استراتژی محتوا چیست و چگونه شکل می گیرد جلسه ۱ از درس ۲ دوره پیشرفته آموزش تولید محتوای دیاکوبین

سلام شما به جلسه نخست از درس دوم دوره پیشرفته آموزش تولید محتوای دیاکوبین خوش آمدید . دراین درس درباره تعریف استراتژی محتوا صحبت می‌کنیم.



استراتژی محتوا چیست؟ این سوالی است که باید از هر کسی که می‌خواهد به صورت دائم به کار تولید محتوا مشغول شود بپرسیم. مدیران عامل کم بلدند من هم یک چیزی یادشان می‌دهم! ولی باور کنید که این سوال مهمی است. من در این جلسه از آکادمی آموزش تولید محتوای دیاکوبین می‌خواهم جواب این سوال را بدهم. قبل از آن که این سوال را پاسخ بدهم باید اول بدانید که استراتژی چیست و نقش آن در تولید محتوا را با هم بررسی کنیم.

در علم مدیریت استراتژی را معنی‌های خوبی کرده‌اند.  دو تعریف بسیار خوب استراتژی را دو مدیر بزرگ بیان می‌کنند. یکی از آنها جک ولش است او مدیر بسیار قدرمند و توانمند در کمپانی جنرال موتورز بوده است.

٬٬استراتژی یعنی اینکه من تصمیم‌های شفاف و دقیق درباره روش رقابت با دیگران بگیرم.٬٬

در تعریفی دیگر از هنری مینتزبرگ نیز تعریفی بسیار راه گشا از استراتژی در کسب و کار دارد.

“استراتژی داشتن، یعنی اینکه وقتی مجموعه تصمیمات ما در کنار هم دیده می‌شوند؛ بتوان الگوی مشخصی را در آنها مشاهده کرد” در دو تعریف بالا چند کلید واژه هست که با هم مشترکند و البته ویژگی‌های اصلی یک استراتژی را می‌سازند حالا می‌خواهد در کلیت یک کسب و کار باشد یا در محتوای آن.

کلید واژه اول تصمیم گرفتن است. بعد از آن شفافیت و دقت است و سوم رقبا در آخر هم همه تعریف در بازه‌ای زمانی اتفاق نظر دارند.

با توجه به این تعاریف و کلید واژه‌ها یک استراتژی مربوط است به یک سری تصمیمات و برنامه ریزی‌ها شفاف و در عین حال اهدافی که با لحاظ کردن یک رقابت  در نظر گرفته می‌شود.

اما هنوز نمی‌دانیم استراتژی چیست و از کجا آمده است.

استراتژی از کجا آمده است؟

نخستین کتابی که درباره استراتژی نوشته شده است کتاب هنر رزم اثر سون تزو است این کتاب بیش از دوهزار سال قدمت دارد و در آن یک ژنرال برجسته چینی، درباره جنگیدن و روش‌های آن صحبت کرده است. بله استراتژی یک علم نظامی بوده است و هنوز هم در دانشگا‌ه‌های جنگ تمام کشور‌های جهان در سطوح بسیار بالا استرتژی‌های گوناگون درس داده می‌شود. تمام افسران رده بالا باید از ساخت انواع استرتژی‌های جنگی و بازدارنده از جنگ را درک درک بالایی  داشته و البته در ساخت‌ آنها توانمند باشند. در یک جنگ شما یک دشمن دارید، یک میدان جنگ دارید و از همه مهم‌تر یک هدف دارید و اولین درس این است که هیچ جنگی تا ابد ادامه پیدا نمی‌کند.

با پیچیده‌تر شدن کسب و کار‌ها و بالا گرفتن رقابت‌ بین اعضای یک بازار تدوین استرتژی و حرکت‌های استراتژیک در بازار‌ها شدت گرفت. اکنون هیچ سازمان خصوصی موفقی را پیدا نمی‌کنید که درک استراتژیک مهمی از اوضاع و روش‌ها و توانایی‌های خود و رقبا نداشته باشد.

اما چرا در پاراگراف پیشین گفتم هیچ جای خصوصی. کسب و کار‌های دولتی و یا کسب و کار‌هایی که بازاری انحصاری برای خود دارند، چندان به استراتژ‌ی نیاز ندارند. استرتژی در رقابت معنی پیدا می‌کند. وقتی شما در بازاری که انحصار آن برای شماست کار می‌کنید، نیازی به استراتژی و بسیاری چیز‌های دیگر را ندارید. البته تجربه ثابت کرده است که این چنین سازمان‌ها و بازار‌هایی دچار زوال تدریجی‌‌اند و دیر یا زود نابود می‌شوند. رقابت در یک کسب و کار عملا ضامن پیشرفت یک کسب و کار است حتی اگر آن سازمان در رقابت شکست بخورد، باز اگر استراتژی را بفهمد و تفکری استراتژیک داشته باشد، در قدم‌های بعدی خود می‌تواند به موفقیت دست یابد.

استراتژی محتوا چیست

همان طور که در درس‌های پیشین گفتم، محتوا و تولید محتوا یکی از مهم‌ترین ارکان یک شرکت در رقابت‌های آن است. حال این محتوا اگر با تصمیم‌هایی شفاف و برنامه‌ای مدون و اهدافی روشن تدوین شود. می‌توان گفتن که آن شرکت استراتژی محتوای درستی دارد.

استراتژی محتوا با شناختن اهداف تولید محتوا شکل می‌گیرد. این را تقریبا همه خوب می‌دانند. این که ما با  استفاده از محتوایی مؤثر می‌خواهیم آگاهی از برند خود را افزایش دهیم یا با استفاده از محتوا می‌خواهیم فروش خود را بالا ببریم و موضوعاتی از این دست. این‌ها همه اهدافی هستند که ما را بر آن می‌دارد که به تولید محتوا بپردازیم. اما این شاید یکی دو صفحه سند استراتژی محتوا شما را می‌سازد.

ویژگی‌های تعیین هدف در استراتژی تولید محتوا

در تعیین اهداف برای سند استراتژی محتوا حتما اعدادی را برای اهداف خود مشخص کنید. مثلا هدف شما بالا بردن فروش شرکت تا فراتر از یک میلیارد تومان است. یا افزایش بازدید سایت به بیش از ۱۰۰۰ نفر در روز است. برای سنجیدن این موارد حتما از ابزارهای دقیق مانند گوگل آنالیتیک استفاده کنید. شما می‌توانید چندین معیار‌ را برای برای هدف خود در نظر بگیرید اما مهم این  است که این معیار‌ها متریک و دقیق باشند.

اهداف را که در نظر آورید حتما لیستی از رقبای خود را هم آماده کنید و از تحلیل جایگاه آنها بپردازید در نظر داشته باشید که از میانگین رقبای خود باید بالاتر باشید . این موضوع سبب می‌شود ابتدا یک جایگاه متوسط و بعد یک جایگاه خوب به دست آورید. در سنجش جایگاه خود حتما واقع‌بین باشید.

استراتژی محتوا

استراتژی محتوا

زمان را در نظر آورید

حالا وقت آن است که زمان را در نظر آورید. هیچ استراتژیی بی زمان نیست. شاید مهم‌ترین عاملی که یک استراتژی محتوا را می‌سازد همین مقوله زمان است.

زمان شکل دهنده همه چیز در یک استراتژی محتوایی و غیر محتوایی است. همه می‌دانند که باید چه کنند و چه بنویسند که خواندنی و جذاب باشد اما این که کی آن را بنویسند و کی خود را مجبور به نوشتن کنند؛‌ موضوعی است بسیار مهم. اگر حرکت خوبی را در موقعی بد انجام دهید، حتم بدانید که بازی می‌بازید.

زمان موضوع مهمی برای سنجش یک استراتژی محتوایی است. شما باید یک استراتژی محتوایی را در زمان‌های مهم و از پیش تعیین شده‌ای به صورت کامل بررسی کنید. این که چقدر به معیار‌های خود نزدیک شده‌اید و این که چقدر زمان باقی مانده است که به آن معیار‌ها دست یابید.

برنامه ریزی بر اساس نکات بالا را شروع کنید. تمام اهداف را در ظر آورید و بر اساس زمان برنامه تولید محتوای خود را تدوین کنید این یک تقویم تولید محتوای مهم را می‌سازد چیزی که از بعد از تصویب سند استراتژی تولد محتوا هر روز به آن رجوع می‌کنید.

نکته آخر در استراتژی تولید محتوا

هر چقدر دقیق و خوب و کارآمد هم که یک استراتژی را بسازید و درباره آن سخنرانی کنید و جلسه بگذارید، تا وقتی آن را به صورت کامل با تمام جزئیات مکتوب نکنید و مستند سازی نکنید، کار شما به هیچ دردی نمی‌خورد. مانند یک جزوه یا کتاب که سرفصل‌های مدونی دارد باید کلیات و جزئیات استراتژی محتوای خود را مستند کنید. آن را در اختیار تمام اعضای تیم اعم از مدیر و کارمند قرار دهید و از همه آنها بخواهید آن را مطالعه کنند و حتی برای ویرایش و حذف و اضافه آن،  جلسه بگذارید. در جلسات تفهیم استراتژی حتما مستندات را در جلسه به همراه داشته باشید و بر اساس چیز‌هایی که نوشته‌اید حرف بزنید. حاصل کار شما یک سند چندین صفحه‌ای است که در آن روش‌ها آنالیز‌ها و تصمیم‌ها برای تولید محتوا نوشته شده است. بهترین زمان دست به کار شدن برای نوشتن این سند و ابلاغ آن، زمان ابتدای سال است. یا قبل از شروع کردن ساخت یک ارگان محتوا محور.

خلاصه درس

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله

سه عنصر مهم تشکیل دهنده استراتژی‌ها کدام‌اند

تصمیم، رقابت، شفافیت .

اهداف شما در شکل گیری استراتژی محتوا باید چگونه باشند؟

اهداف باید متریک و قابل سنجش عددی باشند.

مهم‌ترین عامل در شکل گیری استراتژی محتوا چیست؟

زمان مهم ترین عامل در شکل گیری استراتژی محتوا است.

چه چیزی می‌تواند استراتژی تولید محتوای یک سازمان را کاملا نابود کند؟

عدم مستند سازی دقیق و با جزئیات در طراحی و ساخت استراتژی محتوای یک سازمان.

5/5 - (1 امتیاز)

تاریخ انتشار: 4 بهمن, 1398
آخرین ویرایش: ۸ دی, ۱۳۹۸
اشتراک گذاری

تحصیلاتم در ادبیات فارسی بوده است و علاقه‌ام نیز. از این رو نوشتن را برای خود هم روشی برای امرارمعاش انتخاب کرده‌ام و هم راهی برای آرام شدن و لذت بردن. در دیاکوبین وظیفه نوشتن آکادمی تولید محتوا و همین طور مقالات مربوط به دیجیتال مارکتینگ و طراحی تجربه کاربری را برعهده دارم. پدیده‌هایی که هر روز برای آن مطالعه می‌کنم و شوقم به آنها بیشتر می‌شود.

دوره جامع آموزش تولید محتوا

معرفی دوره میانی آموزش تولید محتوا
    درس 1. مقدمه شناخت معیارهای تولید محتوا
  • جلسه 1. انتخاب موضوع تولید محتوا بر اساس ترندهای جستجو
  • جلسه 2. نقش معیارهای متریک در انتخاب موضوع و تولید محتوا
  • جلسه 3. از کلمه کلیدی تا متن کلیدی
    درس 2. محتوا برای فروش
  • جلسه 1. فانل فروش و هفت خوان تولید محتوا
  • جلسه 2. مشتری کیست کاربر کیست جستجوکننده کدام
  • جلسه 3. پرسونای مخاطب و شناخت آن
    درس 3. زبان
  • جلسه 1. نگارش
  • جلسه 2. درست نویسی
  • جلسه 3. ترجمه
  • جلسه 4. قواعد خاص وب
    درس 4. زبان و اینترنت
  • جلسه 1. سطوح زبانی
  • جلسه 2. زبان محاوره
  • جلسه 3. داستان و تبلیغات
  • جلسه 4. احساسات و فروش
  • جلسه 5. نوشتن اسلوگن و تگ‌لاین
    درس 5. نوشتن برای انواع رسانه‌های اینترنتی
  • جلسه 1. نوشتن در صفحات اینترنتی
  • جلسه 2. نوشتن برای بلاگ
  • جلسه 3. نوشتن برای شبکه‌های اجتماعی
  • جلسه 4. نوشتن برای فروشگاه‌های اینترنتی
  • جلسه 5. کپی رایتینگ چیست؟
معرفی دوره پیشرفته آموزش تولید محتوا
    درس 1. محتوای ارزش آفرین
  • جلسه 1. مفهوم ROI در محتوا
  • جلسه 2. محتوا چگونه به خلق ارزش افزوده می‌انجامد؟
  • جلسه 3. استراتژی تولید محتوا
    درس 2. استراتژی تولید محتوا شطرنج محتوا چیست
  • جلسه 1. استراتژی تولید محتوا چگونه شکل می‌گیرد
  • جلسه 2. استراتژیست محتوا کیست؟
  • جلسه 3. تولید محتوای استراتژیک چگونه است
  • جلسه 4. چرخه عمر محتوا
    درس 3. تیم تولید محتوا چگونه کار می‌کند
  • جلسه 1: چرا تولید محتوا کار گروهی است
  • جلسه 2. اعضای تیم تولید محتوا چه کسانی هستند و چگونه با هم کار می‌کنند
  • جلسه 3. KPI تولید محتوا
    درس 4. ارزش احساسات در فروش
  • جلسه 1. فروش عقلانی فروش احساسی
  • جلسه 2. احساسات چیست
  • جسله 3. چگونه احساسات را استخدام کنیم
    درس 5. تولید محتوا به عنوان یک شغل
  • جلسه 1. همکاری با تیم دیجیتال مارکتینگ چگونه است
  • جلسه 2. درآمد بازار کار محتوا چگونه است
  • جلسه 3. صلاحیت‌ها و ویژگی‌های تولیدکننده محتوا
هفته نامه دیاکوبین
نظرات کاربران (0)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x