی که شما کامپیوتر خود را خاموش کنید و در زمان راهاندازی مجدد، نیاز دارید تا مجددا این برنامه را اجرا کنید.
اگر به درستی لوکال هاست راهاندازی شده باشد، در صورتی که در نوار آدرس مرورگر localhost را تایپ کنید، صفحه زمپ (XAMPP) نمایش داده میشود. در مرحله بعد نیاز دارید تا بر روی لوکال هاست، پایگاه داده ایجاد کنید. برای ایجاد پایگاه داده، در نوار آدرس مرورگر، آدرس http://localhost/phpmyadmin را تایپ کنید تا وارد صفحه مدیریت پایگاه داده شوید. میتوانید بر روی دکمه New که در سمت چپ صفحه قرار دارد کلیک کنید تا به صفحه Databases منتقل شوید و یا مستقیم بر روی تب Databases کلیک کنید. در کادر اول (Create database) نام دیتا بیس را وارد کنید و بعد از آن بر روی دکمه ساختن (Create) کلیک کنید تا دیتا بیس ساخته شود. بعد از ساخت دیتا بیس، نوبت به نصب وردپرس روی لوکال هاست میرسد.
یک پوشه با نام دلخواه در پوشه c:\xampp\htdocs ایجاد کنید. بعد از دانلود آخرین ورژن وردپرس از سایت اصلی وردپرس، فایل فشرده را به پوشهای که درون c:\xampp\htdocs ساختهاید، انتقال دهید. البته اگر شما برنامه زمپ را در درایو دیگری غیر از (c) نصب کرده باشید باید به همان درایو در کامپیوتر مراجعه کنید. توجه داشته باشید همیشه وردپرس را از سایت اصلی آن دانلود کنید تا از سلامت آن اطمینان داشته باشید. بعد از آن، فایل فشرده را از حالت فشرده خارج کنید. در این حالت فایلهای وردپرس درون پوشهای به نام وردپرس از حالت فشرده خارج میشوند. آنها را به پوشهای که ایجاد کردید انتقال دهید و پوشه وردپرس را پاک کنید.
در مرحله بعد فایل wp-config-sample.php وردپرس را به wp-config.php تغییر نام دهید. شما باید این فایل را ویرایش کنید و نام پایگاه داده، نام کاربر و پسورد دیتا بیس را در آن وارد کنید.
در خط define(‘DB_NAME’, ‘database_name_here’)، نام پایگاه دادهای را که ایجاد کردید را به جای عبارت database_name_here قرار دهید.
در خط define(‘DB_USER’, ‘username_here’)، نام کاربر پایگاه داده را باید جایگزین عبارت username_here کنید. البته باید توجه داشته باشید که زمانی که از برنامه زمپ (XAMPP) استفاده میکنید، نام کاربر root است.
در خط define(‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’)، پسورد پایگاه داده به جای عبارت password_here باید نوشته شود. به خاطر این که در لوکال هاست پسوردی تعیین نمیشود، عبارت password_here را باید پاک کنید و هیچ کاراکتری را در داخل گیومه نباید قرار دهید.
بعد از این که فایل wp-config.php را ویرایش کردید، آن را ذخیره کنید و از آن خارج شوید. بعد از این مرحله شما میتوانید نصب وردپرس روی لوکال هاست را شروع کنید.
ویرایش فایل wp-config.php
بعد از نصب ومپ سرور، نوبت به ایجاد یک پایگاه داده برای نصب وردپرس روی لوکال هاست میرسد. زمانی که ومپ سرور در حال اجرا است، یک آیکون سبز رنگ در گوشه سمت راست صفحه نمایش کامپیوتر در کنار ساعت نمایش داده میشود. در صورتی که این آیکن به رنگهای زرد و یا قرمز باشد، ومپ سرور به درستی اجرا نشده و با کلیک بر روی ومپ سرور، منوی ومپ سرور را میتوانید مشاهده کنید. در صورتی که هر کدام از ماژولهای PHP، MySQL یا Apache اجرا نشده باشند، رنگ آیکون سبز نخواهد شد و با اجرای این ماژولها از طریق منو، رنگ آیکون ومپ سرور سبز میشود.
در منوی ومپ سرور با کلیک بر روی گزینه phpMyAdmin، صفحه ورود phpMyAdmin را مشاهده میکنید. در کادر اول زبان را انتخاب کرده و در کادر Username، کلمه root را تایپ کنید. در لوکال هاست، نام کاربر پایگاه داده root است. کادر پسورد را خالی بگذارید و چیزی تایپ نکنید. در کادر Server Choice گزینه MySQL باید فعال باشد. در انتها بر روی دکمه Go کلیک کنید تا صفحه اصلی پایگاه داده نشان داده شود.
در سربرگ Databases شما میتوانید یک نام برای دیتابیس انتخاب کنید. در کادر Create database یک نام برای دیتابیس انتخاب کرده و بر روی دکمه Create کلیک کنید تا یک دیتابیس ساخته شود. اکنون میتوان نصب وردپرس روی لوکال هاست را انجام داد.
در پوشهای که ومپ سرور را نصب کردهاید، یک پوشه به نام www وجود دارد. در این پوشه یک پوشه با نام دلخواه ایجاد کنید و فایل وردپرس را که از سایت اصلی آن دانلود کردهاید را به این پوشه انتقال دهید. آن را از حالت فشرده خارج کرده و تمامی محتویات پوشهای که به نام وردپرس ساخته میشود را به پوشهای که با نام دلخواه ساختهاید، منتقل کرده و پوشه وردپرس را پاک کنید.
در صورتی که نام فولدر انتخابی شما Example باشد، با تایپ http://localhost/example، صفحه ابتدایی وردپرس نمایش داده میشود و بعد از انتخاب زبان، صفحه خوشآمد وردپرس نشانداده خواهد شد، مواردی که در این صفحه ذکر شده را مطالعه کنید و بر روی دکمه بزن بریم کلیک کنید. در صفحه بعد، اطلاعات پایگاه داده را باید وارد کنید. در کادر اول نام پایگاه داده و در کادر زیر آن نام کاربری که همان root است را وارد میکنیم و کادر پسورد را خالی میگذاریم. میزبان پایگاه داده localhost باید باشد و در کادر پایین آن پیشوند جدول را انتخاب کرده و بر روی دکمه فرستادن کلیک کنید.
در صفحه بعد اطلاعات سایت را باید وارد کنید. در کادر اول عنوان سایت، کادر دوم برای نام کاربری است و باید یک نام کاربری برای ورد به پیشخوان وردپرس وارد کنید. همیشه از یک پسورد قوی استفاده کنید و در کادر زیر آن یک ایمیل وارد کنید. با کلیک بر روی دکمه راهاندازی وردپرس، بعد نمایش نام کاربری در صفحه بعد، وردپرس آماده سفارشیسازی خواهد بود.
برای ورود به پیشخوان وردپرس در نوار آدرس مرورگر، با تایپ http://localhost/example/wp-admin، وارد پیشخوان وردپرس خواهید شد. به راحتی میتوانید چندین وردپرس را بر روی کامپیوتر شخصی خود نصب کنید و بعد از انجام تغییرات، آنها را انتشار دهید. همچنین میتوانید با نصب وردپرس روی لوکال هاست آمادگی خود را برای طراحی سایت با وردپرس افزایش دهید.
نظرات کاربران (0)