درس ۳ آشنایی با انواع محتوا
سلام به درس سوم از دوره آکادمی آموزش تولید محتوای دیاکوبین خوش آمدید. در این درس شما با انواع محتوا آشنا میشوید.
سلام به درس سوم از دوره آکادمی آموزش تولید محتوای دیاکوبین خوش آمدید. در این درس شما با انواع محتوا آشنا میشوید.
در تمام دانشکدههای ادبیات درسی دو واحدی است به نام انواع ادبی؛ این درس با ۳ جلسه پیرو خود نیز تقریبا سعی میکند، شبیه آن درس دانشکدههای ادبیات باشد. شناخت انواع محتوا به شما کمک میکند که وقتی شغل تولید محتوا را برگزیدید، بتوانید هر نوعی محتوایی را که از شما میخواهند، به زبان فارسی و حتی زبانهای دیگر بنویسید. به یاد داشته باشید که نوشتن به زبانهای دیگر دو بخش دارد یکی تواناییهای زبانی و نوشتاری، چیزی که در درس آینده یعنی درس ۴ تا حدی بخش فارسیش را توضیح میدهم و دیگر شناختن فرمهای تولید محتوا، که در این درس با آن آشنا میشوید. برای بخش اول به زبانهای غیر فارسی خب باید یک معلم زبان درست و حسابی بگیرید تا بتوانید مانند یکی انگلیسی زبان، بنوسید. اما همان طور که گفتم شناخت انواع محتوا با فارسی یکی است و هر جا روید آسمان به همین رنگ است.
شما در این درس از آکادمی آموزش تولید محتوای دیاکوبین ۳ جلسه را پیش رو دارید.
در این جلسه ابتدا مفهوم رسانه را کمی با هم بررسی میکنیم اما چندان وارد آن نمیشویم. زیرا شناخت انواع رسانه یک درس بسیار بزرگ در علوم ارتباطات است و باز کردن آن به وقت و فرصت زیادی نیاز دارد. منظور ما انواع رسانههایی است که شما در فضای وب میتوانید ببینید و بخوانید. این روزها وب آنچنان گسترده است که علاوه بر آن که بیشتر رسانههای قدیمی را در خود به وجود آورده است حتی به مرور و با سرسختی بسیار بیرحمانهای، وب داردجایگزین رسانههای قدیم نیز میشود. این روند را در جلسه یک به خوبی بررسی میکنیم. خیلی از قواعد حاکم بر درس ۳ ما قواعدی است برگرفته از روزنامهها و مجلات چاپی؛ ما با تغییراتی گاه محسوس و گاه غیر محسوس آنها را به ماجرای وب و دنیای عظیم آن راه دادهایم البته بسیار از این قواعد هم به کلی شکسته و دور انداخته شدهاند. قواعدی مانند عمر مطلب که در درس یک درباره آن سخن گفتیم.
در جلسه یک ما رسانههای مهم و پیشتاز در زمینه تولید عرضه محتوا را به شما معرفی کردیم. اما چه محتوایی را میتوان در اینترنت عرضه کرد و چه محتوایی را نمیتوان. شاید در نگاه اول همه نوع محتوا را میتوان در اینترنت عرضه کرد. اما اینترنت هم محدودیتهایی دارد و هنوز هم برخی انواع محتوا هست که مثلا باید آن را روی کاغذ خواند. اینها هم دغدغههای ما برای نوشتن این جلسه است. به یاد داشته باشید که هر کس در هر جایی میتواند محتوایی را تولید کند و در فضای وب منتشر کند. اما هر محتوایی در اینترنت به دست مخاطبان نمیرسد و آنها را راضی نمیکند. پس مهم است که بدانید چه محتوایی را باید در اینترنت عرضه کنید. تیترهای مهم جلسه ۲ از این قرارند:
در تمام دوره آموزش تولید محتوای دیاکوبین ما با موضوع مهم مخاطب رو به رو هستیم. یک درس را به او اختصاص دادیم و حالا هم بعد از شناخت رسانه و شناخت محتوایی که میتوان در وب به مخاطبین عرضه کرد؛ ما باید به دنبال آن باشیم که بر روی مخاطب تأثیر بگذاریم. هر محتوای ما چه تأثیری روی مخاطب دارد.
این درس برای کسانی که مالک یک سایت هستند به شدت مفید است. وقتی ما برای طراحی یک سایت با مشتریانمان مذاکره میکنیم و انواع محتوای درخواستی آنها را میپرسیم، آنها همه محتواهایی که در زیر از آنها یاد میکنم را درخواست میدهند؛ چرا ؟ چون فکر میکنند یک سایت دارند و باید با آن هر کسی را که وارد آن میشود پاسخ دهند.
این دسته از کارفرمایان ما بعد از مدتی با مشکلات جدی در زمینه تولید محتوا برای سایت خود رو به رو میشوند. این عدم داشتن یک استراتژی تولید محتوا مدون عملا یکی از آن مواردی است که حتی در سئو هم دردسرهایی را ایجاد میکند. در این درس هم گریزی به شناخت مخاطب میزینم و بعد این سوال مطرح میشود که هر مخاطب چه محتوایی را میخواهد، میخواند و از آن لذت میبرد.
از سویی دیگر هر کسب و کاری با کدام یک از محتواهایی که از آنها یاد کردیم میتواند به پول نزدیکتر شود.
در این بخش صحبتهایی درباره ارگان و رسانه انجام میدهم. این که اساسا یک رسانه چقدر باید بیطرف باشد، نیز تا حدی در این بخش مطرح میشود.
در این درس هم این تیترها را میخوانید:
درر پایان این درس میدانید چه چیزی را برای چه کسی تولید کنید. این خیلی خوب است. حضرت سعدی در گلستان میفرماید: روزی دانشمندی از حاکمی پولی کمک هزینه خواست. حاکم نامرد نیز نه تنها چیزی به او نداد لباسهایش را نیز کند و در سرما بیرونش انداخت. دانشمند داشت میرفت دید گلهای سگ وحشی دنبالش میآید دست برد سنگ بردارد بزند سر و کله سگها، سنگ روی زمین یخ زده بسته بود و جدا نمیشد. گفت ای خدا این چه جماعتی است که سگ را باز میگذارند و سنگ را میبندند.
حالا این حکایت ماست گاهی سگ را باز میکنیم و سنگ را میبندیم. یونجه را به سگ میدهیم، دانه را به گاو و به مرغها هم میگوییم تخم خود را بخوردن، کاملا خودکفا، سیر شوند. دانش تولید محتوا مستلزم آن است که خوراک مناسب را به مخاطب مناسب برسانید.
از درس ۳ به بعد دیگر کار ما با تولید محتوا شروع میشود به دانشهایی میپردازیم که نیاز دارید تا دست به تولید محتوا بزنید دانشهایی از نوع نوشتن و ویراستن و ترجمه کردن البته من خود اینها را بعد از چند ده سال خواندن زبان و ادبیات فارسی بدست آوردم و نمیدانم چگونه آنها را با چندین جلسه به شما انتقال دهم. برای شروع چراغی هستم همین و بس.
نظرات کاربران (0)