جلسه ۲: همه چیز درباره لینک سازی (آکادمی)

لینک سازی چیست و چرا لینک سازی اهمیت دارد؟ در این مقاله می‌خواهیم راهنمای مبتدی لینک سازی را بررسی کنیم از تاثیرات آن بر روی کسب و کار باخبر شویم.

این راهنما جهت کمک به شما در دنبال کردن مسیر مستقیم و سریع برای رسیدن به موفقیت طراحی شده است. کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد اما ما هر یک از این کارها را به مراحلی ساده و آسان تبدیل کرده‌ایم و برای هر کدام مثال‌هایی نیز آورده‌ایم. امیدواریم از خواندن راهنمای مبتدی لینک‌سازی استفاده کامل را ببرید!



چه در لینک سازی تازه کار باشید و چه سال‌ها این کار را انجام داده باشید، مطمئنیم که در این راهنما نکاتی وجود دارد که برای شما مفید خواهد بود. دنیای سئو و لینک‌سازی به طور دائم در حال تغییر است و امروزه اهمیت آن از هر زمان دیگری بیشتر است. نیاز به درک و راه‌اندازی کمپین‌های با کیفیت برای رقابت و دستیابی به موفقیت در فضای مجازی حیاتی است و به این زودی‌ها هم تغییری در آن روی نمی‌دهد.

تعریف لینک سازی

لینک سازی فرآیندی است که در آن از وبسایت‌های دیگر به وبسایت خود لینک دهی کنید. لینک (که گاهی به آن پیوند هم می‌گویند) راهی برای کاربران است که میان صفحات مختلف وب حرکت کنند. موتورهای جستجو از لینک‌ها برای خزیدن وب استفاده می‌کنند؛ آن‌ها لینک‌های بین صفحات مختلف یک وبسایت را خزیده و پس از آن لینک‌های ما بین سایت‌ها را بررسی کرده و می‌خزند. روش‌های مختلفی برای لینک سازی وجود دارند و با اینکه هر یک از آن‌ها سختی‌های خاص خود را دارند، کارشناسان سئو معتقدند که لینک سازی یکی از سخت‌ترین بخش‌های کار آن‌ها است. بسیاری از سئوکاران بخش اعظمی از زمان خود را به این کار اختصاص می‌دهند. به همین دلیل، اگر بتوانید با کیفیت لینک سازی کنید، خواهید توانست هم از سئوکاران و هم از رقبا پیشی بگیرید.

چرا لینک سازی برای سئو باید بررسی شود؟

ساختار لینک

برای درک اهمیت لینک سازی، مهم است که بنیان‌های ساختن یک لینک، چگونگی مشاهده لینک توسط موتورهای جستجو و آنچه موتورهای جستجو از آن می‌فهمند را بشناسیم.

۱. شروع برچسب با عنوان لینک: که متن لینک هم نامیده می‌شود (به اختصار با حرف a نشان داده می‌شود)، به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که چه چیزی را برای دنبال کردن در اختیارش قرار می‌دهد.

۲. محل ارجاع لینک: «Href» به معنی «لینک ارجاعی» است و متنی در خود دارد که در واقع لینک را به نشانی اینترنتی مورد نظر خود ارجاع می‌دهد. صفحه ارجاعی حتماً نباید یک صفحه وب باشد، این نشانی می‌تواند نشانی یک تصویر یا یک فایل برای بارگیری باشد. گاهی هم لینک‌هایی می‌بینیم که نشانی اینترنتی آن‌ها با «#» آغاز می‌شود. این لینک‌ها برای درون یک صفحه و جا به جا شدن میان بخش‌های آن است.

۳. متن نمایشی لینک: این قسمت متنی است که کاربران می‌بینند و با کلیک بر روی آن به صفحه مورد اشاره در لینک خواهند رفت. متن لینک عموماً به صورتی نمایش داده می‌شود که با سایر بخش‌های متن صفحه متفاوت باشد و اغلب با رنگ آبی نوشته شده و زیر آن خط کشیده می‌شود. به این ترتیب کاربران خواهند فهمید که متن، دارای لینک و قابل کلیک است.

۴. پایان برچسب لینک: این بخش به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که برچسب لینک به پایان رسیده است.

مفهوم لینک برای موتورهای جستجو چیست

موتورهای جستجو اساساً به دو شیوه از لینک‌ها استفاده می‌کنند:

  • مشاهده صفحات جدید وب
  • کمک به تعیین رتبه صفحات در نتایج جستجو

پس از اینکه یک موتور جستجو شروع به خزیدن برای صفحات شما کند، می‌تواند محتوای آن را استخراج کرده و در خود ثبت کند. به این ترتیب موتور جستجو می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا صفحه شما کیفیت لازم برای دستیابی به رتبه‌ای خوب در هنگام جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با محتوای شما را دارد یا خیر. برای اتخاذ این تصمیم، موتورهای جستجو نه تنها به محتوای صفحه توجه می‌کنند، بلکه تعداد لینک‌های ارجاعی از سایر سایت‌ها را هم بررسی خواهند کرد. به طور کلی هر چه سایت‌های با کیفیت بیشتری به شما لینک داده باشند، امکان دستیابی شما به رتبه بهتر هم بیشتر خواهد شد.

بهره‌گیری از لینک‌ها به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه‌دهی، یکی از عواملی است که موجب تسلط گوگل بر بازار موتورهای جستجو در دهه پایانی قرن پیشین میلادی شد. یکی از بنیان گذاران گوگل، لری پیج، قابلیت رتبه صفحه (PageRank) را ابداع کرد، قابلیتی که گوگل از آن برای اندازه گیری کیفیت صفحه بر مبنای تعداد سایت‌هایی که به آن لینک داده‌اند، استفاده می‌کرد. بعدها این شاخص به بخشی مهم از الگوریتم کلی رتبه‌دهی تبدیل شد و نقشی کلیدی در آن به دست آورد، چراکه لینک‌ها روشی بسیار خوب برای تعیین کیفیت یک صفحه هستند.

البته این روش بسیار تأثیرگذار هم هست زیرا بر مبنای این ایده توسعه داده شده که هر لینک به معنی یک رأی به صفحه مورد نظر است. پس اگر صفحه‌ای لایق نباشد، به آن لینک داده نمی‌شود. اساس کار این است که اگر کسی به صفحه دیگری لینک می‌دهد، ادعا دارد که آن صفحه منبع خوبی است. در غیر این صورت، آن را برای لینک‌دهی انتخاب نمی‌کند؛ همانطور که هیچکس دوستش را به یک رستوران بد نمی‌فرستد!

با این حال، سئوکاران توانستند به روش‌های فریب دادن شیوه رتبه‌دهی صفحه، PageRank و صفحه نتایج موتور جستجو برای یک کلمه کلیدی خاص دست پیدا کنند. گوگل فعالانه وارد میدان شد و به با فریب دادن الگوریتم جستجو مقابله کرد. گوگل به صورت منظم به‌روزرسانی‌هایی ارائه کرد که هدف اصلی آن‌ها مقابله با وبسایت‌هایی بود که ارزش کسب رتبه بالا در نتایج جستجو را نداشتند.

همین کار باعث شد که گوگل ارزش برخی از روش‌های لینک سازی که تا پیش از آن کاربردی بودند را کاهش دهد. برای مثال، ثبت لینک در پایگا‌های مرجع و کسب لینک از آن‌ها یکی از این روش‌ها بود. بد نیست بدانید گوگل حتی در مقطعی این روش را به کاربران پیشنهاد هم کرده بود؛ اما سوء استفاده و استفاده بیش از حد سئوکاران از این روش، گوگل را مجبور کرد که ارزش این شیوه از لینک سازی را در نظر نگیرد.

به تازگی اما گوگل شروع به مجازات وبسایت‌هایی کرده که از روش‌های لینک سازی سوء استفاده می‌کنند (عموماً به چنین کارهای بهینه سازی بیش از حد نیز می‌گویند). به‌روزرسانی مداوم الگوریتم پنگوئن گوگل مثالی از همین موضوع است. آگاهی از روش‌های لینک سازی که باید از آن پرهیز کنید و رعایت قوانینی گوگل موضوعی مهم است که به آن پرداخته و با آن آشنا شوید.

ما اطلاعات کاملی از الگوریتم‌های گوگل برای تعیین نتایج جستجو نداریم چرا که گوگل آن‌ها را محرمانه نگه داشته است. اما در ورای این واقعیت، اجماع کلی فعالان عرصه سئو (که در نظرسنجی سال ۲۰۱۵ شرکت Moz در مورد فاکتورهای کلیدی سئو نیز دیده شد) بر این است که لینک‌ها هنوز هم نقشی کلیدی در الگوریتم گوگل ایفا می‌کنند. لینک دو بخش اساسی از عوامل مؤثر بر سئو را تشکیل می‌دهند.

وزن‌دهی به بخش‌های مهم فاکتورهای رتبه‌دهی در گوگل

همه قبول دارند که اگر تمامی فاکتورهای کیفی دو صفحه با هم یکسان باشند، صفحه‌ای رتبه بهتری خواهد داشت که تعداد لینک‌های ارجاعی به آن بیشتر باشد. در کنار این موضوع اما به تازگی و بر مبنای به‌روز رسانی جدید الگوریتم پنگوئن، حدس و گمان‌هایی وجود دارد که گوگل تأثیر لینک‌ها را کاهش داده و با ارجاعات ناشی از شبکه‌های اجتماعی مثل توییت و غیره جایگزین کرده است.

اما در حال حاضر شکی نیست که با به دست آوردن لینک‌های با کیفیت به وبسایت خود، ترافیک بیشتری هم کسب خواهید کرد. هر چه تلاش گوگل برای حذف لینک‌های بی‌کیفیت بیشتر می‌شود، اهمیت لینک‌های با کیفیت هم افزایش می‌یابد. این موضوع بر کار سئو نیز اثر می‌گذارد و باید توجه کرد که در انتخاب روش لینک سازی،‌ راهکاری را انتخاب کنید که هدف اصلی آن کسب لینک‌های با کیفیت باشد.

آنچه باید درباره برچسب nofollow بدانید

صفتی برای لینک‌ها وجود دارد که با برچسب nofollow نمایش داده می‌شود. با اضافه کردن آن کاربران هیچ تغییری را مشاهده نمی‌کنند. اما اگر به کد این لینک‌ها نگاهی بیندازید، تفاوت کوچکی را مشاهده خواهید کرد:

عبارت rel=”nofollow” به متن کد اضافه شده است. این عبارت به گوگل می‌گوید که هیچ اعتباری را از طریق این لینک به نشانی اینترنتی موجود در آن انتقال ندهد. به عبارتی دیگر شما به گوگل می‌گویید که برای رتبه‌دهی به این لینک اعتماد نکند. در نتیجه این لینک به نشانی اینترنتی هدف هیچ کمکی در کسب نتایج بهتر نخواهد کرد.

علت اصلی عدم استفاده یک سایت از nofollow به حالت‌هایی باز می‌گردد که وبسایت بر تمامی لینک‌هایی در صفحاتش اضافه می‌شود کنترلی ندارد. به عبارت دیگر، مدیران سایت نمی‌خواهند به گوگل بگویند که به صفحه‌ای رأی داده‌اند، زیرا خودشان هم از کیفیت صفحه مورد نظر مطمئن نیستند. این حالت بیشتر از آن چیزی که شما فکرش را می‌کنید روی می‌دهد. در ادامه مثال‌هایی از آن آورده شده است:

  • بخش نظرات وبلاگ
  • پست‌های تالارهای گفتگو
  • نظرات ثبت شده به عنوان مهمان
  • صفحات قابل اصلاح دانشنامه‌ها (مثل ویکی‌پدیا)
  • بخش پاسخ‌های یاهو
  • بخش امضای پست‌های مهمان

کاربران می‌توانند به راحتی در هر یک از موارد فوق لینک اضافه کنند و چون حجم این موارد بسیار بالاست، بررسی تک تک آن‌ها و تحلیل لینک‌ها عملاً امکان‌پذیر نیست. بنابراین برای مقابله با لینک اسپمرها و جلوگیری از سوء استفاده آن‌ها، استفاده از صفت nofollow برای لینک‌های ارسالی توسط کاربران در چنین سایت‌هایی کاملاً منطقی است.

یکی دیگر از کاربردهای nofollow، استفاده از آن در لینک‌هایی است که به عنوان تبلیغات پولی نمایش داده می‌شود. بنابراین اگر شما جایگاه تبلیغاتی خاصی را در یک سایت خریداری می‌کنید، گوگل به شما می‌گوید که باید از صفت nofollow برای آن استفاده کنید تا اعتبار سایت مرجع از طریق آن لینک به سایت شما افزوده نشود. منطق گوگل نیز این است که شما نباید از تبلیغات خریداری شده برای کسب رتبه بهتر در جستجوی ارگانیک استفاده کنید.

به تازگی گوگل این مفهوم را به لینک‌های بهینه سازی شده در خبرها، پایگاه‌های مقالات و تبلیغات گسترش داده است. همه این موارد، کاربردهایی کاملاً مناسب از nofollow هستند.

باید بدانید که به‌کارگیری صفت nofollow بر خلاف follow، احتمالاً هیچ کمکی به افزایش رتبه ارگانیک سایت شما در نتایج نخواهد کرد. استفاده از nofollow بی‌ارزش هم نیست. به هر حال کاربران معمولی تشخیص نمی‌دهند که لینک nofollow است یا خیر، و ممکن است با کلیک روی آن به سایت شما آمده و از آن بازدید کنند. در هر صورت هدف از  تبلیغات آنلاین هم همین است. با این حال نباید فراموش کرد که هدف اصلی از لینک سازی کسب لینک‌های follow است، زیرا گوگل آن‌ها را به شما می‌آورد. اگر به دنبال راهی برای فهمیدن تعداد لینک‌ها و نوع آن هستید، می‌توانید از ابزار MozBar برای این کار استفاده کنید.

لینک سازی چگونه می‌تواند برای کسب و کار من مفید باشد؟

همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم، لینک‌ها نشانه‌ای مهم برای موتورهای جستجو در تعیین رتبه سایت هستند. بنابراین می‌دانیم که با افزایش تعداد لینک‌های با کیفیتی که به سایت شما ارجاع می‌شوند، بخت شما برای کسب رتبه بهتر هم افزایش می‌یابد.

لینک سازی فواید دیگری هم دارد که شاید سریعاً با آن روبرو نشوید، اما ارزش بررسی کردن دارند.

ایجاد ارتباط

لینک سازی اغلب شامل ایجاد رابطه میان شما و سایر وبسایت‌ها و وبلاگ‌های مرتبط با زمینه کاری شما می‌شود. این ارتباط معمولاً با انتشار مجدد بخشی از محتوای تولیدی توسط شما یا اینفوگرافی که منتشر کرده‌اید، آغاز می‌شود. هدف عمومی از برقراری این ارتباط دستیابی به یک لینک است، اما امکان دستیابی به چیزهای بیشتری نیز وجود دارد: برقراری ارتباط به شما کمک می‌کند که روابطی بلند مدت با افراد تأثیرگذار در زمینه کاری خود بسازید و این روابط می‌تواند در گذر زمان به افزایش اعتماد و اعتبار کسب و کار شما منجر شود. همین موضوع هم به خودی خود باارزش است. و حتی ممکن است برای لحظاتی لینک سازی را هم فراموش کنید، چراکه تبلیغ‌کنندگان و مدافعان واقعی را برای کسب و کار خود پیدا کرده‌اید.

ارسال ترافیک ارجاعی

تا به اینجای کار درباره اثر لینک‌ها بر رتبه سایت‌ صحبت کردیم اما آیا لینک‌ها بر ترافیک ارجاعی هم تأثیرگذار هستند؟ یک لینک خوب از یک وبسایت پربازدید می‌تواند ترافیک سایت شما را هم افزایش دهد. اگر وبسایت مرجع به زمینه کاری شما مرتبط باشد که احتمال کسب ترافیک افزایش پیدا می‌کند و حتی می‌تواند به افزایش فروش نیز منجر شود. در این شرایط، موضوع بهبود سئو نیست بلکه موضوع مشتریان هستند.

ایجاد نام تجاری

لینک سازی خوب می‌تواند به ایجاد نام تجاری (برند سازی) و تثبیت اعتبار آن در زمینه کاری مربوطه منجر شود. چند روش لینک سازی نظیر تولید محتوا وجود دارند که می‌تواند به کاربران تخصص‌های شرکت شما را نشان دهند. این کار باعث می‌شود که راهی طولانی را برای ساخت یک نام تجاری جدید را طی کنید. مثلاً اگر محتوایی بر مبنای داده‌های زمینه کاری خود را نوشته و منتشر کرده‌اید، شانس آن را دارید که برای این موضوع در صنعت خود شناخته شوید. وقتی سعی کنید که با دیگران ارتباط برقرار کرده و برای محتوای خود لینک کسب کنید، تخصص خود را به سایرین نشان داده و سایر افراد فعال در زمینه کاری شما، به گسترش محتوا و شهرت نام تجاری شما کمک خواهند کرد.

نکته‌ای مهم درباره لینک سازی و کسب لینک

یا به عبارتی دیگر، اهمیت داشتن صفحاتی که ارزش لینک شدن را دارند.

پیش از لینک سازی، باید صفحه‌ای ارزشمند برای لینک شدن داشته باشید. در اکثر اوقات صفحه اول وبسایت این قابلیت را دارد. در موارد دیگر، لینک‌ها به مراجع خاصی مثل پست‌های وبلاگ، ابزارها، نتایج پژوهش‌ها و یا محتوای بصری ارجاع می‌شوند. گاهی اوقات این صفحات پیش از شروع کارزار لینک سازی وجود دارند و گاهی هم شما این صفحات را زمانی ایجاد می‌کنید که هدف شما لینک سازی بوده است.

این مورد، مفهوم کسب لینک و ارزش رتبه‌دهی را بیان می‌کند. ساخت لینک برای صفحاتی که ارزش کمی دارند بسیار دشوار است، اما وقتی کار خود را با صفحات واقعاً ارزشمند شروع کنید، کاربران آن‌ها را مفید و قابل اشتراک گذاری خواهند دید. به این ترتیب لینک سازی بسیار ساده‌تر می‌شود.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
Rate this academy

تاریخ انتشار: 30 دی, 1398
آخرین ویرایش: ۱ بهمن, ۱۳۹۸
اشتراک گذاری

دوره جامع آموزش سئو

معرفی دوره مقدماتی سئو
    درس ۲. همه چیز درباره سئو داخلی وب‌سایت
  • جلسه ۱. مهم‌ترین فاکتورهای سئوی داخلی
  • جلسه ۲. تعیین ساختار داخلی سایت
  • جلسه ۳. قوانین لینک سازی داخلی
  • جلسه ۴. بهبود سرعت سایت و اثر آن بر سئو
  • جلسه ۵. اثر تجربه کاربری بر سئوی سایت
  • جلسه ۶. آشنایی با داده‌های ساختار یافته
    درس ۴. ارتباط تولید محتوا و سئو
  • جلسه ۱. استراتژی محتوایی همراه با سئو
  • جلسه ۲. آشنایی با اصول سئوی محتوای متنی
  • جلسه ۳. آشنایی با اصول سئوی تصویر
  • جلسه ۴. آشنایی با اصول سئوی ویدئو
    درس ۵. کار با ابزارهای سئو
  • جلسه ۱. همه چیز درباره گوگل سرچ کنسول
  • جلسه ۲. همه چیز درباره گوگل آنالیتیکز
  • جلسه ۳. سئوی وردپرس با افزونه یوست
  • جلسه ۴. آشنایی با سایر ابزارهای سئو
معرفی دوره میانی سئو
    درس 1. الگوریتم‌های گوگل را بشناسیم
  • جلسه 1. آشنایی با الگوریتم پاندا
  • جلسه 2. آشنایی با الگوریتم پنگوئن
  • جلسه 3. آشنایی با الگوریتم مرغ مگس خوار
  • جلسه 4. آشنایی با الگوریتم پیج لایوت
  • جلسه 5. آشنایی با الگوریتم کبوتر و اثر آن بر سئوی محلی
  • جلسه 6. آشنایی با الگوریتم موبایل گدون
  • جلسه 7. آشنایی با الگوریتم رنک برین
    درس 2. همه چیز درباره انتخاب کلمات کلیدی
  • جلسه 1. شاخص‌های اندازه‌گیری کلمات کلیدی
  • جلسه 2. ابزارهای سنجش کلمات کلیدی
    درس 3. مباحث تکنیکال سئوی داخلی
  • جلسه 1. تولید و تنظیم نقشه سایت
  • جلسه 2. تولید و تنظیم فایل httaccess
  • جلسه 3. آشنایی با انواع ریدایرکت و کاربرد آنها
  • جلسه 4. راهنمای کار با داده‌های ساختار یافته
  • جلسه 5. آشنایی با انواع رل‌ها
  • جلسه 6. اثر دامنه و سرور بر سئوی سایت
    درس 4. همه چیز درباره تحلیل وضعیت سئوی سایت
  • جلسه 1. شاخص‌های کلیدی در تحلیل سئوی سایت
  • جلسه 2. ابزارهای تحلیل سئوی سایت
  • جلسه 3. چک‌لیست پارامترهای سئو به ترتیب اهمیت
معرفی دوره پیشرفته سئو
    درس 1. سئو و کاربری سایت‌ها
  • جلسه 1. سئوی مجله آنلاین
  • جلسه 2. سئوی فروشگاه آنلاین
  • جلسه 3. سئوی سایت شرکتی
    درس 2. مطالعات موردی سئو
  • جلسه 1. URL Parameters و خطری که بیخ گوش شماست
  • جلسه 2. خارج کردن سایت از پنالتی گوگل
  • جلسه 3. بهترین عکس‌العمل هنگام آپدیت‌های گوگل
  • جلسه 4. آینده سئو
    درس 3. مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 1. اصول مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 2. اخلاق در مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 3. ابزارهای مدیریت پروژه‌های سئو
هفته نامه دیاکوبین

خدمات سئو

سئو یا بهینه‌سازی وب‌سایت از جمله خدمات مهم دیاکوبین به کسب‌وکارهای آنلاین است. خدمات سئو در دیاکوبین بر اساس اصول سئوی ارگانیک انجام می‌شود. به این معنا که ما برای رشد بازدید و کسب رتبه وب‌سایت شما، هیچ عملی خلاف قوانین گوگل انجام نمی‌دهیم. به همین علت نیز امکان آسیب دیدن وب‌سایت شما وجود نداشته و رتبه‌های به دست آمده نیز دارای عمری طولانی‌تر و ثبات بیشتر هستند. البته این روش نیازمند صرف زمان و انرژی بیشتر و در نتیجه صبوری بیشتر کارفرما است. روال انجام کار در دپارتمان سئوی دیاکوبین به این شکل است که پس از بررسی وب‌سایت و خواسته‌های شما، پیشنهادی شامل روش انجام کار، زمان انجام و هزینه‌های آن برای شما ارسال می‌شود؛ و در صورت توافق طرفین کار بهینه‌سازی وب‌سایت شما آغاز می‌شود.

خدمات سئو
نظرات کاربران (0)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x