سئو خارجی به هر فعالیتی گفته میشود که در خارج از وبسایت شما انجام شده و در نهایت منجر به تغییر رتبهبندی وبسایت شما در موتورهای جستجو میشود.
موتورهای جستجو، فاکتورهای زیادی را برای رتبهبندی وبسایتها در نتایج جستجو در نظر میگیرند؛ و یکی از مهمترین فاکتورها در این زمینه، میزان ارجاع به صفحات وبسایت شما از سایر صفحات وب در دسترس موتور جستجو است.
علت اهمیت این فاکتور از نظر موتور جستجو، بسیار ساده است. تصور کنید برای خرید شلوار به بازار رفتهاید؛ و پس از خرید، مغازه دار، یک خیاطی مشخص را برای اندازه کردن دمپای شلوار به شما معرفی میکند. در مثالی دیگر، دوستی کالایی خریده و یا سرویسی دریافت کرده که از آن رضایت دارد؛ و ان را به دیگرا معرفی میکند. در دنیای وب، هایپرلینکهای زحمت این معرفی کردن را به دوش میکشند. تصور اولیه موتور جستجو این است که هر صفحهای در وب که بیشتر از سایر صفحات از وبسایتهای دیگر بکلینک دریافت کرده باشد؛ احتمالا از اهمیت و صلاحیت بیشتری برخوردار است. البته مسئله به این سادگی نیست؛ و الگوریتمهای پیچیدهتری برای سنجش درستی و کیفیت بکلینکها وجود دارد که در این درس با آن آشنا میشوید.
این درس در قالب چهار جلسه شکل گرفته است؛ و در هر جلسه نکات مهمی در زمنینه سئو خارجی مطرح میشود؛ که با مطالعه آن میتوانید دانش خود را در این زمینه کامل کنید.
مهمترین فاکتورهای سئو خارجی وبسایت
شاید بهتر باشد در این زمینه از کلمه ریزفاکتور استفاده کنیم؛ چراکه عناصر تاثیرگذار در زمینه سئو خارجی، همگی به نوعی مرتبط با لینکسازی و بکلینک هستند. بکلینکها انواع مختلفی دارند و هرکدام مزایا، ویژگیها و کارکردهای خاص خود را دارند.
اولین فاکتور مهم در سئوی خارجی، نوع بکلینک دریافت شده است. لینکهای خروجی از یک وبسایت میتواند بر اساس نوع لینکدهی، شامل انواع مختلفی باشد. لینکهای follow، nofollow، noopener، noreferer و… از این جمله هستند.
این لینکها در ظاهر تفاوتی با یکدیگر ندارند؛ اما هرکدام از انواع آنها، حاوی پیام مشخصی برای موتور جستجو هستند. مثلا لینکهای nofollow به معنای این است که دلیل لینکدهی اعطای ارزش به سایت مقصد نیست. در نتیجه این لینکها معمولا از نظر سئو، ارزش بسیار کمتری نسبت به لینکهای follow دارند.
محتوای لینکها و شکل لینکگذاری فاکتور دومی است که در این زمینه بسیار مهم است. اینکه از چه محتوایی و چه وبسایتی (از ظنر موضوعی) به شما لینک داده شده است. طبیعیتا هرچقدر یک وبسایت به حوزه فعالیت و محتوای شما مرتبطتر باشد؛ لینک دریافتی ارزشمندتر است.
زمانبندی تولید لینک، حجم لینکسازی، تنوع انواع لینکها و… دیگر مواردی است که در زمینه سئو خارجی باید مورد توجه قرار بگیرد.
توصیه میکنم برای مطالعه دقیقتر فاکتورهای سئو خارجی، به جلسه اول از این درس مراجعه کنید.
همه چیز درباره لینکسازی
حتما پیش از این نام سئو کلاه سفید، کلاه خاکستری و کلاه سیاه را شنیدهاید. بهطور خلاصه در مبحث سئو خارجی، سئو کلاه سفید به معنای این است که دیگران به دلیل صلاحیت واقعی و کیفیت بالای کار شما، به وبسایت شما لینک بدهند. مثلا مقاله متنیف ویدئو یا اینفوگرافی خوبی که تولید کردهاید؛ ممکن است وبسایتهای دیگر را تشویق کند که به شما لینک دهند.
سئوی کلاه خاکستری به معنای این است که شما در کنار تولیدات باکیفیت، از طریق برقراری ارتباط، درخواست و… بتوانید لینک خود را با ظاهری طبیعی در وبسایتهای دیگر گسترش دهید.
در نهایت سئوی کلاه سیاه به این معناست که شما از لینکسازی به صورت افراطی و برای دستیابی سریع به نتیجه مدنظر استفاده کرده و لینکهایی غیرطبیعی برای وبسایت خود تولید کنید.
در جلسه دوم این درس با عنوان خمه چیز درباره لینکسازی، درباره این سه مدل لینکسازی صحبت میکنیم و مزایا و معایب هرکدام از آنها را با شما در میان میگذاریم.
تشخیص لینکهای خوب و بد
همانقدر که یک لینک خوب و با کیفیت، از یک وبسایت مرتبط و معتبر، میتواند موجب رشد وبسایت شما شود؛ لینکهای بد، در جای نامناسب و بیربط، میتوانند موجب افت رتبه و اسیب دیدن اعتبار وبسایت شما گردند.
بنابراین بسیار مهم است که ویزگیهای لینکهای خوب و بد را به دقت بشناسید؛ و بدانید چگونه بکلینکهایی با کیفیت بالا برای وبسایت خود فراهم کنید.
بهطور خلاصه یک لینک خوب ویژگیهای مشخصی دارد. از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در یک وبسایت معتبر و دارای مطالب با کیفیت ساخته شده باشد.
- موضوع وبسایت و لینک به صفحه مقصد لینک و وبسایت شما مرتبط باشد.
- بهصورت طبعیی ساخته شده باشد.
- لینکهای خروجی وبسایت و صفحه مدنظر کم باشد.
- لینک ساخته شده متن مناسبی داشته باشد.
- زمانبندی ساخت لینک مناسب باشد و…
از سویی لینکهای بد بهطور خلاصه دارای ویژگیهای زیر هستند:
- در وبسایتهایی بدون ارتباط معنایی با وبسایت شما تولید شدهاند.
- در حجم انبوه تولید شدهاند.
- صفحه لینک ساخته شده، دارای لینکهای خروجی فراوانی است.
- وبسایت مدنظر در دسته وبسایتهای آلوده قرار دارد.
- وبسایت مدنظر از اعتبار کمی برخوردار است و…
لینکسازی در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی بستر مناسبی برای برندینگ، فروش و بهطور کلی دیجیتال مارکتینگ است. اما جالب است بدانید این شبکهها میتوانند محیط مناسبی برای بهبود سئو خارجی وبسایت شما هم باشند.
بکلینکهای ساخته شده در شبکههای اجتماعی را به عنوان سوشال سیگنال میشناسند. علت این امر آن است که این لینکها معمولا ایندکس نمیشوند و در موارد که ایندکس میشوند؛ لینک فالو نیستند. با این وجود بسیاری از متخصصان مطرح سئو، معتقد هستند که وجود این سوشال سیگنالها برای گوگل نشانه فعالیت وبسایت شما در شبکههای اجتماعی است؛ و در نتیجه یکی از فاکتورهای موثر در رتبهبندی صفحات وبسایت در نتایج جستجو خواهد بود.
در جلسه آخر از درس سئو خارجی، بهطور مفصل به موضوع لینکسازی در شبکههای اجتماعی، روش انجام و مزایای آن میپردازیم.
در نهایت توصیه میکنم پس مطالعه این درس و جلسات آن، در صورتی که هنوز هم ابهامی در این زمینه دارید؛ آن را مطرح کنید. همچنین علاقمندم درباره تجارب مثبت، منفی و پیشنهادات جذاب شما را در زمینه سئو خارجی نیز بیشتر بدانم.
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
نظرات کاربران (0)