ایمیل مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

افزودن به لیست علاقه‌مندی ها
ایمیل مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

تقریبا از زمان ایجاد شبکه اینترنت در جهان ایمیل ابزاری برای کسب‌وکارهای تجاری بوده است. بازاریابی ایمیلی یا Email Marketing یکی از روش‌های بازاریابی است که از ایمیل به عنوان ابزاری برای توسعه کسب‌وکار استفاده می‌کند. ما روزانه ایمیل‌های ناشناسی دریافت می‌کنیم که پیشنهادهایی برای خرید کالا یا خدمات ارائه می‌کنند. بیشتر مردم از ایمیل‌های تبلیغاتی اکراه دارند مگر در صورتی که ایمیل‌ها دارای محتوای مفید یا مورد علایق آنها باشند یا اینکه خودشان برای دریافت خدمات مشخصی ثبت‌نام کرده باشند. اینجاست که نقش ایمیل مارکتینگ روشن می‌شود.

ایمیل مارکتینگ از زیرشاخه‌های دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. در این نوع از بازاریابی اینترنتی از ایمیل برای توسعه روابط با مشتریان استفاده می‌شود. قابلیت ایمیل برای دربرگیری انواع محتوا شامل متن، عکس، ویدئو، لینک و فایل آن را به ابزار کاملا انعطاف‌پذیر برای بازاریابان کسب‌وکارها کرده است. اما همین کاربرد راحت باعث شده بعضی افراد بدون داشتن دانش ایمیل مارکتینگ از آن صرفا برای انجام نوعی بازاریابی و تبلیغ محصولات استفاده کنند. همچنین ایمیل مارکتینگ در میان ابزارهای تبلیغاتی جزو ارزان‌ترین ابزارها به شمار می‌آید. ارزان بودن این شیوه بازاریابی باعث شده به جزییات و کیفیت اثربخشی آن کمتر توجه شود. مشاوره دیجیتال مارکتینگ به شما کمک می‌کند از این ابزار تبلیغاتی استفاده بهتری ببرید.

ایمیل مارکتینگ از گذشته تا به امروز

گری توئرک کسی بود که در دهه هفتاد میلادی نخستین بار ایمیل مارکتینگ را به کار برد. او از طریق ارسال ایمیل‌های انبوه به فروش فوق‌العاده محصولات دیجیتال DEC دست یافت. از آن زمان ایمیل به عنوان ابزاری موثر در بازاریابی اینترنتی به کار گرفته شد. از گری توئرک به عنوان «پدر اسپم دنیا» یاد می‌شود. او می‌گوید: «در واقع من خود را پدر ایمیل مارکتینگ می‌دانم نه اسپم، این دو با هم فرق دارند E-spam یعنی ارسال ایمیل‌های ناخواسته به لیست فاقد صلاحیتی از گیرنده‌ها. در قیاس، Email Marketing تمرکز بر لیست هدفمندی از افراد است که به کالا، خدمت یا اطلاعاتی که شما برای آنها می‌فرستید علاقه‌مند هستند.»

با راه‌اندازی Hotmail به عنوان اولین سرویس ایمیل رایگان راهی جدید برای ارتباط مستقیم بازاریابان با کاربران ایجاد شد. اما با گذشت زمان ایمیل‌های بسیاری به کاربران فرستاده می‌شد و صندوق پیام آنها مملو از پیام‌های ناخواسته می‌شد. بنابراین در سال ۱۹۹۸ قانونی تعیین شد که بازاریابان را موظف می‌کرد ایمیل‌های تبلیغاتی که برای کاربران ارسال می‌کنند از Opt-out  برخوردار باشد. کاربر با این قابلیت می‌توانست از دریافت ایمیل‌های ناخواسته انصراف ‌دهد.

در سال ۲۰۰۳ قانون دیگری با عنوان «می‌توان اسپم کرد» شکل گرفت که به کاربر اجازه می‌داد فرستنده ایمیل تجاری را از ارسال مجدد آن باز دارد. در سال ۲۰۰۸ گوگل و Hotmail قابلیت دسته‌بندی ایمیل‌ها را برای کاربران به وجود آوردند. از طرف دیگر کاربران می‌توانستند به اسپم بودن و نبودن یک ایمیل رای دهند. این تغییرات باعث شد بازاریابان با حساسیت بیشتری ایمیل مارکتینگ را دنبال کنند. آنها پی بردند تنها ارسال ایمیل برای معرفی و تبلیغ برند کافی نیست چون ممکن است حتی پیام قبلا توسط کاربر Opt-out شده باشد و اصلا به دست او نرسد. دو مولفه اصلی برای ایمیلی که به منظور بازاریابی برای کاربران ارسال می‌شود دارای اهمیت است؛ مرتبط بودن محتوای ایمیل به علایق کاربر و ارسال آن در زمان مناسب.

یکی دیگر از نکاتی که بازاریابان باید به آن توجه می‌کردند چگونگی نمایش ایمیل در نمایشگر تلفن همراه بود. در سال‌های اخیر آمار نشان داده بیشتر کاربران به کمک تلفن همراه ایمیل‌هایشان را دیده‌اند. از سوی دیگر شبکه‌های اجتماعی نظیر توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام و… توجه کاربران را برای برقراری تعامل با برندها جلب کرده است. بنابراین برای کسب نتایج بهتر از طریق ایمیل مارکتینگ باید نقطه تمرکز به نیازها و خواسته‌های کاربران تغییر پیدا می‌کرد و کیفیت محتوا به عنوان رویکرد استراتژیک ایمیل مارکتینگ جایگزین کمیت ایمیل‌های ارسالی می‌شد.

مزیت‌های ایمیل مارکتینگ

ایمیل در مقایسه با روش‌های دیگر بازاریابی روشی ارزان قیمت به شمار می‌آید. ایجاد کمپین بازاریابی و پیگیری آن نیز از طریق ایمیل بسیار ساده است و به همین دلیل بیشتر در کسب‌وکارهای کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. خبرنامه‌های یک کسب‌وکار شامل خبرهای به‌روز، رویدادهای پیش‌رو و یا پیشنهادهای ویژه باید به ایمیل مشتریان بالقوه ارسال شود تا فعال بودن کسب‌وکار را به آنها یادآوری کند.

با اینکه در حال حاضر شبکه‌های اجتماعی همچون توئیتر، اینستاگرام، تلگرام و… بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته اما ایمیل مارکتینگ همچنان پرتوان به کارش ادامه می‌دهد. احتمال بیشتری برای دیده شدن ایمیل وجود دارد و این به عنوان مزیتی برای ایمیل مارکتینگ در مقایسه با شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شود. ایمیل‌هایی که برای مشتریان ارسال می‌شود در هر حال در صندوق پیام‌ها تا زمانی که دیده شوند باقی می‌ماند.

می‌توان از طریق ایمیل رسانه‌های اجتماعی را نیز به اشتراک گذاشت تا مشتریان امکان بیشتری برای برقراری ارتباط با کسب‌وکار شما داشته باشند. اگر از ایمیل مارکتینگ به درستی استفاده شود درآمد به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. با استفاده از ایمیل تعداد افراد بیشتری ترغیب به بازدید از وب سایت یا وبلاگ شما خواهند شد و در نتیجه مشتریان شما بیشتر می‌شود.

ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ

نکات مهم استفاده از ایمیل مارکتینگ برای کسب بازدهی بهتر

۱. برای ایمیل مارکتینگ از سرویسی استفاده کنید که علاوه بر راحتی کار کردن با آن، اینباکس شدن ایمیل‌ها در آن تضمین شده باشد. سیستم‌های ایمیل مارکتینگ معتبر مانند MailChimp، Mailerlite و Mailchi که اولین سایت ایرانی در زمینه ایمیل مارکتینگ است را به کار ببرید. با این سیستم‌ها می‌توانید تعداد بی‌نهایت صفحات لندینگ به صورت رایگان ایجاد کنید. طراحی ایمیل‌های تبلیغاتی و پیگیری ایمیل‌های ارسال شده به کاربران از طریق این سیستم‌ها به راحتی امکان‌پذیر است.

برای ارسال ایمیل هیچ‌وقت از بانک ایمیل‌های آماده در سیستم‌های ایمیل مارکتینگ استفاده نکنید. گاهی ایمیل‌های غیرمعتبر و ناسالم در این بانک‌ها وجود دارند که اعتبار شما را از بین می‌برند و باعث می‌شود کاربری شما در سایت‌های ایمیل مارکتینگ مسدود شود. بهتر است برای ساخت لیست ایمیل خود از فرم‌های دریافت ایمیل کاربران سایتی استفاده کنید که این سایت‌ها ارائه می‌کنند تا مشکلی از نظر وجود ایمیل‌های نامعتبر پیش نیاید.

۲. ایمیل‌ها باید به اندازه برای کاربران ارسال شوند نه بیشتر نه کمتر! اگر تعداد ایمیل‌ها بیشتر از حد باشد کاربر آن را باز نکرده و نمی‌خواند. بسیاری از کاربران به دلیل تعداد زیاد ایمیل‌های تبلیغاتی عضویت خود را لغو می‌کنند در نتیجه فرصت بازاریابی شما از بین خواهد رفت.

از طرف دیگر اگر تعداد ایمیل‌هایتان از یک مقدار مشخصی کمتر باشد هم فرصت‌های بازاریابی شما از دست خواهد رفت. ایمیل‌های شما در صندوق پیام کاربران وجود دارد حتی اگر آنها را باز نکنند اما نام برند شما در لیست ایمیل‌ها دیده می‌شود. نکته مهم این است شما با توجه به نیاز مشتری، نوع کسب‌وکار و هدف کمپین آن، زمان و میزان مناسب برای ارسال ایمیل‌ها را پیدا کنید. در این مورد نمی‌توان روش یکسانی را برای همه کسب‌وکارها به کار برد.

نوع محصول تعداد ایمیل‌های ارسالی به کاربران را مشخص می‌کند. اگر محصول شما فصلی باشد برای مثال کولر یا رادیاتور در فصل مربوط به آن باید ایمیل‌های بیشتری برای مشترکین خود بفرستید. اما اگر صاحب یک خبرگزاری هستید باید از ایمیل‌های روزانه استفاده کنید تا کاربران از اخبار روز مطلع شوند.

در زمان تعطیلات و در فصل خرید باید ایمیل‌های بیشتری نسبت به حد معمول برای کاربران ارسال شود. مشتری‌ها در پایان فصل منتظر ایمیل‌هایی هستند که شامل تخفیف و پیشنهادهای ویژه باشند.

طبق تحقیقات بازاریابی ایمیل مارکتینگ بهتر است ارسال ایمیل در روزهای میانی هفته باشد و ساعت ارسال هم صبح مابین ساعت هشت تا ده، دو بعدازظهر و هشت شب باشد.

۳. از کلمات کلیدی مرتبط با محتوای موردنظرتان در ایمیل استفاده کنید. وقتی در ایمیل از واژه‌های کلیدی مربوط به کسب‌وکارتان استفاده می‌کنید با دیده شدن این ایمیل‌ها توسط کاربران، گوگل نیز رتبه خوبی به شما اختصاص خواهد داد.

۴. در ایمیل خود از تصاویر زیاد استفاده نکنید. معمولا سرویس‌های ایمیل گوگل و یاهو عکس‌های داخل ایمیل را به صورت خودکار برای کاربر باز نمی‌کنند. از طرفی ممکن است کاربر هم از گزینه «نمایش عکس» استفاده نکند در نتیجه یک ایمیل بدون متن و تصویر را دریافت می‌کند که برایش نتیجه‌ای نخواهد داشت.

۵. امکان لغو عضویت را در پایان ایمیل قرار دهید. با این امکان اگر کاربر تمایلی به دریافت ایمیل از سوی شما را نداشته باشد این حق انتخاب برای او در نظر گرفته شده است.

۶. از ابزارهای تجزیه و تحلیل ایمیل استفاده کنید. برای کسب موفقیت در ایمیل مارکتینگ باید واکنش کاربران در هنگام ارسال ایمیل سنجیده شود. ابزار آنالیتیکس به شما کمک می‌کند مخاطب و علایق او را بهتر بشناسید. این ابزار به شما نشان می‌دهد کاربران کدام لینک‌های خبرنامه را بیشتر می‌بینند؛ کدام لینک‌ها را بیشتر به اشتراک می‌گذارند و یا کدام ایمیل‌ها را اسپم می‌کنند در نتیجه به علاقه‌مندی‌ها و نارضایتی‌های آنها پی خواهید برد.

برای استفاده از کمپین ایمیل و مشارکت بیشتر کاربران نیاز به ابزارهای تجزیه‌وتحلیل دارید تا علایق مخاطبان را تشخیص دهد. اگر مخاطبان زیادی اشتراک خود را لغو کرده‌اند با استفاده از ابزار آنالیتیکس می‌توانید کمپین موردنظر که باعث لغو اشتراک کاربران شده را شناسایی و علت آن را بررسی کنید. با تجزیه‌وتحلیل نتایج، کمپین را برای دفعات بعد اصلاح خواهید کرد.

ویژگی‌های ابزارهای مختلف تجزیه و تحلیل را بررسی و ابزاری را انتخاب کنید که با اندازه لیست ایمیل‌ها و تعداد ایمیل‌های ارسالی همخوانی داشته باشد.

ایمیل مارکتینگ برای چه کسب‌وکارهایی به کار می‌رود؟

رقابت برای استفاده از ایمیل مارکتینگ بیشتر در میان سایت‌های تجارت الکترونیک وجود دارد؛ اگرچه کمپین‌های سیاسی و سازمان‌های غیرانتفاعی هم برای ارتباط با حمایت‌کنندگان و طرفدارانشان از این نوع بازاریابی استفاده می‌کنند. به‌کارگیری ایمیل برای فروشگاه‌های اینترنتی این مزیت را دارد که با قرار دادن لینک صفحه فروشگاه یا محصولات مورد نظر کاربر تنها با یک کلیک به آن صفحه هدایت می‌شود. بنابراین کسب‌وکار موردنظر با صرف هزینه کم و با روش آسان موفق به جذب کاربران بسیاری خواهد شد.

کسب‌وکارها با اندازه‌های مختلف می‌توانند از ایمیل مارکتینگ استفاده کنند اما مهم این است ماهیت آن را بشناسند و کمپین را به درستی تعیین و اجرا کنند.

در این مقاله از ایمیل مارکتینگ صحبت کردیم در ادامه اندکی تاریخچه این ابزار بازاریابی اینترنتی را مرور کردیم. سپس مختصر به مزیت‌های این سیستم پرداختیم. نکاتی برای استفاده موثرتر از ایمیل مارکتینگ وجود دارد که در ادامه مقاله به آنها اشاره شد. در پایان هم کسب‌وکارهایی که این روش را به کار می‌برند مورد بررسی قرار گرفت.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
5/5 - (1 امتیاز)
تاریخ انتشار: 16 آبان, 1398
آخرین ویرایش: ۲۹ مهر, ۱۳۹۸
منبع: دیاکوبین
      اشتراک گذاری

    از سال 1393 تولید محتوا در موضوعات مختلف کار اصلی من بوده است. به نوشتن و ترجمه در حوزه دیجیتال مارکتینگ علاقه‌مند هستم و تلاش می‌کنم مقالاتی مفید در حوزه کسب‌وکار آنلاین ارائه کنم.

    مشاوره دیجیتال مارکتینگ

    با بهره بردن از خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ کسب‌وکار خود را با اطمینان بیشتر و ریسک کمتر آغاز کنید. دیجیتال مارکتینگ شامل چندین حوزه تخصصی است؛ که هر کدام دارای پیچیدگی‌های خاص خود هستند. اگر می‌خواهید از فضای آنلاین برای معرفی کسب‌وکار خود بهره برده و فروش بیشتری را تجربه کنید؛ یا اگر ایده‌ای جذاب برای راه‌اندازی کسب‌وکاری در بستر وب دارید؛ پیشنهاد می‌کنیم پیش از انجام هر کاری، از خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ دیاکوبین بهره ببرید. در جلسه مشاوره ما خواسته‌های شما را بررسی کرده و نیازهای احتمالی، سختی‌های پیش رو، هزینه‌ها، شانس موفقیت و به‌طور کلی مسیر درست را به شما نشان خواهیم داد.

    مشاوره دیجیتال مارکتینگ
    نظرات کاربران (0)
    اشتراک
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x