سئو محتوا چیست؟ جلسه ۲ از درس ۵ دوره مقدماتی آکادمی آموزش تولید محتوا دیاکوبین
سلام در این جلسه ما میخواهیم اندکی به سئو بپردازیم این که سئو محتوا چیست و چرا این موارد در دنیای اینترنت مهماند. برخی موارد این جلسه را در جلسات پیشین هم آوردهانم.
سلام در این جلسه ما میخواهیم اندکی به سئو بپردازیم این که سئو محتوا چیست و چرا این موارد در دنیای اینترنت مهماند. برخی موارد این جلسه را در جلسات پیشین هم آوردهانم.
در این جلسه از آکادمی آموزش تولید محتوای دیاکوبین من به دنبال آن هستم که شما را با یک ماشین آشتی دهم. با ماشین مگر قهر بودیم. نه یک واقعیت است که ما با یک ماشین یا به عبارت دیگر بهتر یک ربات مدتهاست که دوستیم و کار میکنیم و از آن لذت میبریم. این ماشین یا ربات اسمش گوگل است. این درس درباره این است که ما رفتار انسانی خود یا نوشتههای انسانی خود را چگونه به گوگل بشناسانیم و چرا گوگل اساسا این موضوعات را دوست دارد. سئو محتوا چگونه در خدمت محتوا در میآید و سبب رشد آن میشود.
در جلسه ۳ از درس ۱ ما به مبانی سئو یک سایت پرداختیم و اساس مبحث سئو محتوا را برای شما کمی باز کردیم. در آن درس ۵ پایه اساسی سئو را عنوان کردیم، که در این درس باز هم میخواهم این پنج پایه را برای شما دوباره بازگو کنم. چون خیلی مهم است.
۱. محتوا
۲. لینک
۳. تکنولوژی سایت
۴. رفتار کاربری
۵. سئو داخلی
سئو بی نقص یک سایت، سئویی است که به تقویت تمام این ۵ پایه میپردازد. در این بخش ما به محتوا میپردازیم و تا حدی و تأکید میکنم تا حدی این موضوع را برای شما باز میکنم. شما باید برای درک کامل سئو محتوا دروس سئو آکادمی نوین مارکتینگ را بخوانید.
همان طور که در متن درس هم آوردیم در این درس من میخواهم محلهای اصلی ترویج و ارائه و عرضه محتوا را به شما نشان دهم. مهمترین و درعین حال اصلیترین جایی که در آن اطلاعات، محتوا و در یک کلام جواب سوال به دیگران داده میشود موتورهای جستجو هستند.
مهمترین تفاوتی که در رسانههای قبل از دنیای نت، با بعد از آن وجود دارد، همین ماجرای وجود موتورهای جستجو است. در دنیایی که تلویزیون و مجلات حکم ران آن بودند کسی جواب سوال کسی را نمیداد و این یعنی آن که هر چه به خورد شما میدادند، باید میخوردید. بگذارید با یک مثال ماجرا را برای شما به خوبی توضیح دهم.
تا به حال با این بچههایی که همه چیز را میدانند رو به رو بودهاید. مثلا برنج مامان شفته میشود، فسقلی میداند که اشتباه مامان کجا بوده. ماشین بابا خراب میشود، بچه میداند که مشکل چیست و بالای سر بابا روی یک چهار پایه میایستد و میگوید که کدام پیچ را چقدر بپیچاند و چه چیز را باید عوض کند که ماشین بهتر کار کند. تمام مراکز خرید را به خوبی میشناسد و هر چیزی را میداند با تخفیف در کجا باید بخرد. حتی اطلاعات بسیار خوبی برای سرمایه گذاری روی فلان سهام دارد که چند روز بعد اتفاقا کاملا درست از آب در میآید.
سئو محتوا
کمی در زندگی این کودک همه چیزدان عقب بروید. این کودک تا قبل از آنکه به سراغ صفحه نورانی همه چیز دانش برود همیشه داشت از دیگران سوال میکرد و وقتی ما بزرگترها از پاسخ گفتن به او عاجز شدیم او راهی بسیار خوب را پیدا کرد و آن هم گوگل و همه چیز دانیش بود. میدانم الان به این موضوع فکر میکنید که بچه که نباید همه چیز را بداند. مخصوصا که در اینترنت همه چیز هست. هدف من از آوردن این مثال این نبود که بحثی درباره تربیت کودک را با شما عنوان کنم.
در مثال بالا یک موضوع بسیار مهم بود آن هم توانایی گوگل برای پاسخ گفتن به سوالات است.
بهترین محتوایی که میتوان برای خوراک دهی به موتور جستجوی گوگل بنویسید، محتوایی است که به سوال ها پاسخ میدهد.
موتورهای جستجو تنها جاییاند که این قابلیت را دارند که مردم در آن به دنبال پاسخ سوالات خود بگردند. سئو محتوا باید بر این اساس قرار بگیرد که به سوالی پاسخ دهید که مردم آن را میپرسند.
این واقعیتی است که یک فروش در اینترنت حالا میخواهد یک کالا باشد یا یک خدمت، در یک فرایند پر تکرار از یک سوال شروع میشود. کودک درون ما که کنجکاو است به دنبال همه چیز، گوگل را میکاود و هر چه قدر هم که میزان مصرف و به کارگیری اینترنت بالاتر رود این جستجو ها بیشتر میشود.
در دیجیتال مارکتینگ شما به دو دلیل میتوانید یک وب سایت را راه اندازی کنید.
انگیزه اول روز به روز در حال کم رنگ شدن است زیرا اپلیکشنها روز به روز این کار را به خوبی برای شما انجام میدهند. اما آن چیز که حیات وب سایتها را به خود گره زده است. نوع دوم کارکرد وب سایت هاست.
سئو محتوا
شاید بگویید کار شبکههای اجتماعی در این زمینه چگونه است. شبکههای اجتماعی در این زمینه خوب و بد دارند. برخی از آنها در فهرست گوگل خوب جای میگیرند. یادم میآید سایت نت برگ سرمایه گذاری بزرگی روی سئو و تبلیغات کلیکی خود کرده بود. صفحه اول گوگل را با هفت، هشت لینک خود گرفته بود، البته وقتی نام این سایت را سرچ میکردید. اما یک پست لینکدینی همراه با دیگر صفحات سایت نت برگ در صفحه اول بود که درباره سایت به شدت بد گفته بود. فکر کنید کلی سرمایه گذاری روی سئو سایت بکنید و در لینکهای صفحه اول یک لینک حسابی از خجالتتان در آیند.
اما به واسطه آن که شبکههای اجتماعی برای ایندکس شدن در گوگل ساخته و طراحی نشدهاند نسبت به وب سایتها به راحتی ایندکس نمیشوند و این وب سایتها هستند که مطالب خود را به راحتی میتوانند در گوگل نمایش دهند.
سئو محتوا از طریق نشانههای متنی HTML برای گوگل امکان پذیر میشود. یعنی این ربات یکی سری کد را در صفحه شما میخواهند و آنگاه میفهمد کدام قسمت از صفحه شما مهم است و کدام قسمت بخش مهم صفحه شما است.
این کدها را با عنوان تگ یا برچسب مینامیم. مثلا برای هر پاراگراف یک برچسب با عنوان <P> در نظر میگیریم. یعنی خزندههای گوگل که کارشان شناسایی صفحات و محتوای آنها است میفهمند که هر چیز که این تگ را داشت باید بخوانند چون بخش اصلی نوشته است.
سئو محتوا
حالا اگر یک کلمه نیم درصد تمام کلمات بود در جاهای معینی در همین تگهای P تکرار شده بود این خزندهها میفهمند که این متن درباره این کلمه است.
برچسب فرا داده یا تگ متا هم در سئو محتوا مهم است زیرا در این برچسب ها هم موضوع اصلی و البته عنوان های اصلی را صفحه را به خزندههای گوگل معرفی میکنیم.
موارد زیادی برای این وجود دارد که متن شما به رباتی که فقط کد میفهمد معرفی شود و البته آن ربات دریابد که متن شما مشکلی از مشکلات و سوالی از سوالات کاربر را برطرف میکند.
استفاده از داده های ساختار یافته، استفاده از لینک سازی داخلی و خارجی همه و همه روشهایی است که به گوگل بفهمانیم این متن متنی مهم و کار راه انداز است.
در شبکه های اجتماعی به واسطه ساختار صفحات این نشانه گذاری ها یا نیست یا کمتر انجام شده و البته در صفحات وب سایتهای این تگها به خوبی رعایت شده و یک ساختار منطقی مییابند. از این رو پست شبکه های اجتماعی کمتر از مطالب وب سایت ها دیده میشوند. در این میان فیس بوک، لینکدین بهترین و اینستاگرام بدترین جا برای قرار دادن مطالب است.
ماجرای تگها و فرا داده ها بخشی از ماجرا است. شما با استفاده از همه این قوانین فقط ظاهر را خوب میکنید اما اگر متن شما متنی قوی و کار راه انداز نباشد چه؟ جواب ساده است مردم به سراغ آن میآیند، چند خطی را میخوانند و بعد صفحه را میبندند و میروند.
گوگل به این موضوع در سئو محتوا به شدت حساس است. متنی که انزجار خواننده را فراهم کند و اساسا سایتی که خواننده را به خواندن یک صفحه دیگر خود دعوت نکند، با افت رتبه در گوگل مواجه میشود.
این موضوع که مطلب شما مفید باشد را گوگل از راهی دیگر هم میفهمد. آن ارتباط برقرار کردن میان سرچ ها و کلیکها ست. ببینید خانمهای خانه دار خیلی اوقات برای به دست آوردن ایدهای برای آشپزی در گوگل سرچ میکنند “دستور پخت غذایی با مرغ” در صفحات آشپزی “دستور پخت زرشک پلو” در عنوان صفحه گاهی آمده زرشک پلو با مرغ و گاهی هم نیامده. اما گوگل میتواند رابطهای معنی دار را بین زرشک پلو با دستور غذایی با مرغ برقرار کند.
این موضوع را من امتحان کردهام در تصویر هم میتوانید ببینید. سرچ کردهام روشن کننده ۰۰۰ و مقالهای آمده است با عنوان رنگ موی سه صفر. این مقاله را خودم نوشتم و میدانم در هیچ جای آن از کلمه “۰۰۰” استفاده نکردهام. اما جناب گوگل این را فهمیده که سه صفر همان ۰۰۰ است
سئو محتوا
در مثالی دیگر شما سرچ کنید “دستور غذایی با گوشت و لپه” حتما صفحاتی با دستور پخت شامی و خورشت قیمه را میبینید.
سئو محتوا
درک روابط منطقی در گوگل اتفاق میافتد به خصوص برای مقاله هایی که برای مخاطبان مفید بودهاند و رفتار کاربری در آنها خوب بوده و خوانندگان آن را خوانده پسندیدهاند و اساسا آن سایت را مفید دانستهاند و به صفحات دیگر آن سر زدهاند.
برای شناختن بهتر سئو محتوا حتما به دوره سئو دیاکوبین مراجعه کنید. در آن دوره به صورت کامل در مییابید که گوگل از چه ابزارهایی برای این کار استفاده میکند.
چون حجم اطلاعات آن چنان بالا رفته است که فقط از طریق یک ماشین و الگوریتمهای پیچیده آن میتوان اطلاعات مفید را به دست مخاطبان رساند.
محتوای پاسخگوی بهترین محتوا ست. محتوایی که سوالات مخاطب پاسخ میگوید
این شبکه ها سئو می شوند اما نه به اندازه یک وبسایت در میان شبکه های اجتماعی فیسبوک و لینکدین، سئو پذیری خوبی نسبت به دیگران دارند.
خزندههای گوگل با تشخیص برچسبهای HTML قرار داده شده در صفحات شما، ارکان متن را تشخیص میدهند.
بله بسیار زیاد، زیرا گوگل از این راه در مییابد که کاربران سایت شما را مفید میدانند و سایت شما به درد کاربران میخورد یا نه
نظرات کاربران (0)