این مقاله اولین قسمت از دوره مقدماتی سئو در آکادمی دیاکوبین است. همچنین پس از پایان این دوره، دورهای میانی و پیشرفته آموزش سئو نیز منتشر خواهد شد. در ادامه به معرفی سرفصلهای مطرح شده در این دوره آموزشی میپردازیم.
درس ۱. سئو چیست؟
این اساسیترین سوالی است که در آغاز دوره باید به آن پاسخ داد. در واقع بهدست آوردن درک دقیقی از مفهوم، محتوا، تاریخچه و ساختار دانشی که میخواهیم آن را بیاموزیم؛ به یادگیری سادهتر و عمیقتر آن کمک خواهد کرد. درس اول دوره مقدماتی سئو در ۵ جلسه میخواهد به این دست سوالات پاسخ دهد.
جلسه ۱. تاریخچه موتورهای جستجو و تعریف سئو
در این جلسه با تاریخچه موتورهای جستجو و تعریف سئو آشنا خواهید شد. علت همراه بودن این دو مفهوم در یک جلسه ارتباط تنگاتنگ آنها با یکدیگر است. در واقع مسیر رشد و توسعه دانش سئو، بسیار به تاریخچه موتورهای جستجو و روش دستهبندی کردن اطلاعات توسط آنها وابسته است. بنابراین بهنظر میرسد این نقطه، آغاز مسیر مناسبی برای ورود به دنیای سئو باشد.
جلسه ۲. معماری موتورهای جستجو
موتورهای جستجوی امروزی تغییرات گستردهای نسبت به پدران قدیمی خود داشتهاند. واقعیت آن است منظور از معماری موتورهای جستجو، معماری نسخههای بهروز و مدرن آنهاست. در این جلسه میکوشیم به زبانی ساده توضیح دهیم که روش کار و معماری یک موتور جستجو چگونه است. بیشک فهم این مسئله در درک بهتر و عمیقتر از فعالیتهای تکنیکال سئو موثر خواهد بود.
جلسه ۳. الگوریتمهای موتورهای جستجو
موتورهای جستجو برای رتبهبندی وبسایتها و صفحات آنلاین از الگوریتمهای گوناگونی استفاده میکنند. هر الگوریتم برای حل مسئلهای مشخص طراحی شده است. به عنوان مثال بعضی از آنها به بررسی کیفیت محتوای شما پرداخته و بعضی دیگر بررسی لینکهای دریافتی وبسایت شما میپردازند. گوگل به عنوان پیشروترین (با فاصله بسیار زیاد) موتور جستجوی دنیای وب امروز، دارای پیچیدهترین الگورتیمها نیز میباشد. در این جلسه به معرفی خلاصه این الگوریتمها پرداخته شده است.
جلسه ۴. ارتباط سئو با دیجیتال مارکتینگ
سئو از مهمترین و موثرترین حوزههای دیجیتال مارکتینگ است. اما در صورتی که نتواند ارتباط هماهنگ، مثبت و درستی با سایر حوزههای دیجیتال مارکتینگ برقرار کند؛ شانس اثرگذاری و حتی موفقیت پایینی خواهد داشت. بنابراین بسیار مهم است که با نوع ارتباط و روش اثرگذاری و اثرپذیری سئو بر سایر حوزههای دیجیتال مارکتینگ، از جمله تولید محتوا، طراحی سایت، تبلیغات آنلاین، شبکههای اجتماعی و… آشنا باشید. در جلسه چهارم دوره مقدماتی سئو به این موضوعات پرداختهایم.
جلسه ۵. تعیین استراتژی سئو
وقتی میخواهید پروژه سئوی یک وبسایت را آغاز کنید؛ نیازمند این هستید که برنامهای منظم و مدون، بر مبنای یک استراتژی از پیش تعیین شده داشته باشید. این استراتژی بر اساس هدف شما از سئوی وبسایت تعیین میشود؛ و ضامن موفقیت پروژه شما خواهد بود. در جلسه آخر از درس یک به بررسی روش تعیین استراتژی سئو میپردازیم.
درس ۲. همه چیز درباره سئوی داخلی وبسایت
از دیدگاه فنی و اجرایی، اولین قدم از فعالیتهای فنی سئو روی یک وبسایت، به تحلیل وضعیت سئو داخلی آن وبسایت و تنظیم سئوی داخلی آن بر مبنای نیازهای پروژه اختصاص دارد. درس دوم از دوره مقدماتی سئو نیز در ۶ جلسه به این موضوعات پرداخته است. در پایان این درس شما میتوانید نواقص سئوی داخلی را شناسایی و تا حدود زیادی برطرف کنید.
جلسه ۱. مهمترین فاکتورهای سئوی داخلی
سئوی داخلی یک وبسایت به فاکتورهای متعددی وابسته است. تعداد این فاکتورها بسیار فراوان است؛ اما بعضی از آنها از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار هستند. در جلسه اول درس ۲، به معرفی مهمترین فاکتورهای سئوی داخلی پرداختهایم. همچنین توضیح دادهایم که هر فاکتور در چه حالتی به بهینهترین وضعیت خود میرسد.
جلسه ۲. تعیین ساختار داخلی وبسایت
در این جلسه به بررسی ساختار داخلی وبسایت میپردازیم. هر عنصری که در صفحات وبسایت شما وجود دارد؛ اهمیت خاصی داشته و نوع چینش و ارتباط آنها با یکدیگر بر سئوی وبسایت شما موثر خواهد بود. موضوعاتی مثل موارد موجود در صفحه اول، صفحات داخلی، شکل دستهبندی موضوعی، شکل دسترسیها و ارتباط صفحات با یکدیگر، از جمله موضوعاتی است که در این جلسه به آنها میپردازیم.
جلسه ۳. قوانین لینکسازی داخلی
لینکسازی داخلی از جمله موضوعات سئوی داخلی است؛ که بر سئوی وبسایت بسیار موثر است. یک استراتژی خوب در این زمینه علاوه بر مفیدتر کردن سایت برای کاربر، موجب بهبود سئوی شما خواهد شد. در حالی که یک استراتژی بد در این زمینه میتواند موجب تبدیل شدن وبسایت شما به کلافی سردرگم برای کاربر نهایی و حتی رباتهای گوگل شود. در این جلسه از دوره مقدماتی سئو میخواهیم شما را با بهترین روشها و استراتژیهای لینکسازی آشنا کنیم.
جلسه ۴. بهبود سرعت سایت و تاثیر آن بر سئو
شاید بارها از دیدن صفحات یک وبسایت به دلیل سرعت پایین آن هنگام باز شدن، منصرف شده باشید. این همان اتفاقی است که نباید برای وبسایت شما رخ دهد. بهبود سرعت یک وبسایت تاثیر بسیار مثبتی بر بهبود تجربه کاربری مخاطب خواهد داشت. هرچه مخاطب شما سریعتر وارد وبسایت شود؛ و هر چقدر که راحتتر در میان صفحات گوناگون سایت گردش کند؛ شانس اینکه مدت زمان بیشتری در وبسایت شما باقی بماند، بیشتر خواهد بود. در این جلسه با جزئیات بیشتر به اهمیت سرعت وبسایت و تاثیر آن بر سئو میپردازیم؛ و بهطور کلی به روشهای عمومی افزایش سرعت وبسایت نیز اشاره خواهیم کرد.
جلسه ۵. اثر تجربه کاربری بر سئوی سایت
ترندهای تازه نشان میدهد که گوگل به عنوان برترین موتور جستجوی وب، در تازهترین روشهای خود برای ردهبندی وبسایتها، به رفتار کاربر در وبسایت بسیار اهمیت میدهد. رفتار کاربر در وبسایت یا همان تجربه کاربری او، نشان میدهد که یک وبسایت تا چه میزان برای مخاطبانش مفید بوده است. بنابراین بسیار مهم است که بتوانید با استفاده از تکنیکهای طراحی تجربه کاربری، بهترین تجربه کاربری را برای مخاطب خود ایجاد نمایید.
جلسه ۶. آشنایی با دادههای ساختار یافته
اگر اهل جستجوی مداوم موضوعات در موتور جستجوی گوگل باشید؛ احتمالا با تغییر شکل تدریجی نمایش نتایج در گوگل طی سالهای گذشته روبرو شدهاید. از نمایش اطلاعات اضافی، ستارههای امتیازدهی، نام نویسنده، قیمت محصولات و…. درباره یک نتیجه، تا تصویر، ویدئو و… از جمله مواردی هستند که به عنوان دادههای ساختاریافته شناخته میشوند. این دادهها علاوه بر اینکه موجب تسهیل کار گوگل در طبقهبندی اطلاعات میشود؛ در بهبود تجربه کاربری و افزایش شانس کلیک بیشتر در نتایج نیز موثر است. در این جلسه شما را با انواع دادههای ساختاریافته و کاربرد آنها آشنا خواهیم کرد.
درس ۳. همه چیز درباره سئوی خارجی وبسایت
طبیعتا پس از آشنایی با اصول سئوی داخلی، یادگیری اصول سئوی خارجی اهمیت بسیار بالایی دارد. سئوی خارجی به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که در فضای وب و خارج از وبسایت شما انجام خواهد شد؛ اما بر وبسایت شما موثر خواهد بود. به عنوان مثال یک لینک خروجی از وبسایتی دیگر و یا یک اشتراک لینک در شبکههای اجتماعی، از جمله این موارد هستند. در درس سوم دوره مقدماتی سئو طی ۴ جلسه به مباحث آموزشی مرتبط با سئوی خارجی وبسایت میپردازیم.
جلسه ۱. مهمترین فاکتورهای سئوی خارجی
مانند سئوی داخلی، سئوی خارجی نیز دارای فاکتورهای فراوانی است. فاکتورهایی که توجه به آنها میتواند موجب بهبود وضعیت سئوی خارجی وبسایت شما شده و در مقابل بیتوجهی و استفاده نادرست از آنها میتواند وبسایت شما را تا لب مرز پنالتی شدن و حذف از نتایج گوگل نیز بکشاند. اگر میخواهید با مهمترین فاکتورهایی که در سئوی خارجی باید به آن توجه کنید آشنا شوید؛ مطالعه دقیق این جلسه را از دست ندهید.
جلسه ۲. همه چیز درباره لینکسازی
اگرچه این روزها از اهمیت لینکسازی و دریافت لینکهای ورودی از وبسایتهای دیگر کاسته شده است؛ اما هنوز هم لینکهای خارجی که به وبسایت شما اشاره میکنند؛ از مهمترین فاکتورهای سئوی وبسایت هستند. در نتیجه آشنایی با اصول لینکسازی و یافتن روشهایی برای دریافت لینک، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این جلسه از درس سوم دوره مقدماتی سئو به تفصیل به این موضوع پرداختهایم.
جلسه ۳. تشخیص لینکهای خوب و بد
خیلی کوتاه باید گفت که همه بکلینکهای داده شده به وبسایت شما مفید نیستند. حتی گاهی ممکن است بعضی از آنها برای سئوی وبسایت شما مضر باشند. در نتیجه بسیار مهم است که بهخوبی بتوانید لینکهای خوب و بد را از یکدیگر تشخیص دهید. این کار به توسعه لینکهای خوب و جلوگیری از رشد لینکهای بد کمک میکند. بنابراین در این جلسه کوشیدهایم تا درباره تفاوتها و روشهای تشخیص لینکهای خوب از بد، بهطور مفصل در کنار شما باشیم.
جلسه ۴. لینکسازی در شبکههای اجتماعی
وبسایتها انواع گوناگونی دارند. یک گونه بسیار محبوب و متداول آنها نیز شبکههای اجتماعی هستند. معمولا شبکههای اجتماعی مملو از داده است. دادههایی که منظم یا غیر منظم، مفید یا غیرمفید، یکتا یا کپی و… هستند. بنابر همین ویژگیها نظر موتور جستجوی گوگل درباره لینکهای دریافت شده از شبکههای اجتماعی گوناگون متفاوت است. در این جلسه میخواهیم به بررسی موضوع لینکسازی در شبکههای اجتماعی و مزایای آن بپردازیم.
درس ۴. ارتباط محتوا و سئو
مهمترین خمیرمایه سئو محتواست. در واقع تا محتوایی نباشد؛ چیزی برای ارائه وجود ندارد. مثالهای گوناگونی درباره ارتباط محتوا و سئو میتوان یافت؛ و بسیار مهم است که به عنوان یک متخصص سئو، حتی اگر در زمینه محتوا متخصص نیستید، به خوبی از کارکردهای محتوا در ارتباط با سئو اطلاع داشته باشید. در این درس به بررسی این موضوع پرداخته شده است.
جلسه ۱. استراتژی محتوایی همگام با سئو
در بسیاری موارد یکی از مهمترین اهداف تولید محتوا در پروژههای آنلاین کمک به وضعیت سئوی آن پروژه است. البته تولید محتوا تنها به این هدف محدود نمیشود؛ و محتوا کاربردهای بسیار بیشتر و فراتر از کمک به فرآیند سئو دارد. اما قابل انکار نیست که داشتن یک استراتژی محتوایی که اگرچه در خدمت سئو نیست، اما با آن همسو و همگام است؛ میتواند در بهبود وضعیت سئوی هر وبسایتی موثر باشد. در اولین جلسه درس چهار دوره مقدماتی سئو به این مسئله پرداختهایم.
جلسه ۲. آشنایی با اصول سئوی محتوای متنی
یک متن خوب از نظر موتورهای جستجو، متنی است که علاوه بر مناسب بودن از نظر کاربر، برای موتور جستجو نیز قابل درک و بررسی باشد. رعایت نکات گوناگونی موجب بهبود وضعیت سئوی یک متن میشود. در این جلسه به بررسی این نکات و روش رعایت و به کار بردن آنها در محتوای متنی وبسایت پرداختهایم.
جلسه ۳. آشنایی با اصول سئوی تصویر
هر محتوایی که در وب با هدف نمایش داده شدن در نتایج موتورهای جستجو منتشر میشود؛ نیازمند رعایت اصول سئو خواهد بود. محتوا از نظر ساختاری انواع مشخصی دارد؛ و محتوای تصویری نیز یکی از پرکاربردترین محتواهایی است که در وب مورد استفاده قرار میگیرد. روش سئوی تصاویر هر وبسایتی، به هدف وبسایت و کارکردهایش بستگی دارد. هرچند نکاتی کلی را نیز درباره اصول سئوی تصویر باید مدنظر قرار دهید. در این جلسه به بررسی این اصول و نکات مرتبط با آن میپردازیم.
جلسه ۴. آشنایی با اصول سئوی ویدئو
دقیقا مانند سئوی تصویر، ویدئوهای منتشر شده شما در وبسایت، برای بهتر و بیشتر دیده شدن، نیازمند رعایت اصول سئوی ویدئو است. معمولا در سئوی ویدئو از نظر فنی با محدودیتهایی روبرو هستیم. هرچند با توجه به توسعه روزافزون کاربرد ویدئو در فضای آنلاین، روز به روز بر توانایی درک و شناسایی محتوای ویدئوها توسط موتورهای جستجو افزوده میشود. بنابراین جلسه ۴ درس ۴ دوره مقدماتی سئو به آموزش اصول سئوی ویدئو اختصاص دارد.
درس ۵. کار با ابزارهای سئو
کار با ابزارهای سئو آخرین درس از دوره مقدماتی سئو در آکادمی دیاکوبین است. در این درس بهصورت عملی با چند ابزار و سرویس پرکاربرد سئو آشنا شده و سایر ابزارهای معتبر و معروف را نیز به شما معرفی خواهیم کرد. ابزارهای سئو را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد. ابزارهایی که متعلق به موتورهای جستجو بوده و استفاده از آنها به نوعی ناگزیر و ضروری است؛ و دسته دوم ابزارهای کمکی که توسط شرکتهای معتبر دیگر در این حوزه طراحی شدهاند.
جلسه ۱. همه چیز درباره گوگل سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول اصلیترین ابزاری است که یک متخصص سئو باید با آن کار کند. از آنجا که بیش از ۹۰ درصد بازار جستجو در سراسر جهان متعلق به موتور جستجوی گوگل است؛ از نخستین فعالیتهای اجرایی که برای سئوی یک وبسایت انجام میشود معرفی آن به سرویس گوگل سرچ کنسول است. بهطور خلاصه گوگل سرچ کنسول اطلاعات دقیق و با جزئیات فراوانی درباره نظر موتور جستجوی گوگل درباره سایت شما ارائه میدهد. در واقع در این سرویس میتوانید متوجه شوید گوگل سایت شما را چگونه میبیند. همین توضیحات کافی است تا بدانید توانایی کار کردن و بهره بردن از امکانات این سرویس برای متخصصان سئو چقدر مهم است.
جلسه ۲. همه چیز درباره گوگل آنالیتیکز
گوگل آنالیتیکز دومین ابزار مهمی است که بیشترین کاربرد را برای متخصصان سئو دارد. این ابزار شاید ضروری نبوده و جایگزینهایی داشته باشد؛ اما اهمیت آن را بهخصوص برای وبسایتهای پربازدید نباید نادیده گرفت. بهطور خلاصه گوگل آنالیتیکز یک سرویس شمارنده آمار بازدید وبسایت است؛ که با ارائه آمارهایی با جزئیات فراوان، اطلاعات خوبی از رفتار کاربر در وبسایت را به شما نشان خواهد داد.
جلسه ۳. سئوی وردپرس با افزونه یوست
بسیاری از وبسایتهای فعال در فضای وب از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنند. این نرمافزار تحت وب به زبان ساده ابزاری است که به راحتی امکان داشتن یک وبسایت آنلاین را برای شما فراهم میکند. وردپرس دارای افزونههای جداگانهای است که روی آن نصب شده و کارکردهای مشخصی را به آن اضافه میکند. یکی از این افزونهها با نام یواست (Yoast SEO) به شما کمک میکند تا استانداردها و تنظیمات سئوی داخلی وبسایت را سادهتر، درستتر و سریعتر انجام دهید. در این جلسه به آموزش سئوی وردپرس با افزونه یوست پرداختهایم.
جلسه ۴. آشنایی با سایر ابزارهای سئو
ابزارهای سئو تنها به سه مورد معرفی شده در جلسات قبل محدود نیست. با جستجو در اینترنت ابزارهای کوچک و بزرگ بسیاری را خواهید یافت که کاربردهای بسیاری داشته و در بهبود و سادهتر کردن فرآیند سئوی داخلی و خارجی به شما کمک میکنند. در این جلسه بهصورت خلاصه به معرفی این ابزارها پرداختهایم.
پس از مطالعه این مجموعه دروس و جلسات، دوره مقدماتی سئو در آکادمی دیاکوبین به پایان میرسد. توصیه میکنیم موارد مطرح شده در این دوره را به صورت عملی روی یک وبسایت آزمایشی انجام داده و نتایج آن را ثبت کنید. در طول این مسیر ما از طریق بخش نظرات همواره در کنار شما هستیم؛ و به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.
فراموش نکنید که در پایان این دوره شما باید بتوانید به عنوان یک کارشناس سئوی تازهکار از پس امور اساسی پروژههای سئو برآیید.
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
نظرات کاربران (0)