گیمیفیکیشن در بازاریابی

افزودن به لیست علاقه‌مندی ها
گیمیفیکیشن در بازاریابی

گیمیفیکیشن در بازاریابی (Gamification) به طور بالقوه توانایی ایجاد انقلابی در راهبرد بازاریابی محتوایی شما را دارد. مثال‌ها و ترفندهای چگونگی به کارگیری این روش در ادامه آورده شده است.

پیش‌بینی می‌شود بازاریابی محتوایی همچنان به حضور در جایگاه کلیدی خود در بازاریابی آنلابن ادامه دهد و فعالان بازار نیز به زودی راهکارهایی جدید برای تولید محتوایی جذاب و سرگرم‌کننده را دنبال خواهند کرد. بسیاری از بازاریان در حال حاضر به گیمیفیکیشن در بازاریابی روی آورده‌اند. تحلیل‌های گروه گارتنر نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۶، راهبردهای بازی‌وارسازی به روشی استاندارد برای ایجاد تعامل با نام تجاری و افزایش میزان وفاداری مشتریان تبدیل شده است. در ادامه چند ترفند کلیدی برای کمک به آشنایی با توانایی‌های بازی‌وارسازی برای ایجاد انقلاب در راهبردهای محتوایی شما ارائه خواهد شد.

اصول

اول از همه، گیمیفیکیشن در بازاریابی چیست؟ این روش اساساً استفاده از مکانیزم بازی برای فعالیت‌ها و امور غیربازی است. بازی‌وارسازی در کسب و کارهایی دارد که وابسته به تعامل و انگیزش هستند، کاربرد شگرفی دارد. کسب و کارهایی نظیر تمرینات ورزشی، مدیریت پروژه، استخدام و بازاریابی.

بازاریان می‌توانند طبیعت رقابت طلب انسان را با جایزه دادن امتیاز و نشان افتخار به بازیکنان و یا انتشار نام بهترین بازیکنان، به کار گرفته و با موفقیت مشتریان را به تعامل با نام تجاری خود برانگیزند.

فواید و خطرات

چرا فعالان بازار باید به گیمیفیکیشن علاقه داشته باشند؟ مهم‌ترین مزیت محیط‌های بازی‌وار، توانایی آن‌ها در ایجاد انگیزه است. افراد فعال در عرصه بازاریابی می‌‌توانند با به کار بردن بازی‌وارسازی در بازاریابی محتوایی، فرصت‌های بسیاری را برای تعامل مشتریان با نام تجاری، متقاعد کردن آن‌ها به انجام فعالیتی خاص و انگیزش بازیکنان به انجام کارهایی که نیازمند صرف زمان و تلاش بسیاری است را ایجاد کنند. فرصت‌هایی که در فضای به دور از بازی قابل ایجاد نیست.

اما کسانی که می‌خواهند با استفاده از راهبردهای بازی‌وارسازی، میزان تعامل کاربران را افزایش دهند، باید از خطرات آن نیز آگاه باشند. اگر طراحی بازی ضعیف باشد و یا داستان بازی مناسب نباشد، نتایج مد نظر به دست نخواهد آمد و پیامدهای بدی برای شهرت نام تجاری آن‌ها خواهد داشت. برخی از بازی‌ها بسیار جنجال برانگیز بوده‌اند. به عنوان مثال بازی استخدامی منتشر شده توسط ارتش امریکا.

برای حصول اطمینان از ایمن بودن روش‌های بازی‌وارسازی و استفاده از تأثیر مثبت آن بر بازاریابی محتوایی، باید در طراحی آن احتیاط بیشتری کرده و با استفاده از قوانینی خاص، فراهم کرن امکان ارائه بازخورد در هر زمان، مشخص کردن بازیکنان برتر و شفاف‌سازی فرآیند، امکان موفقیت بازی را افزایش داد.

گیمیفیکیشن در بازاریابی

تا به امروز بازی‌وارسازی نتایج قابل توجهی را برای نام‌های تجاری مشهور در سراسر جهان به ارمغان آورده است. سه مثال از سوددهی نجومی راهبردهای گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی در ادامه آورده شده است.

مسابقه اینستاگرامی شرکت Heineken در مسابقات تنیس آزاد آمریکا (US Open)

شرکت Heineken در خلال مسابقات تنیس آزاد آمریکا، مسابقه‌ای به نام «آزاد آمریکا را بترکان» را در حساب کاربری اینستاگرامی ویژه‌ای راه اندازی کرد. مدیران این صفحه مجموعه‌ای از ۲۰۰ تصویر را به صورت طرحی موزاییکی از تماشاچیان مسابقات تنیس منتشر کردند.

مشتریان بایستی سر نخ‌های موجود در متن مربوط به هر تصویر را دنبال کرده و جواب مسابقه را به بخش نظرات آخرین عکس بیان می‌کردند. کسی که جواب درست را می‌داد، برنده یک بلیط تماشای مسابقات تنیس می‌شد. در واقع این مسابقه روشی پیچیده برای به دست آوردن یک بلیط مسابقه بود.

این مسابقه به مدت ۳ روز و جمعاً برای ۷ رویداد به انجام رسید و بیش از ۱۵۰۰ کاربر در آن شرکت کردند. نتیجه این مسابقه افزایش ۲۰ درصدی دنبال کنندگان صفحه اینستاگرامی امریکای Heineken و جلب توجه بسیاری از مخاطبان به این شرکت، به عنوان یکی از حامیان تبلیغاتی مسابقات تنیس آزاد آمریکا بود. با اینکه یافتن پاسخ در تصاویر، پیچیده به نظر می‌رسید، اما مشتریان انگیزه بسیار زیادی برای ادامه بازی و حل کردن پازل داشتند.

یافتن چوب‌شور M&M

شرکت M&M در سال ۲۰۱۳ بازاریابی محتوایی با گیمیفیکیشن در بازاریابی را به مرحله‌ای جدید وارد کرد. این شرکت کارزاری برای چوب‌شورهای تولیدی خود راه اندازی کرد. این رویداد شامل بخش‌های مختلفی بود که یک بخش آن پیدا کردن یک چوب‌شور بود. این نام تجاری یک تصویر گرافیکی بزرگ را در حساب کاربری فیسبوک خود منتشر کرد. وظیفه کاربران بسیار ساده بود، چوب‌شور مخفی شده در میان شیرینی‌ها را پیدا کنند.

این بازی مشتاقان بسیاری را به خود جذب کرد، به سرعت مشهور شد و در رسانه‌های اجتماعی سروصدای بسیار زیادی به پا کرد. اگر پست اصلی این کارزار را تماشا کنید، خواهید دید که بیش از ۲۵ هزار پسندیدن، ۶ هزار اشتراک گذاری و ۱۱ هزار نظر دارد.

شاید در نگاه اول باور کردنی نباشد که کسی برای پیدا کردن یک چوب‌شور وقت بگذارد و پس از یافتن، آن را با دوستانش به اشتراک بگذارد؛ اما افراد بسیاری که چنین فعالیت‌هایی را در کودکی انجام داده بودند، در این بازی شرکت کردند.

شکار لذت بخش شرکت بستی مگنوم

اگر فکر می‌کنید که گیمیفیکیشن در بازاریابی روشی جدید در بازاریابی محتوایی است، پس باید این مثال را ببینید. شرکت مگنوم از سال ۲۰۱۱ این راهبرد بازاریابی را تحت عنوان شکار لذت بخش به کار گرفته است. نسخه چهارم این بازی، چند وقت پیش به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد تاسیس مگنوم به پایان رسید. البته امکان بازی کردن نسخه اول این بازی هنوز هم وجود دارد.

در تمامی نسخه‌های این بازی، بازیکنان باید یک شخصیت را کنترل کنند، یک «زن مگنومی»! وظایف اصلی بازیکن کمک به زن مگنومی برای جمع کردن شکلات در حین پریدن او از سایتی به سایت دیگر و دیدن نام‌های تجاری مشهوری از سامسونگ و داو گرفته تا ساب و یوتیوب است. شخصیت این بازی با اجرای حرکات نمایشی در میان بخش‌های مختلف هر سایت، کاربران را به خود جلب کرده و شهرت بازی را به طرز قابل توجهی افزایش داده است.

شکار لذت مگنوم فقط در صفحه اصلی آن در دسترس نبود بلکه با سایر کانال‌های اجتماعی مگنوم یکپارچگی خوبی داشت. پس از اتمام بازی، کاربران می‌توانستند نتایج خود را با دوستانشان در فیسبوک و توییتر به اشتراک گذاشته و آن‌ها را برای مسابقه دادن به چالش بکشند.

چگونه از همین حالا گیمیفیکیشن را در راهبرد بازاریابی محتوایی خود به کار بگیریم؟

برای استفاده از راهبردهای گیمیفیکیشن نیازی نیست که بخشی از یک سازمان بزرگ باشید و یا بودجه عملیاتی زیادی برای بازاریابی داشته باشید. گیمیفیکیشن تقریباً برای همه محصولات و خدمات قابل استفاده است و با هر بودجه‌ای می‌توان آن را اجرایی کرد. در ادامه چند ترفند ساده برای آغاز گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی را به شما ارائه خواهیم داد.

گام‌های کوچک بردارید

اگر تا به حال از گیمیفیکیشن در بازاریابی استفاده نکرده‌اید، بهترین راهکار این است که نخست بازی‌های ساده را امتحان کند تا چگونگی کارکرد این روش در دنیای واقعی را آموخته و تعامل مخاطبان هدف با بازی را بررسی کنید. یکی از راه‌های مناسب برای شروع، اهدای جایزه به کاربران برای بازدید از صفحه فیسبوک، دنبال کردن شما در توییتر و یا بازدید از ویدئوهای شما در یوتیوب است.

بازی خود را سازمان‌دهی کنید تا بازی ساده به نظر برسد

اگر فرآیند جایزه‌دهی شما برای کاربران پیچیده باشد و نیاز به مطالعه راهنمای طولانی داشته باشد، نتایج مناسبی از گیمیفیکیشن به دست نخواهید آورد. بهتر است به جای ایجاد محیط بازی بزرگ و پیچیده، بازی را به چندین فعالیت کوچک‌تر تقسیم کنید تا بازدیدکنندگان راحت‌تر بازی را یاد بگیرند. به بازیکن فقط اطلاعاتی را بدهید که برای انجام بازی و رفتن به مرحله بعدی نیاز دارند.

گیمیفیکیشن را به اهداف بازاریابی خود مرتبط کنید

راهبرد گیمیفیکیشن خود را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که مطمئن شوید بازدیدکنندگان فقط برای انجام بازی به سایت شما نمی‌آیند و پس از انجام آن سایت را ترک نمی‌کنند. بازی‌وارسازی برای این است که شهرت محصول خود را افزایش داده و درآمد بیشتری به دست آورید. بازی شما باید کاربران را به سایر بخش‌های وبسایت هدایت کرده و اطلاعات بیشتری درباره محصولات یا خدمات شما را به آن‌ها بدهد.

با حرفه‌ای‌ها مشورت کنید

گیمیفیکیشن می‌تواند مشکل‌ساز باشد و بازی‌هایی که به خوبی طراحی نشده‌اند ممکن است به نتایج ناخوشایندی منجر شوند. اگر تا به حال چند بار با شکست مواجه شده‌اید و یک شکست دیگر برای شما گران تمام می‌شود، می‌توانید از محصولات و خدمات شرکت‌های متخصص در تولید برنامه‌های بازی‌وارسازی نظیر بدگویل و گیگیا استفاده کرده و از بازی‌وارسازی حداکثر بهره را ببرید.

گیمیفیکیشن در بازاریابی راهبردی عالی برای کمک به بهبود بازاریابی محتوایی و افزایش تعامل مخاطبان هدف است. روشی که با ایجاد تجربه کاربری عالی، میزان وفاداری مشتریان را افزایش داده و تصویری مثبت از نام تجاری شما می‌سازد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
5/5 - (1 امتیاز)
تاریخ انتشار: 23 آذر, 1398
آخرین ویرایش: ۲ شهریور, ۱۳۹۸
منبع: smartinsights
      اشتراک گذاری
    نظرات کاربران (0)
    اشتراک
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x