در این جلسه از آکادمی آموزش تولید محتوای دیاکوبین شما اول نیاز دارید پرسونا و فرآیند پرسونا نویسی را در حوزه مارکتینگ بدانید. و بعد وارد تولید محتوا برای پرسونا شوید. برای آن که بدانید پرسونا چیست مقاله “تهیه پرسونای مخاطب در کسب و کارهای ایرانی” دیاکوبین را حتما بخوانید و بعد به ادامه این مقاله بپردازید.
ماجرای کار ما در این جلسه از زمانی شروع میشود که سند پرسونای مخاطب کامل شده و در جلسهای به شما معرفی شده است. حالا شما به عنوان عضو تیم یا تیم یک نفره تولید محتوا وظیفه دارید محتوایی را تولید کنید که پرسوناهای هدف وقتی آن را میخوانند، بفهمند و از آن لذت ببرند و قانع شوند که کاری را که شما از آنها میخواهید انجام دهند.
شروع کار تولید محتوا برای پرسونا
ابتدا به تحلیلهای سند پرسونای خود نگاه کنید . سندهای پرسونا اغلب حاوی تحلیلها و گزارهای بسیاری از شخصیت افراد هستند. کار را از صفحات محصول و لندینگ پیجها شروع کنید زبان خود را برای این افراد تغییر دهید. اگر پرسونای شما دختری میان سن ۱۸ تا ۲۵ سال است باید بتوانید با کلید واژه های آنها صحبت کنید. تمام آموختههای نگارشی خود را در این مرحله کنار بگذارید و ابتدا کلید واژههای آنها را استخراج کنید.
یک لیست در برابر خود قرار دهید . مانند این که در پایین میبینید.
جدول اصطلاحات نسلی برای تولید محتوا برای پرسونا

تولید محتوا برای پرسونا
این جدول عملا از دو بخش تشکیل شده است. بخش اصطلاح و بخش تکه کلام فرق این دو را خیلی از ما میدانیم اما برای آنها که نمیدانند اینجا تکرار میکنم. تکه کلام واژگان و یا عبارات پر تکراری است که در زبان گروهی شغلی یا نسلی تکرار میشود مثلا با آن جملات خود را شروع میکنند. مثلا در زبان دانش آموزان به خصوص برای برقراری با معلم و ناظم کلمه “آقا اجازه” بسیار دیده میشود. قرار نیست که با هر بار گفتن این کلمه معلم و یا ناظمی به دانشآموز اجازه صحبت دهد و او آغاز سخت در پیش گیرد اما دانش آموزان به صورت کاملا غریزی این جمله را میگویند این یک تکه کلام است. بچههای نسل ۱۸ تا ۲۵ سال امروز خیلی اوقات جملات خود را با ببین شروع میکنند.
بازاریان از کلمه حاجی را برای حتی ارامنه هم استفاده میکنند. در مغازهای بودم که همه چیز آن برای عزیزان ارامنه بود، طرف وقتی جنسش را خرید به فروشنده گفت: به حاج آقا سلام برسونید؟! خوب این تکه کلامی است که در میان بازاریان و کارمندان ادارات دولتی بسیار رایج است. کار هم ندارند که طرف به حج رفته است یا نه .
این لیست را نگه دارید. اگر نمیدانید و کسی از این پرسونا در اطرافتان نیست که از حرف زدن او این طرز صحبت را دریابید به شبکه های اجتماعی رجوع کنید. در گروههای تلگرامی این افراد عضو شوید و مکالمات را بخوانید. اینستاگرام آنهایی را که میتوانید ببینید.
ولی از تمام این شبکه های اجتماعی بهتر توییتر است کسی اگر پرسونایی که هدف شما است اهل آن است که توییتر بازی کند بخت با شما یار بوده است.
در پس این تحقیق شما مانند نقشی که یک بازیگر در سینما و یا تأتر برعهده بگیرد این پرسونا را میشناسید و در راه تولید محتوا برای پرسونای خود بیشتر و بهتر دقیق میشوید.
خلق موقعیت و صحنه و درگیری
این واقعیت است که در متنهایی مانند معرفی محصول که در جلسه پیش درباره آن صحبت شد چندان دسته بازی برای ورود زبان خاص پرسونا به آن موقعیت را نداریم. در این متنها فقط گاهی اگر پرسونای ما خیلی متفاوت با دیگر گروههای نسلی و شغلی صحبت کند میتوانیم از کلید واژه های خاصی در نوشتن خود بهره ببریم.
اگر محصول و پرسونایی ما متخصص بود حتما از اصطلاحات تخصصی آن شغل استفاده کنید. البته حتما تحقیق کنید که آن اصطلاح هم جا افتاده باشد و هم شما در معنای درست آن را استفاده میکنید.
اما در متنهایی برای بلاگ و شبکه های اجتماعی یا حتی ویدئو و پادکست. این بخشها به شدت نیازمند داستان هستند میتوانید برای پیشبرد داستان خود از یک یا چند موقعیت بهره ببرید اما اول ببینید کدام موقعیت و کدام صحنه و درگیری برای آن پرسونا و کار تولید محتوا برای پرسونا شما مناسب است.
مثلا برای دختر دانشجو صحنه تریای دانشگاه و درگیریهای عاطفی بهترین جاست. سعی کنید به خاطرات افراد نزدیک شوید. هر چقدر سریع تر این بخش از داشتههای ذهنی پرسونای هدف را آماج قرار دهید این گروه سریع تر با شما همراه هم داستان میشوند.
درباره ترندهای روز حساس باشید، البته باید ترندهای مربوط به پرسونای خود را بدانید و دنبال کنید. اگر دکترهای دندانپزشک را در پرسونای خود دارید حتما کنگرههای دندانپزشکی و حاشیههای آن میتواند برای شما بسیار مهم باشد حال آن که برای من نویسنده هیچ اهمیتی ندارد این کنگره و گنگرههای مشابه کی و کجا برگزار میشود.
آخرین نکته
به یاد داشته باشید وقتی به تولید محتوا برای یک پرسونا میپردازید مدتی بعد باید بتوانید به زبان آن مخاطب صحبت کنید. یعنی در جمع آنها بتوانید صحبت کنید. یا آنکه از افراد متخصص آن حیطه بتوانید سوال کنید. این بخش مهمی از تولید محتوا برای پرسونا است.
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
نظرات کاربران (0)