من در اوین کارم در زمینه تولید محتوا با تفاوتهای نویسنده و تولید کننده محتوا آشنا شدم. اوایل کارم در حدود ۶ سال پیش به هر کس که از کارم سوال میپرسید میگفتم من نویسنده وبسایتهای اینترنتی هستم. برخی سوال دیگری نمیپرسیدند و برخی دیگر هم که اندکی اطلاعات بیشتر داشتند؛ میگفتند چه خوب شما برنامه نویس هستید؟ و من باید در جواب میگفتم نه اون نوشتن، نوشتن محتوا و نوشتههای داخل سایت و آنها هم انگار فهمیدهاند با موجود کم اهمیتتری رو به رو شدهاند سری میجنباندن و میگفتند: آها.
من مدتها مشکلم چنین بود و راستش را بخواهید هنوز این مشکل را دارم چنان که وقتی شرایط را مناسب نمیبینم و باید برای معرفی شغلم زیادی توضیح دهم، میگویم من در وبسایتهای اینترنتی کار میکنم. از من میشنوید چندان برای دیگران از کار و بارتان توضیح ندهید، بهتر است.
این واقعیتی است که شرح دادن جزئیات و تفاوت کار ما برای دیگران اندکی سخت است و احتمالا باید این مقاله را با خود هر جا میروید داشته باشید و به دیگران نشان دهید تا سندی بر این موضوع رو کرده باشید.
شباهتهای تولید محتوا و نویسندگی برای جراید و روزنامهها و کتابها بسیار است و من قصد آن را ندارم که آنها را برای شما در این مقاله بازگو کنم، اما تفاوتها به نوع نوشتن و فضای رسانهای کار ما بر میگردد.
همه تفاوتهای نویسنده و تولید کننده محتوا از سئو شروع میشود
در درس قبل خواندیم که محتوا ارزش عظیمی برای موتورهای جستجو دارد و این موتورها و در رأس همه آنها گوگل عاشق محتوا اورگانیکاند. پس در اولین قدم شما علاوه بر انسانها، نیازمند مخاطبان رباتی هم هستید. اصول قواعدی که باید برای قانع کردن گوگل رعایت کنید جملگی به سئو محتوا مشهورند. فعالیتهایی گاه سخت و گاه آسان برای تولید کنندگان محتوا که سایتهای آنها را در سرچ گوگل برتر نشان میدهد.
البته تولید محتوا در شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنها کاملا متفاوت است و نیاز به سئو ندارد. البته تولید محتوا در این بخش از دنیای وب نیز با ماجرای دنیای غیر وبی هم چندان شباهت ندارد. پس اولین قدم در درک این تفاوت شناخت رباتهای جستجوگر وب است.
در قدم دوم نوع تولید است که کار را متفاوت میکند.
امکان آپدیت
رفتار یک مخاطب در برخورد با یک کتاب یا یک مجله تخصصی بسیار متفاوت با یک وبسایت است. از سویی دیگر، گاه میشود شما مطلبی را امروز مینویسید و تازه چهار ماه آینده موتورهای جستجو آن مطلب را به مخاطبان پر شمارش نشان میدهند. این واقعیتی است که عمر مطلب در اینترنت بسیار زیاد و توجه مخاطب به آن مطلب بسیار کم. باید آنها را طوری نوشت که در سالیان زیاد مورد توجه باشند. این هم کاری است که در دنیای کاغذی چندان امکان پذیر نیست و یا اگر هم باشد به سختی صورت میپذیرد.
ناشران کتاب به سختی قانع میشوند که کتاب را در چاپ دومش تغییر دهند. روزنامهای که چاپ میشود دیگر چون تیری که از چله کمان رها شده است، برگشت پذیر نیست. حداکثر بتوانید در شماره بعد درباره آن اصلاحیه چاپ کنید. اما در دنیای وب هر لحظه میتوانید متن خود را تغییر دهید. حتی چون متن شما در وب نمیمیرد شما میتوانید آن را به روز رسانی کنید و اگر در طول زمان چیز جدیدی یافتید به آن اضافه کنید.
روزآمد شدن یکی از مهمترین ویژگیهای این دنیای وبی است.
از این موضوع گذشته مردم برای دانستن به روزترین و دست اول ترین اخبار به سراغ جستجو در دنیای وب میروند. فرض کنید میخواهید چیزی درباره موبایل بخوانید. کدام یک از تیترهای زیر مورد توجه بیشتر شما در دنیای مجازی قرار میگیرد.
تاریخچه موبایل از ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۰
سرگذشت موبایل تا به امروز به روز رسانی خرداد ۹۸
محتوا برای کسب و کار
به اخبار صنف بی رونق چاپ نشر در ایران گوش دادهاید؟ اخبار خوبی به گوشتان میرسد؟ بیگفتگو نه. چرا؟ آیا همه این اتفاقات به خاطر گرانی کاغذ است. آیا در اندونزی و هند که کاغذ ارزانتر است این مشکلات وجود ندارد. برای چاپ یک مجله لااقل ۵۰ نفر در چاپخانه و تحریریه باید کار کنند تا یک شماره در ماه منتشر سازند. هزینه حمل و نقل و انبار و کاغذ و چاپ و پخش هم خود سر به فلک میگذارد. راستی درآمد نشریهها از کجاست. خوب آنها را میفروشند؟ این اولین پاسخ است اما شاید باورتان نشود ۹۰% درآمد یک نشریه از اسپانسر یا حامیان مالی و تبلیغاتی است که در آن چاپ میشود. از این رو آگهی نامهها زمانی چاپ شدند و درب خانههای پخش شدند و کم و بیش پخش میشوند. همین جا است که مشکل اصلی پیش میآید.
در رسانههای چاپی ارتباط بین کسب و کارها با رسانه ارتباطی پیچیده و گاه غیر ممکن است. کتاب و نشریات دانشگاهی فقط و فقط از طریق اسپانسرینگ و فروش عمده و یا تکی این جرایدشان میتوانند پول درآورند. همین هم شد که من از دنیای کاغذ به دنیای بیکاغذ یعنی دنیای وب مهاجرت کردم. وضع ریالی خراب بود.
اما در وب محتوا برای تبدیل تولید میشود. تبدیل؟!
تبدیل بازدید کننده به مشتری، به کسی که هوادار شماست، به کسی که شما را به دیگران معرفی میکند و برای شما ثروت میسازد.
البته در دنیا وب هم وبساتهایی برای کار اطلاع رسانی هستند اما کار ما در این دوره آموزشی تولید محتوای تجاری برای کسب و کارهای اینترنتی است.
پس یادتان باشد من میخواهم به شما راه و رسم پول در آوردن را بیاموزم.
خلاصه درس تفاوتهای نویسنده و تولید کننده محتوا
تفاوتهای تولید محتوا با نویسندگی در سه چیز است
۱. محتوا علاوه بر آدمها برای رباتها جستجوگر نوشته میشود.
۲. در تولید محتوا عمر نوشته بسیار و حوصله مخاطب کم است.
۳. محتوا در اینترنت برای توسعه کسب و کارها نوشته میشود.
تمرین :
وب سایت زومیت را ببینید و سعی کنید حدس بزنید که هدف کسب و کاری محتوای آنها چیست؟
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
نظرات کاربران (0)