سئو داخلی شامل موضوعات و فاکتورهای گستردهای میشود؛ که روز به روز نیز بر اهمیت این موارد افزوده میگردد. همانطور که گفتیم هر فعالیتی که داخل سایت، برای بهبود استفاده کاربر و درک درستتر موتور جستجو از محتوای موجود در وبسایت انجام میشود؛ در حوزه سئو داخلی قرار میگیرد.
درس دوم آکادمی آموزش مقدماتی سئو، طی ۶ جلسه میکوشد اطلاعات جامع و مهم در زمینه سئوی داخلی را برای شما شرح دهد. در این درس بهطور خلاصه درباره هر بخش و اهمیت آن صحبت میکنیم؛ و آموزش عملیاتی و کاربردی هر بخش را در جلسه آموزشی آن ارائه خواهیم داد.
مهمترین فاکتورهای سئو داخلی صفحات
رباتهای موتور جستجو نمیتوانند یک صفحه وب را مانند ما مشاهده کنند؛ بنابراین نشانههای موجود در کد صفحات، راهنمای آنها برای درک بهتر محتوای موجود در هر صفحه است.
برای درک بهتر مسئله در مرورگر کامپیوتر خود (ترجیحا مرورگر گوگل کروم) یک صفحه وب دلخواه را باز کنید؛ حال در جایی از این صفحه کلیک راست کرده و دکمه view page source را بزنید. آنچه گوگل از صفحه مدنظر شما میبیند، مجموعه این کدهاست.
کدهای موجود در صفحه کمک میکنند تا هر بخش از محتوا، توسط تگی خاص نشانهگذاری شود. به عنوان مثال تگ عنوان (title) نشاندهنده بخشی از متن است که تیتر یا عنوان صفحه شما را تشکیل میدهد. تگ توضیحات (description)، خلاصه توضیحی درباره متن اصلی صفحه است. و دهها تگ و روش نشانهگذاری دیگر وجود دارد که به ربات گوگل کمک میکند تا درک بهتری از صفحات سایت شما داشته باشد.
اولین قدم عملیاتی یک متخصص سئو، بهینهسازی و تنظیم درست این تگها در وبسایت است. هرکدام از این موارد قوانین مشخصی دارند؛ که باعث میشود سایت شما دسترسپذیری بهتری برای موتورهای جستجو داشته باشد. بنابراین در اولین جلسه از درس دوم دوره مقدماتی سئو، با جزئیات کامل درباره این موضوع موارد ضروری را به شما آموزش خواهم داد.
تعیین ساختار داخلی سایت
در دومین جلسه از درس دوم این دوره، به بررسی روشهای تعیین ساختار داخلی سایت میپردازیم. منظور از ساختار داخلی سایت، عناصر مهم موجود در هر صفحه، شکل ارتباط صفحات با یکدیگر و تعریف بخشها و صفحات گوناگون برای وبسایت است.
یک ساختار داخلی مناسب برای وبسایت شما، بهصورت مستقیم و غیرمستقیم اثر مثبت روی سئوی کلی وبسایت خواهد داشت. یک ساختار داخلی مناسب متوازن، هماهنگ و دقیق است. هر عنصری در این ساختار باید کارایی و هدف مشخصی داشته باشد؛ و کاربر و رباتهای موتور جستجو بتوانند بر اساس آن در بهتری از کلیت سایت (مانند یک موجود زنده) داشته باشند. با تعریف ساختار داخلی سایت است که شما به موتور جستجو میگویید که چه صفحات برای شما از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است و علت این اهمیت چیست.
در این زمینه تعریف موارد قرار گرفته در منوها، سایدبار، روشهای دستهبندی موضوعی، تگگذاری مطالب و سایر موارد مشابه، همگی از جمله مهمترین نکات در زمینه ساختار داخلی سایت است. بهطور خلاصه شما باید ساختاری تمیز، سالم و کارا را در مراحل اولیه راهاندازی وبسایت تعریف کرده و اجرا نمایید.
قوانین لینکسازی داخلی
لینکسازی داخلی یکی دیگر از اصول سئو داخلی است. یک لینکسازی داخلی خوب میتواند از چند بعد موثر واقع شود. در درجه اول میتواند موجب افزایش گردش بیشتر کاربر در صفحات وبسایت شود. در درجه دوم نیز کمک میکند تا رباتهای موتور جستجو درک بهتری از ارتباط صفحات وبسایت با یکدیگر داشته باشند.
از سویی داشتن یک استراتژی مناسب در لینکسازی داخلی باعث میشود صفحات بتوانند اعتبار خود نزد گوگل را به خوبی به سایر صفحات انتقال دهند.
برای انجام درست این فرآیند در درجه اول باید نوع وبسایت خود را مشخص کنید. یک وبسایت با موضوع مجله آنلاین یا دانشنامه، در مقایسه با وبسایت شرکتی یا یک خبرگزاری، استراتژی متفاوتی برای لینکسازی داخلی نیاز دارد. اما به عنوان یک توصیه کلی، پیشنهاد اصلی این است که در هر جایی از صفحه که احساس کردید کاربر ممکن است نیازمند دریافت اطلاعات بیشتر از صفحه دیگر وبسایت باشد؛ از یک لینک داخلی استفاده کنید.
بهبود سرعت سایت و اثر آن بر سئو
یکی از مثالهای قدیمی درباره اهمیت سرعت بارگزاری وبسایت مربوط به جف بزوس مدیرعامل مشهور آمازون است. سالها پیش که هنوز سرعت وبسایت به فاکتوری کلیدی در زمینه سئو داخلی تبدیل نشده بود؛ جف بزوس بهصورت هفتگی جلساتی را برای پیگیری سرعت فروشگاه آنلاین آمازون برگزار میکرد؛ تا مطمئن شود وبسایت این فروشگاه در بهینهترین حالت از نظر سرعت دسترسی قرار دارد.
این داستان کوتاه نشاندهنده واقعیتی جالب است. وقتی موتورهای جستجو به اندازهگیری یک فاکتور برای دخیل کردن آن در رتبهبندی سایتها علاقمند میشوند؛ به این معناست که این فاکتور برای کاربران نیز بسیار مهم است. سرعت بارگذاری صفحات سایت و دسترسی سریع به آن، از جمله مواردی است که تاثیر آن در رتبهبندی وبسایتها روز به روز در حال افزایش است. پیش از مسئله سئو نیز، سرعت دسترسی به سایت، از جمله موارد مهمی بود که روی رفتار کاربر تاثیر داشت.
به عنوان مثال کاربر وارد صفحه یک فروشگاه آنلاین میشود. کاربر مدنظر برای خرید یک محصول نیازمند عبور از چند صفحه و طی مراحلی است. جستجوی محصول، مقایسه محصولات، خواندن بررسیها، انتخاب نهایی، افزودن به سبد خرید، ورود اطلاعات تماس، پرداخت آنلاین و دریافت رسید خرید.
خریداران معمولا در حالتی از تردید خرید خود را کامل میکنند؛ بنابراین وبسایتی که نتواند با سرعت مناسب کاربر را وارد صفحات گوناگون کند؛ با احتمال بیشتری کاربر یا همان مشتری خود را از دست خواهد داد.
شواهد نشان میدهد اکثر کاربران به سرعت کند بارگزاری صفحات یک وبسایت، واکنشی سریع و منفی نشان میدهند. این مسئله درباره وبسایتهای با موضوعات دیگر نیز به شکل خاص خود صادق است.
اما برای افزایش سرعت یک وبسایت چه کارهایی باید انجام داد؟ پاسخ به این سوال این کمی پیچیده و طولانی است. بهطور خلاصه کاهش حجم صفحات سایت، استفاده از سرورهای میزبانی پرسرعت محلی و استفاده از سیستمهای کشینگ، از جمله اولین و سادهترین اقداماتی است که در این زمینه موثر خواهد بود. اگر میخواهید با جزئیات بیشتری درباره روش افزایش سرعت بارگذاری وبسایت بدانید؛ جلسه چهارم از درس دوم دوره مقدماتی آموزش سئو را از دست ندهید.
اثر تجربه کاربری بر سئو داخلی
منظور از تجربه کاربری (User experience) احساس و برداشتی است که کاربر نسبت به کار با وبسایت شما دارد. با چند سوال ساده این مسئله واضحتر میشود. مثلا آیا دسترسیهای موجود در صفحات ساده است؟ آیا کاربر بهراحتی میتواند فراید ثبتنام یا ثبت یک فرم را انجام دهد؟ آیا به راحتی میتواند آنچیزی را که میجوید بیابد؟ آیا پیشنهادهای مناسبی به کاربر برای بازدید از صفحات دیگر و یا هر فعالیت دیگری ارائه میشود؟
در یک طراحی تجربه کاربری خوب، پاسخ این سوال و سوالات مشابه مثبت است. برای داشتن چنین ویژگی مثبتی نیز، بهره بردن از دانش طراحان رابط کاربری و تجربه کاربری توصیه میشود.
ارتباط طراحی یک سایت با ویژگیهای کاربر پسند (User friendly) با سئو، در ایجاد شرایط مناسب برای کاربران است. وقتی کاربری از حضور در سایت شما لذت برده و لحظاتی مفید را تجربه کند؛ طبیعتا دقایق بیشتری در سایت حضور داشته و صفحات بیشتری را مورد بازدید قرار میدهد.
در درسهای بعدی، این موضوع با جزئیات کامل مورد بررسی قرار میگیرد؛ اما در همین حد کافی است که بدانید نرخ بازدید از صفحات و مدتزمان حضور کاربر در وبسایت، از جمله مهمترین فاکتورهای موثر در رتبهبندی سایتها در نتایج جستجو است.
برای آشنایی بیشتر و دقیقتر با اثر تجربه کاربری در سئو داخلی و روشهای بهبود آن، جلسه پنجم از درس دوم دوره مقدماتی آموزش سئو را مطالعه کنید.
دادههای ساختار یافته و اثر آن بر سئو
همین الان کلیدواژه “best movies” را در گوگل سرچ کنید. آنچه میبینید، نمونهای جذاب از دادههای ساختار یافته است. دادههای ساختاریافته با استفاده از روشهای نشانهگذاری محتوا، به موتورهای جستجو اطلاعات بسیار دقیقتری درباره آن محتوا ارائه میکند. این اطلاعات دقیق به موتور جستجو اجازه میدهد که محتوای شما به شکلی ویژه و متفاوت از سایر نتایج نمایش داده شود.
معرفی فیلم، رویداد، محصول، دستور پخت غذا، ستارههای امتیاردهی، مقاله، پرسش و پاسخ، سوالات متداول، معرفی کسبوکار، معرفی کتاب، ویدئو و…. بخشی از دادههای ساختاریافته هستند.
برای استفاده از این ویژگی شما باید تغییراتی در کدهای صفحات وبسایت خود داشته باشید. در جلسه آخر از درس دوم دوره مقدماتی آموزش سئو درباره این موضوع صحبت میکنیم؛ و موارد لازم را به شما آموزش خواهیم داد.
اما چرا استفاده از دادههای ساختار یافته در سئو داخلی وبسایت، برای بهبود رتبهبندی سایت شما مفید است؟
پاسخ این سوال ساده است. موتورهای جستجو دادههای ساختاریافته را بهتر درک میکنند؛ و آنها را شایسته رتبههای بهتر در نتایج جستجو میدانند. کاربران نیز علاقه بیشتری به آنها داشته و روی آنها بیشتر کلیک میکنند. بنابراین شما با بهره بردن از آنها بهطور مستقیم و غیرمستقیم روی چند فاکتور موثر سئو اثر مثبت میگذارید.
اینجا درس دوم دوره مقدماتی آموزشی سئو نیز به پایان میرسد. توصیه میکنم جلسات این درس را نیز به دقت مطالعه کنید؛ و در صورت وجود هرگونه سوال و… از طریق بخش نظرات با من در ارتباط باشید.
نظرات کاربران (0)