وقتی به عنوان یک مدیر وبسایت مشغول به کار میشوید؛ باید روی تک تک موضوعات کوچک نیز وسواس داشته باشید. یکی از مواردی که باید بیشتر به آن دقت کنید؛ رفتارتان با لینکهای داخلی است. به طور خاص باید به پاسخ این سوال فکر کنید که لینک های داخلی را در همان تب یا تب جدید باز کنیم؟
در این مقاله نقاط ضعف و قوت باز کردن لینکهای داخلی در همان تب یا تب جدید و آنچه که باید برای بهبود سئو سایت خود انجام دهید را مرور میکنیم. اما قبل از شروع بحث بیایید اطلاعاتمان را در مورد تفاوت بین تب و پنجره و همچنین لینکهای داخلی و خارجی کمی بیشتر کنیم.
مقایسه پنجره با تب در مرورگرها
قبل از اختراع تب، برای این که بتوانید لینکی را در صفحهای مجزا از صفحهای که پیش رویتان باز بوده است ببینید؛ باید از پنجره جدید استفاده میکردید. در این صورت برای هر لینکی که باز میکردید؛ یک بار مرورگرتان اجرا میشد. اما با اختراع تب، دیگر نیازی به این کار ندارید و برای باز کردن لینکهای جدید از گزینه تب استفاده میشود. به این ترتیب مرورگرتان فقط یک بار اجرا شده و لینکهای مختلف در تب جدید باز میشوند.
مقایسه لینکهای داخلی و لینکهای خارجی
دو نوع لینک وجود دارد:
- لینکهای داخلی: وقتی روی لینک داخلی کلیک میکنید؛ به صفحه دیگری در همان وبسایت میروید.
- لینکهای خارجی: کلیک بر روی لینک خارجی شما را به صفحهای در وبسایت دیگر هدایت میکند.
لینک های داخلی را در همان تب یا تب جدید باز کنیم؟
به غیر از چند مورد استثنا، همه لینکهای داخلی باید در همان برگه یا پنجره باز شوند. این یک رفتار استاندارد است و هر رفتار دیگری به غیر از آن ممکن است برای کاربران بسیار غیرمنتظره به نظر برسد. اگر تصمیم دارید لینک داخلی را در تب جدید باز کنید؛ باید این موضوع را به اطلاع کاربر برسانید. مثلا در کنار لینک جمله “در تب جدید باز میشود” را بنویسید.
آیا باید لینکهای خارجی را در تب جدید باز کنیم؟
بیشتر مباحث در مورد پاسخ این سوال، حول لینکهای خارجی میچرخند. موضوع اصلی هم آن است که آیا باید لینکهای خارجی را در همان تب باز کنیم یا از تب جدید استفاده کنیم؟ برای پاسخ به این سوال باید چندین نکته را در نظر داشته باشید.

لینک های داخلی را در همان تب یا تب جدید باز کنیم؟
زمان سپری شده در سایت
بسیاری از وب مسترها برای نگه داشتن بازدیدکنندگان در سایت خود ترجیح میدهند لینکهای خارجی را در یک تب جدید باز کنند. باز شدن لینکهای خارجی در یک برگه جدید میتواند به بهبود معیارهایی مانند نرخ خروج (bounce rate) و زمان سپری شده در سایت کمک کند.
دکمه بازگشت
اگر کاربر روی لینک خارجی که در همان برگه باز میشود کلیک کند؛ بازگشت به سایت شما دشوارتر خواهد شد. به عنوان مثال اگر کاربر پس از باز کردن لینک به سایت جدیدی هدایت شود، ممکن است برای بازگشت مجبور باشد چندین بار روی دکمه بازگشت مرورگر کلیک کند.
از طرف دیگر اگر لینک خارجی در یک تب جدید باز شود؛ کاربر میتواند با بستن تب جدید باز شده یا کلیک بر روی برگهای که سایت شما در آن قرار دارد؛ به راحتی بازگردد. در این صورت دیگر نیازی به فشردن دکمه بازگشت نیست.
تبلیغات زیاد
اگر تبلیغات زیادی روی سایت خود دارید، استفاده از دکمه “برگشت” برای بازگشت به وبسایت شما ممکن است گزینه ایدهآلی نباشد. با این کار کاربر مجبور است دوباره تمام تبلیغات و اسکریپتهای سایت شما را بارگذاری کند. با این وجود برای بازگشت علاوه بر این که به پهنای باند زیادی نیاز است؛ زمان بیشتری نیز تلف میشود.
کلیکهای انجام شده در موبایل
هنگامی که لینکی را در یک تب جدید در مرورگر موبایل باز میکنید؛ برای بازگشت به وبسایت قبلی به دو کلیک نیاز دارید. در این حالت کاربر به جای اینکه فقط روی دکمه بازگشت کلیک کند؛ ابتدا باید روی دکمه تبها کلیک کرده و سپس تب قبلی را انتخاب کند. معمولا این کار برای کاربران زیاد خوشایند نیست.
ملاحظات امنیتی
برای باز کردن لینکها در تب جدید باید ملاحضات امنیتی را نیز در نظر بگیرید. اگر به وبسایتی لینک دادهاید که مشکل امنیتی دارد؛ احتمال دارد که این سایت بتواند کنترل پنجره مرورگر صفحه شخصی شما را به دست بگیرد. با این حال بسیاری از سایتها با استفاده از ویژگیهای rel = “noopener” و rel = “noreferrer” در لینکهای خود این مشکل را حل میکنند. این ویژگی به صورت پیشفرض در وردپرس وجود دارد.
دسترسی
افرادی که مشکلات بینایی دارند از صفحهخوان برای مرورگر استفاده میکنند. باز کردن لینک در تب جدید ممکن است به تجربه بد کاربری برای این بازدیدکنندگان منجر شود.
فرمها
اگر فرمهایی در صفحات خود دارید که میخواهید افراد آن را پر کنند؛ باید لینکهای آن صفحه را در یک تب جدید باز کنید تا دادهها به شکل قبل باقی بمانند. به عنوان مثال اگر فرم پرداخت دارید؛ باید لینکهای موجود در آن صفحه را در یک برگه جدید باز کنید.
فایلهای ویدئویی یا صوتی
اگر ویدیو یا یک فایل صوتی در وبسایت شما پخش میشود و احساس میکنید که خواننده دوست دارد آن فایل را فعال نگه دارد، منطقی است که لینکهای آن صفحه خاص را در تب جدید باز کنید.
فایلهای PDF
اگر به یک فایل PDF یا هر نوع فایل دیگری که نیاز به دانلود دارند لینک دادهاید؛ بهتر است برای باز کردن آن از یک تب جدید استفاده کنید.
سایتهای معروف از کدام روش استفاده میکنند؟
اگر به مشهورترین وبسایتهای جهان نگاه کنید؛ متوجه خواهید شد که آنها در مورد لینکهای خارجی اقدامات متفاوتی را انجام میدهند. به عنوان مثال گوگل و ویکیپدیا لینکها را روی همان تب فعال باز میکنند. در حالی که فیسبوک، یوتیوب و اینستاگرام برای باز کردن لینکها از تب جدید استفاده میکنند.
بنابراین واضح است که حتی در بین موفقترین وبسایتهای جهان نیز در مورد این موضوع اختلاف نظر وجود دارد.
آیا باید لینکهای داخلی را در تب جدید باز کنیم؟
به غیر از چند مورد استثنا، همه لینکهای داخلی باید در همان برگه یا پنجره باز شوند. این یک رفتار استاندارد است.
در مورد لینکهای خارجی چطور؟
برای پاسخ به این سوال بهتر است مواردی مانند زمان سپری شده در سایت، ملاحضات امنیتی، نوع فایلهایی که کاربران باید روی لینک دانلودشان کلیک کنند و … در نظر گرفته شود.
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن, ۱۳۹۸
آخرین ویرایش: ۲۴ بهمن, ۱۳۹۸
نظرات کاربران (1)
سلام. سال نوی شما مبارک. مطلب مفیدی بود. با تشکر از سایت خوبتان. برایتان موفقیت روز افزون ارزومندم