جلسه ۱. تاریخچه سئو و سیر تکامل آن در ۲۵ سال گذشته

سئو یا همان بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو زمانی مورد توجه قرار گرفت که صاحبان وب‌سایت‌ها به اهمیت دیده شدن در موتورهای جست‌وجو و داشتن رتبه بالا در آن پی بردند. در این جلسه از دوره آموزش مقدماتی سئو، به سیر تکامل و تاریخچه سئو در 25 سال گذشته و چشم‌انداز آینده آن نگاهی خواهیم انداخت.

در روزهای آغازینی که اینترنت ایجاد شد؛ کسی تصور نمی‌کرد که سئو بتواند بعد از گذشت زمانی اندک تاثیرات گسترده‌ای در زندگی روزمره مردم بگذارد. پس از گذشت تنها ربع قرن از آغاز فعالیت سئو این موجود تک سلولی به ساختاری بزرگ تبدیل شده که زندگی می‌کند، نفس می‌کشد و روابط با ارزشی ایجاد می‌کند. در حال حاضر سئو نسل تشنگان علم را از طریق شبکه‌ای از محتوای رسانه‌ای شخصی، در دسترس و جذاب به اطلاعات هدفمند متصل می‌کند. در این جلسه می‌خواهیم درباره تاریخچه کوتاه اما پربار سئو نکاتی را یادآور شویم.



برای پیش‌بینی هوشمندانه آینده‌ای که در انتظار سئو است؛ لازم است روند تغییر آن در طول زمان را بررسی کنیم. در ادامه این جلسه، با تاریخچه سئو همراه ما باشید.

اولین نشانه‌های زندگی سئو (۱۹۹۱-۲۰۰۲)

تیم برنرز لی در ششم آگوست ۱۹۹۱ اولین وب‌سایت جهان را که هنوز هم پابرجاست راه‌اندازی کرد. او مخترع جهان وب است. وب‌سایت‌های بی‌شماری پس از آن و در طول سال‌ها به وجود آمده است؛ که اطلاعات زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

با شلوغ شدن فضای وب و تعداد زیاد وب‌سایت‌ها اولین موتورهای جست‌وجو نیاز به ساختار و دسترسی‌های بهتر پیدا کردند. پلتفرم‌های جست‌وجو مانند Excite، انقلابی در نحوه فهرست‌بندی اطلاعات در سال ۱۹۹۳ برپا کردند؛ و پیدا کردن اطلاعات را با مرتب‌سازی نتایج به دست آمده براساس کلمات کلیدی موجود در محتوا آسان کردند.

بلافاصله پس از آن رقبای اصلی همچون یاهو (۱۹۹۴) و گوگل (۱۹۹۷) وارد صحنه شدند؛ تا نمایش اطلاعات و دسترسی به آنها را ساده‌تر سازند؛ و به این فرآیند بهبود بخشند.

در این مرحله از سرگذشت سئو هر چیزی اتفاق می‌افتاد. بازاریابان فعال از کلمات کلیدی، برچسب‌گذاری بیش از حد و لینک‌دهی که غالبا اسپم بود استفاده کردند تا از رتبه‌بندی بالا در موتورهای جست‌وجو برخوردار شوند. اغلب به‌روزرسانی الگوریتم‌های سئو، اجازه می‌داد تا مالکان وب‌سایت‌‎ها بتوانند تاکتیک‌های سئوی کلاه سیاه را برای مدت زمان طولانی‌تری موثر نگه دارند. سئوی کلاه سیاه فعالیت‌هایی را دربرمی‌گیرد که از نظر اصول و قوانین موتورهای جست‌وجو نادرست و غیرمجاز است.

غول‌های آینده موتورهای جست‌وجو همچون گوگل شروع به دیدن فرصت‌ها برای دسترسی کاربران به محتوای باارزش‌تر کردند؛ و تلاش کم‌نظیری برای اجرای قوانین و مقررات اینترنت به شکلی که امروزه شاهد آن هستیم به عمل آوردند.

روزهای نوپایی سئو (۲۰۰۳-۲۰۰۵)

شاید بتوان گفت تاریخچه سئو به‌صورت جدی از این روزها آغاز می‌شود. بعد از به‌کارگیری شیوه‌های غیرواقعی و متقلبانه در بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو، گوگل مسئولیت ایجاد زمینه‌ای یکسان برای تولیدکنندگان برند و محتوا را برای کسب رتبه‌بندی بر عهده گرفت. در این دوره زمانی به‌روزرسانی‌های بسیاری انجام گرفت؛ تا لینک‌دهی‌های بد شناسایی و جریمه شوند و از کلمات کلیدی برای بهبود نمایه‌سازی استفاده شود.

موتورهای جست‌وجو برای بهبود نتایج، نگاه اجمالی به جست‌وجوی شخصی کاربران بر اساس سابقه جست‌وجوی آنها داشتند. علاوه بر این، ایجاد سئوی محلی کمک کرد تا کاربران به اطلاعات ارزشمند آن منطقه مانند نقشه‌ها، مکان‌ها، ساعت‌ کار فروشگاه‌ها و نتایج تلفن همراه دسترسی پیدا کنند.

در این دوره بازاریابی تمرکز خود را بر تولید لینک‌های ورودی قرار داد تا میزان قرار گرفتن وب‌سایت در معرض جست‌وجوی افراد را افزایش دهد. شعار رسمی گوگل «شرور نباش» که الگوی اخلاقی آن به شمار می‌آید؛ از طریق تلاش‌های آن برای تنظیم نتایج جست‌وجو و اطمینان از اینکه برندها نتایج را با شیوه‌های اخلاقی و درست کسب می‌کنند مشهود است. به طور کلی این دوره ایجاد وب سایت‌های شخصی‌ و کاربرپسند را پایه‌گذاری کرد.

عصر میانی سئو (۲۰۰۹-۲۰۰۶)

با درنظرگرفتن روند اخیر در جست‌وجو، موضوعات بیشتر جست‌وجوشده و رفتار کاربران نیاز به تجربه جست‌وجوی واکنشی حس می‌شد. در این دوره از تاریخچه سئو موتور جست‌وجوی جهانی گوگل محتوای جذاب‌تر در نتایج جست‌وجو در حوزه‌های اخبار، تصاویر و ویدئو را ارائه کرد. به‌روزرسانی‌های مداوم اخبار گوگل، توییتر و محتوای نمایه‌شده جدید با نیاز به بهینه‌سازی محتوای به‌موقع و کاربرمحور تلفیق شده است.

در سال ۲۰۰۸ گوگل پیشنهادی برای بهبود بخشیدن به قابلیت استفاده از محتوای مرتبط با کاربران را مطرح کرد. بر اساس این پیشنهاد نمایش گزینه‌های جست‌وجوی پیشنهادی بر اساس سابقه جست‌وجوهای کاربر راه‌اندازی شد. بهینه‌سازی با این تغییر رویه و مشاهده رفتار کاربر جدید از طریق ابزارهای جست‌وجوی واژگان کلیدی، گوگل ترندز و گوگل آنالیتیکس بسیار متمرکز و هدفمند شد.

این رویکرد کاربرمحور به سئو کمک کرد و وب‌سایت‌های شخصی‌تر و جذاب‌تری ایجاد شد. بازاریابان به بهینه‌سازی محتوای رسانه‌ای جدید مشغول شدند تا در معرض جست‌وجوی بیشتر قرار گیرند. آنها روی هدف کاربر تمرکز کردند.

عصر روشنگری سئو (۲۰۱۲-۲۰۱۰)

در این دوره از تاریخچه سئو تغییرات زیادی در سئو رخ داد؛ و باعث شد برندها براساس کیفیت، محتوای کاربرمحور و یا خطاهایشان رتبه‌بندی شوند. گوگل مقررات سختگیرانه‌ای برای واژگان کلیدی، کیفیت محتوا و بهینه‌سازی بیش از حد اعمال کرد. این امر تاثیر قابل توجهی در رتبه‌بندی نتایج داشت. نام برندهایی که قوانین جدید گوگل را رعایت نکردند مانند J. C. Penney و Overstock در خیابان‌ها به عنوان برندهایی که از قوانین سرباز زده‌اند در معرض دید عموم قرار گرفت.

موتورهای جست‌وجو در کنار مقررات جدید، توسعه دسترسی و ارتباطات اجتماعی کاربران را هدف خود قرار دادند. این مدل جدید جست‌وجو مانند گراف دانش گوگل به صورت جست‌وجوی مفهومی عمل می‌کند؛ و اطلاعاتش را از پایگاه‌های اطلاعاتی زیادی به دست می‌آورد. گراف دانش به کاربران کمک می‌کند در کمترین زمان ممکن به اطلاعات موردنظرشان دست یابند.

گوگل Instant نیز امکان جست‌وجوی بهتر و سریع‌تر را برای کاربران فراهم می‌کند. با فعال کردن این گزینه نتایج جست‌وجو هم‌زمان با تایپ کردن واژه‌ها دیده می‌شود. همچنین تعدادی جست‌وجو به عنوان پیشنهاد در زیر نوار جست‌وجو نمایش داده می‌شود.

با پیشرفت و فراگیرشدن شبکه‌های اجتماعی، نتایج جست‌وجوی اجتماعی در الویت قرار گرفت. در این دوره گوگل‌پلاس و دکمه ۱+ متولد شدند. گوگل پلاس تلاشی از سوی گوگل برای رقابت با شبکه اجتماعی فیس‌بوک است. گوگل پلاس به همراه دکمه ۱+ که عملکردی مشابه لایک در فیس‌بوک دارد نقش مهمی در تقویت دیده‌شدن محتوا داشتند.

برای کسب موفقیت در بهینه‌سازی وب‌سایت، بازاریابان به توسعه محتوای با ارزش و قابل اشتراک‌گذاری با کاربران پرداختند. محتوایی که در تمام وب و شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شد، بک لینک‌های ارزشمندی ایجاد کرد؛ که باعث قدرت سئو شد. این روند، افزایش راه‌اندازی وب‌سایت‌های سریع، شخصی و جذاب را همان‌گونه که امروزه شاهد آن هستیم به دنبال داشت.

عصر مدرن سئو (۲۰۱۳ به بعد)

در حال حاضر ما بر سر دوراهی قرار گرفته‌ایم. شخصی‌سازی یا حریم خصوصی. کاربران از امنیت فضای مجازی و روش‌های بازاریابی تهاجمی شکایت دارند.

سرویس‌هایی مثل گوگل از داده‌های کاربران استفاده می‌کنند تا حضور خود را با شخصی‌سازی نتایج بر اساس تاریخ، مکان و دستگاه توسعه بدهند.

تغییر دیگر سئو در این دوره دسترسی به جست‌وجوی محتوا با تلفن همراه و سئوی محلی است. سئوی محلی بر اساس مکان جغرافیایی کاربر وب‌سایت را در موتورهای جست‌وجو بهینه‌سازی می‌کند. در حال حاضر سایت‌هایی که فاقد بهینه‌سازی برای تلفن همراه هستند؛ قابلیت جست‌وجو در گوگل را از دست داده‌اند.

محتوای تقسیم‌بندی شده که برای دستگاه و کاربر بهینه‌سازی شده است؛ بزرگ‌ترین فرصت را برای افزایش قدرت جست‌وجو با ایجاد روابط، بهره‌گیری از کلمات کلیدی طولانی و لینک‌سازی فراهم می‌کند. در حال حاضر اینترنت نیازمند شخصی‌سازی و محتوای باکیفیت در یک بستر رقابتی است.

آینده سئو چگونه است؟

در حال حاضر چیز زیادی درباره آینده سئو نمی‌دانیم؛ اما بدون تردید انتظار می‌رود سئو بیش از پیش بر کیفیت محتوا، منحصربه‌فرد بودن آن و قصد کاربر متمرکز شود. کاربران می‌خواهند نتایج جست‌وجو را به صورت متنی مفید ببینند؛ که با کمترین تلاش متوجه آن بشوند. ابزارهای هوشمند و گجت‌های پوشیدنی روند رو به رشد فراگیر شدن محتوا را نشان می‌دهند.

بنابراین محتوای باکیفیت تولید کنید؛ تا در موتورهای جست‌وجو رتبه بالاتری به دست آورید. محتوای شما باید به آنچه کاربر به دنبال آن است نزدیک باشد. هدف موتورهای جست‌وجو کسب رضایت کاربران است؛ و اگر محتوای تولیدشده کیفیت لازم را نداشته باشد شانسی در سئو نخواهید داشت.

گوگل به تمام محتواهای آنلاین دسترسی دارد. بنابراین بازاریابان باید تلاش کنند برندشان حضور مقتدری در شبکه‌های دیجیتال داشته باشد؛ و تاثیر اجتماعی خود را حفظ کنند. اطمینان پیدا کنید که محتوای شما از هر جایی قابل دسترس است؛ و به‌خوبی برای جست‌وجوی محلی، تلفن همراه و حتی جست‌وجوی صوتی بهینه‌سازی شده است.

روند ۲۵ ساله تاریخچه سئو بر اهمیت روش‌‌های اخلاقی بهینه‌سازی شده و ایجاد ارتباط میان کاربران و تولیدکنندگان محتوا تاکید دارد. هم‌زمان با توسعه سئو می‌توان انتظار داشت قوانین و جریمه‌‌های بیشتری نیز در این حوزه وضع شود.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
4/5 - (7 امتیاز)

تاریخ انتشار: 29 تیر, 1398
آخرین ویرایش: ۶ مرداد, ۱۳۹۸
اشتراک گذاری

دیجیتال مارکتینگ و توسعه کسب‌وکارهای آنلاین، تخصص، شغل، علاقه و بخش بزرگی از زندگی من است. از سال 1386 در این حوزه مشغول فعالیت جدی بوده‌ام. راهی طولانی را تا امروز دویده‌ام؛ و راهی طولانی‌تر را پیش رو می‌بینم. دیاکوبین بخشی مهم از مسیر پیش رو است. در اینجا می‌کوشم تجارب خود را با شما به اشتراک بگذارم؛ و از تجارب شما مخاطبان عزیز بهره ببرم.

دوره جامع آموزش سئو

معرفی دوره مقدماتی سئو
    درس ۲. همه چیز درباره سئو داخلی وب‌سایت
  • جلسه ۱. مهم‌ترین فاکتورهای سئوی داخلی
  • جلسه ۲. تعیین ساختار داخلی سایت
  • جلسه ۳. قوانین لینک سازی داخلی
  • جلسه ۴. بهبود سرعت سایت و اثر آن بر سئو
  • جلسه ۵. اثر تجربه کاربری بر سئوی سایت
  • جلسه ۶. آشنایی با داده‌های ساختار یافته
    درس ۴. ارتباط تولید محتوا و سئو
  • جلسه ۱. استراتژی محتوایی همراه با سئو
  • جلسه ۲. آشنایی با اصول سئوی محتوای متنی
  • جلسه ۳. آشنایی با اصول سئوی تصویر
  • جلسه ۴. آشنایی با اصول سئوی ویدئو
    درس ۵. کار با ابزارهای سئو
  • جلسه ۱. همه چیز درباره گوگل سرچ کنسول
  • جلسه ۲. همه چیز درباره گوگل آنالیتیکز
  • جلسه ۳. سئوی وردپرس با افزونه یوست
  • جلسه ۴. آشنایی با سایر ابزارهای سئو
معرفی دوره میانی سئو
    درس 1. الگوریتم‌های گوگل را بشناسیم
  • جلسه 1. آشنایی با الگوریتم پاندا
  • جلسه 2. آشنایی با الگوریتم پنگوئن
  • جلسه 3. آشنایی با الگوریتم مرغ مگس خوار
  • جلسه 4. آشنایی با الگوریتم پیج لایوت
  • جلسه 5. آشنایی با الگوریتم کبوتر و اثر آن بر سئوی محلی
  • جلسه 6. آشنایی با الگوریتم موبایل گدون
  • جلسه 7. آشنایی با الگوریتم رنک برین
    درس 2. همه چیز درباره انتخاب کلمات کلیدی
  • جلسه 1. شاخص‌های اندازه‌گیری کلمات کلیدی
  • جلسه 2. ابزارهای سنجش کلمات کلیدی
    درس 3. مباحث تکنیکال سئوی داخلی
  • جلسه 1. تولید و تنظیم نقشه سایت
  • جلسه 2. تولید و تنظیم فایل httaccess
  • جلسه 3. آشنایی با انواع ریدایرکت و کاربرد آنها
  • جلسه 4. راهنمای کار با داده‌های ساختار یافته
  • جلسه 5. آشنایی با انواع رل‌ها
  • جلسه 6. اثر دامنه و سرور بر سئوی سایت
    درس 4. همه چیز درباره تحلیل وضعیت سئوی سایت
  • جلسه 1. شاخص‌های کلیدی در تحلیل سئوی سایت
  • جلسه 2. ابزارهای تحلیل سئوی سایت
  • جلسه 3. چک‌لیست پارامترهای سئو به ترتیب اهمیت
معرفی دوره پیشرفته سئو
    درس 1. سئو و کاربری سایت‌ها
  • جلسه 1. سئوی مجله آنلاین
  • جلسه 2. سئوی فروشگاه آنلاین
  • جلسه 3. سئوی سایت شرکتی
    درس 2. مطالعات موردی سئو
  • جلسه 1. URL Parameters و خطری که بیخ گوش شماست
  • جلسه 2. خارج کردن سایت از پنالتی گوگل
  • جلسه 3. بهترین عکس‌العمل هنگام آپدیت‌های گوگل
  • جلسه 4. آینده سئو
    درس 3. مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 1. اصول مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 2. اخلاق در مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 3. ابزارهای مدیریت پروژه‌های سئو
هفته نامه دیاکوبین

خدمات سئو

سئو یا بهینه‌سازی وب‌سایت از جمله خدمات مهم دیاکوبین به کسب‌وکارهای آنلاین است. خدمات سئو در دیاکوبین بر اساس اصول سئوی ارگانیک انجام می‌شود. به این معنا که ما برای رشد بازدید و کسب رتبه وب‌سایت شما، هیچ عملی خلاف قوانین گوگل انجام نمی‌دهیم. به همین علت نیز امکان آسیب دیدن وب‌سایت شما وجود نداشته و رتبه‌های به دست آمده نیز دارای عمری طولانی‌تر و ثبات بیشتر هستند. البته این روش نیازمند صرف زمان و انرژی بیشتر و در نتیجه صبوری بیشتر کارفرما است. روال انجام کار در دپارتمان سئوی دیاکوبین به این شکل است که پس از بررسی وب‌سایت و خواسته‌های شما، پیشنهادی شامل روش انجام کار، زمان انجام و هزینه‌های آن برای شما ارسال می‌شود؛ و در صورت توافق طرفین کار بهینه‌سازی وب‌سایت شما آغاز می‌شود.

خدمات سئو
نظرات کاربران (0)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x