در این درس میخواهم شما را به دنیای آنالیز محتوا ببرم . این که بعد از تولید محتوا بتوانیم بسنجیم که محتوای ما چقدر مورد قبول و یا رد مخاطب بوده است . در این جلسه از آکادمی آموزش تولید محتوا دیاکوبین با دو ابزار مهم معیارهای متریک برای سنجش محتوا آشنا میشویم.
شما محتوایی را نوشتید و در سایتی قرار دادید. خوب بعد چه میشود. بعد ما نیاز داریم که محتوای خود را بهبود ببخشیم. آیا محتوای من خوب بوده است. معیار خوب و بد محتوا چیست.
با دو ابزار گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول آشنا شوید
یکی از بهترین قسمتهای کار ما این است که همان جایی که محل عرضه محتوای ماست همان جا هم به ما آمارهایی میدهد که موثق ترین آمارها برای سنجش کیفیت کار ماست. گوگل فقط یک موتور جستجو نیست بلکه علاوه بر عرضه محتوا محتوای عرضه شده را نیز میسنجد و به شما میگوید این محتوا در برخورد با مخاطبان چه رفتاری داشته است.
بر این کار دو ابزار در دست ما است که میتوان با آن کلمات کلید و البته صفحات سایت را بسنجیم .
ابتاد معیارهای متریک گوگل آنالیتیکس را معرفی میکنم:
این ابزار هم در سئو هم در مارکتینگ و هم در طراحی تجربه کاربری به شدت مناسب است و آمار های آن را باید به شدت دنبال کرد. قسمتها و بسیار زیاد و ریزی دارد اما یک بخش برای ما به شدت مهم است و نویسندگان محتوا میتوانند از این بخش استفاده کنند.

معیارهای متریک
در صفحه اول از منو سمت راست قسمت

معیارهای متریک
شما به این صفحه وارد میشوید دراین صفحه آمارهایی از کلیت کیفیت متن های شما قرار دارد. توجه داشته باشید که این آمارها همه زمانمند است

معیارهای متریک
این آمار ها به ما چه میگویند
این شاخصها عبارت اند از
بانسریت یا نرخ پرش Bounce Rate: این که کاربری وارد سایت ما بشود و هیچ کاری نکرده آن را ببندد و خارج شود این نرخ را بالا میبرد در این حالت سایت ما هیچ جذابیتی برای بازدید کننده نداشته است
کاربران Users : حال آن که بازدید کننده یک حرکت در سایت ما انجام دهد به خصوص روی المانی از المان های صفحه کلیک کند تبدیل به کاربر یا یوزر میشود. در این حالت محتوای ما و کلا سایت ما روی بازدیدکنندگان اثر گذاشته است.
کاربران جدید: کسانی هستند که برای بار اول وارد سایت ما شده اند این افراد بسیار ارزشمند هستند و اگر بار بعد به سایت ما سر بزنند بسیار ارزشمندترند.
جلسات یا نشستها Sessions: همین که یک نفر وارد سایت شود یک یک سشن برای او ثبت میشود . این قسمت به شماره آی پی بازدید کننده حساس است . تعریف ما از بازدید کننده برابر با تعداد سشن ها است
تعداد صفحاتی بر تعداد جلسات Number of Sessions per User: در هر کاربران به صورت میانگین چند صفحه از سایت شما را باز کرده است. این آمار از تقسیم تعداد صفحات بازدید بر کاربران به دست میآید
بازدیدها Pageviews : تعداد صفحاتی که تمام بازدید کننده ها دیده اند.
نسبت جلسات به کاربران Pages / Session : این عدد هم از تعداد نشستها بر صفحات به دست میآید.
میانگین زمان ماندگاری در صفحه هر جلسه Avg. Session Duration : این بخش هم زمان است که به صورت میانگین هر جلسه طول کشیده است.
این آمار به خصوص در بخش بانس ریت و زمان ماندگاری در صفحه به شدت مهم است شما با این آمار در مییابید که متن شما پسند کاربران شده است یا نه. این که سایت شما چقدر برای کار بران جذاب بوده است.
حال اگر استراتژی لحن و یا نحوه قرار گیری متن در صفحه را تغییر دهید چه متن شما بهتر شده است باید بانسریت پایین بیاید. باید زمان ماندگاری در صفحه بهبود یابد. باید تعداد یوزرها بالا رود .
آیا اعتماد مخاطب را نسبت به مطلب خود جلب کرده اید؟ این موضوع هم با یک آمار جالب سنجیده می شود. این که تعداد کاربران جدید نسبت به کار برا ن قدیم کم تر شود . البته همیشه بیش از دو سوم حجم کاربران یک سایت را کاربران جدید میسازند اما این روند اگر در زمان تغییر کند یعنی مخاطبان سایت ما این سایت را دیده، پسندیده و به آن اعتماد دارند.
حالا اگر میخواهید هر یک از این آمار را در هر صفحه به صورت مجزا ببینید. به این آدرس بروید
از منوی سمت راست :

معیارهای متریک
به بخش رفتار Behavior سپس Site Content و بعد قسمت All Content را باز کنید در تصویر آدرس سایت ها را من پوشاندهام چون اطلاعات خصوصی مرشتری هایم را در آن وجود دارد . این جا هم معیار های متریک تولید محتوا را برای هر صفحه جزء به جزء میخوانید.
با این آمارها به شدت کار داریم و شاید تمام هدف ما از تغییرات محتوای این یک سایت بهبود هر یک از این آمارهاست. در کار ما همه چیز باید متریک و آماری باشد.
موارد آمار های متریک موجود در گوگل سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول کلمات کلید هستند که حکم رانی میکنند. هر یک از صفحات سایت خود را در این کنسول جستجو کنید و ببنید کلمات کلیدی پر بازدید که روی آن نمایش گرفته اید کداماند. مطلب خود را برای کلمات پر سرچ بهینه سازی کنید و پاراگرافهایی را در مطلب خود به این کلمه بپردازید. شاید این کلمه آنچنان ارزشمند باشد بخواهید برای آن یک صفحه جدید درست کنید و یک مطلب کامل را برای آن صرف کنید. تعداد کلیک هایی که روی هر کلمه کلید سایت شما انجام شده است. از طریق کنسول جستجوی گوگل بهتر و دقیق تر دیده میشود. سعی کنید با مسئول سایت خود صحبت کنید و آمار ماهیانه این کنسول را به دست آورید و یا یک دسترسی برای مشاهده به شما بدهند.
نتیجه گیری
تولید کننده محتوا قبل از تولید محتوا به آمارهایی که در جلسه پیشین به آن اشاره کردم وابسته است. و بعد از تولید محتوا به مواردی که در این جلسه از آنها یاد کردم اگر در سایتی به تولید محتوا پرداخته اید حتما به سراغ این آمارها بروید. تا در جلسه بعد متن کلیدی بپردازیم.
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
نظرات کاربران (0)