در این جلسه من مبحثی تخصصیتر را برای شما باز میکنم. روی سخن من امروز با کسانی است که اصلیترین کار تولید کنندگان محتوا را انجام میدهند؛ یعنی تولید محتوا برای وبسایتها این بخش از وظایف تولید کنندههای محتوا امری است که باید به صورت خاص به آن پرداخت. زیرا تا قبل از این شما تنها برای مخاطبینی مینوشتید مخاطبینی که گاه وجود داشتند و گاهی شما فرض میکردید وجود دارند. اما اکنون به اثر محتوا بر سئو می پردازیم
اما در دنیای وب به غیر از مخاطبینی که شما برای خود فرض میکنید، کس دیگری هم هست که مطالب شما را میخواند و ارزش و کیفیت آن را میسنجد.
این کس یا بهتر بگویم پدیده شگرف موتورها جستجو هستند و در صدر این موتورها جستجو جناب مستطاب گوگل حضور دارد که ۹۸% کل بازدیدها را به خود اختصاص داده است.
راستی گوگل از کجا میفهمد که مطلبی که شما با خون دلی نوشتهاید و در وبسایت خود قرار دادهاید خوب است؟
این سوالی است که در ادامه مقاله به آن پاسخ میگویم. اما قبل از آن باید محدوده مخاطب این جلسه را مطرح کنم.
اگر شما به دنبال تولید محتوای تصویری و صوتی در اینترنت به ویژه وبسایتهایی مانند یوتیوب هستید، یا به دنبال آن هستید که فقط و فقط در شبکههای اجتماعی به تولید محتوا بپردازید؛ این درس چندان به درد شما نمیخورد. تولید محتوا در این بخشها از دنیای اینترنت قواعدی نسبتا متفاوت با موضوعاتی که در این جلسه برای شما میگویم دارد.
در اصطلاح دنیای وبی مواردی که برای شناساندن محتوای مناسب به گوگل استفاده میشود را سئو SEO نامیده میشود که سرواژههای عبارت انگلیسی search engine optimization یا بهینه سازی موتورهای جستجوست. در این روش شما با قرار دادن ویژگیهایی در متن خود به گوگل اعلام میکنید متن شما به درد مخاطبان میخورد و گوگل هم وظیفه خود میداند متن بهدردخور را کاربران برساند. تمام این کار ها توسط گوگل به صورت کاملا خودکار انجام میشود.
این پدیده دنیای فناوری عملا یک ربات عظیم است که روزانه ۱۲ میلیارد صفحه را میبیند و رتبهبندی میکند شما با باز کردن دسترسی رباتهای خزنده گوگل به سایت خود، به آن اجازه نمایش این سایت در فهرست های ساخته موتور جستجوی گوگل را میدهید و آنها با معیارهای خود شما را میبینند و فهرست بندی میکنند. این کار را در اصطلاح فنی ایندکس شدن مینامند.
چرا محتوا
اما چرا محتوا؟ پاسخ ما این است: محتوا نه، پس چی؟ اگر محتوا در معنی بزرگش که شامل تصویر، ویدیو و نوشته و فایل صوتی است را گوگل به دست مخاطبان نرساند پس قرار است چه را برساند؟! تولید کننده محتوای عزیز به یاد داشته باشید که برنامه نویس وبسایت، گرافیست، طراح تجربه کاربری و هر آن کس که با شما در یک ارگانی که خروجی آن یک رسانه وبی است، همکار است وظیفهاش این است که کاری کند تا شما محتوایتان را به درستی به دست مخاطبین برسانید.
با این اوصاف محتوا و رسانه وبی به شدت به یک دیگر وابستهاند.
سئو یک ساختمان ۵ پایه است
گوگل برای این که بفهمد شما سایت مناسب کاربران را طراحی کرده این ۵ پایه را برای سئو قرار داده است که از این قرارند:
۱. محتوا
۲. لینک
۳. تکنولوژی سایت
۴. رفتار کاربری
۵. سئو داخلی
برای این که هر یک از این موارد را به درستی بشناسید باید به دوره آموزش سئو دیاکوبین مراجعه کنید، زیرا این پنج پایه آنچنان مهماند که یک دوره آموزش سئو بر آن برپا میشود.
سوال دیگر این است
آیا هر سایت برای دیده شدن نیاز به محتوا دارد؟
این که آیا هر سایتی برای آن که در صفحه اول گوگل دیده شود نیاز به محتوا دارد چندان حرف درستی نیست زیرا برخی سایتها ارائه دهنده یک سرویس هستند و نیازی نیست که درگاه بانکی شما محتوایی درباره بانکداری تولید کند تا گوگل آن را به سطر اول خود برساند. راههای سئو سایتهایی که محتوا محور نیستند با سایتهای محتوا محور فرق میکند.
سئو در سایتها محتوا محور
محتوا شما باید ویژگیهای زیر را داشته باشد تا توسط گوگل در سطرهای بالا نشان داده شود. به عبارت بهتر این موارد سبب اثر محتوا بر سئو میشود .
۱. متن شما باید از سیستم هدینگ heading استفاده کند. به این معنی که در متن باید از این کدهای اچتیامال (html) استفاده کنید. از کدنویس خود بخواهید این کدها را به صورت کاملا مرتب در سایت شما قرار دهد.
۲. هر متن باید حداقل یک کلمه کلید داشته باشد. این کلمه کلید حتما باید همان کلمهای باشد که مخاطبان شما در گوگل سرچ میکنند.
۳. کلمه کلید را باید در متن خود تکرار کنید مهمترین جایی که این کلمه باید بیاید در هیدنگ ۱ یا H1 متن شماست این هدینگ میتواند عنوان اصلی متن شما باشد.
۴. کلمه کلید باید بین نیم تا سه درصد، در متن شما تکرار شود نه بیشتر و نه کمتر تکرار زیاد کلمه کلید میتواند از بهکارنبردن و تکرار کم کلمه کلید خطرناکتر باشد.
۵. از تگهای اچ ۲ تا اچ ۴ در متن خود استفاده کنید.
۶. آغاز متن یعنی ۱۵۰ کلمه اول مهم است یک بار کلمه کلید را در این قسمت به کار ببرید.
۷. در پایان متن خود نیز یک بار کلمه کلید را داشته باشید.
۸. سعی کنید متن شما در یک پراکندگی مناسب و در همه جای متن حاوی کلمه کلید باشد.
۹. متن خوب از نظر گوگل حاوی چندین پاراگراف است. از پاراگراف در متن خود حتما استفاده کنید.
۱۰. متن شما باید از مترادفهای کلمه کلید نیز بهرهمند باشد. از حالت جمع و با شناسه کلمه کلید خود استفاده کنید. البته این در حساب نیم تا سه درصد شما نمیآید. آن حساب برای عین کلمه کلیدی است
این موارد که برای شما گفتم عملا اصول دست به قلم شدن در دنیای وب است. از همین ابتدا حساب کار خود را از دیگر نویسندگان در دنیاهای دیگر سوا کنید این موارد فرق های عملیاتی میان نویسنده و تولید کننده محتوا است نفس کشیدن در دنیای تولید محتوا خود قواعدی دارد که در درس بعدی آن را توضیح میدهم .
تجربیات خود از تولید محتوا و اثر محتوا بر سئو را با من در میان بگذارید. منتظر کامنتهای شما هستم.
۴ ۱ vote
امتیازدهی به مقاله
نظرات کاربران (0)