درس ۲. همه چیز درباره سئو داخلی وب‌سایت

سئو داخلی یا Off Page SEO به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و تنظیمات فنی گفته می‌شود؛ که در فضای داخلی سایت انجام می‌گردد. در کنار سئوی داخلی، سئوی خارجی وجود دارد؛ که به فعالیت‌های سئوی خارج از سایت گفته می‌شود. در درس دوم دوره مقدماتی آموزش سئو، طی 6 جلسه با نکات و تنظیمات گوناگون سئوی داخلی یک وب‌سایت آشنا می‌شوید.



سئو داخلی شامل موضوعات و فاکتورهای گسترده‌ای می‌شود؛ که روز به روز نیز بر اهمیت این موارد افزوده می‌گردد. همان‌طور که گفتیم هر فعالیتی که داخل سایت، برای بهبود استفاده کاربر و درک درست‌تر موتور جستجو از محتوای موجود در وب‌سایت انجام می‌شود؛ در حوزه سئو داخلی قرار می‌گیرد.

درس دوم آکادمی آموزش مقدماتی سئو، طی ۶ جلسه می‌کوشد اطلاعات جامع و مهم در زمینه سئوی داخلی را برای شما شرح دهد. در این درس به‌طور خلاصه درباره هر بخش و اهمیت آن صحبت می‌کنیم؛ و آموزش عملیاتی و کاربردی هر بخش را در جلسه آموزشی آن ارائه خواهیم داد.

مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی صفحات

ربات‌های موتور جستجو نمی‌توانند یک صفحه وب را مانند ما مشاهده کنند؛ بنابراین نشانه‌های موجود در کد صفحات، راهنمای آنها برای درک بهتر محتوای موجود در هر صفحه است.

برای درک بهتر مسئله در مرورگر کامپیوتر خود (ترجیحا مرورگر گوگل کروم) یک صفحه وب دلخواه را باز کنید؛ حال در جایی از این صفحه کلیک راست کرده و دکمه view page source را بزنید. آنچه گوگل از صفحه مدنظر شما می‌بیند، مجموعه این کدهاست.

کدهای موجود در صفحه کمک می‌کنند تا هر بخش از محتوا، توسط تگی خاص نشانه‌گذاری شود. به عنوان مثال تگ عنوان (title) نشان‌دهنده بخشی از متن است که تیتر یا عنوان صفحه شما را تشکیل می‌دهد. تگ توضیحات (description)، خلاصه توضیحی درباره متن اصلی صفحه است. و ده‌ها تگ و روش نشانه‌گذاری دیگر وجود دارد که به ربات گوگل کمک می‌کند تا درک بهتری از صفحات سایت شما داشته باشد.

اولین قدم عملیاتی یک متخصص سئو، بهینه‌سازی و تنظیم درست این تگ‌ها در وب‌سایت است. هرکدام از این موارد قوانین مشخصی دارند؛ که باعث می‌شود سایت شما دسترس‌پذیری بهتری برای موتورهای جستجو داشته باشد. بنابراین در اولین جلسه از درس دوم دوره مقدماتی سئو، با جزئیات کامل درباره این موضوع موارد ضروری را به شما آموزش خواهم داد.

تعیین ساختار داخلی سایت

در دومین جلسه از درس دوم این دوره، به بررسی روش‌های تعیین ساختار داخلی سایت می‌پردازیم. منظور از ساختار داخلی سایت، عناصر مهم موجود در هر صفحه، شکل ارتباط صفحات با یکدیگر و تعریف بخش‌ها و صفحات گوناگون برای وب‌سایت است.

یک ساختار داخلی مناسب برای وب‌سایت شما، به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اثر مثبت روی سئوی کلی وب‌سایت خواهد داشت. یک ساختار داخلی مناسب متوازن، هماهنگ و دقیق است. هر عنصری در این ساختار باید کارایی و هدف مشخصی داشته باشد؛ و کاربر و ربات‌های موتور جستجو بتوانند بر اساس آن در بهتری از کلیت سایت (مانند یک موجود زنده) داشته باشند. با تعریف ساختار داخلی سایت است که شما به موتور جستجو می‌گویید که چه صفحات برای شما از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است و علت این اهمیت چیست.

در این زمینه تعریف موارد قرار گرفته در منوها، سایدبار، روش‌های دسته‌بندی موضوعی، تگ‌گذاری مطالب و سایر موارد مشابه، همگی از جمله مهم‌ترین نکات در زمینه ساختار داخلی سایت است. به‌طور خلاصه شما باید ساختاری تمیز، سالم و کارا را در مراحل اولیه راه‌اندازی وب‌سایت تعریف کرده و اجرا نمایید.

قوانین لینک‌سازی داخلی

لینک‌سازی داخلی یکی دیگر از اصول سئو داخلی است. یک لینک‌سازی داخلی خوب می‌تواند از چند بعد موثر واقع شود. در درجه اول می‌تواند موجب افزایش گردش بیشتر کاربر در صفحات وب‌سایت شود. در درجه دوم نیز کمک می‌کند تا ربات‌های موتور جستجو درک بهتری از ارتباط صفحات وب‌سایت با یک‌دیگر داشته باشند.

از سویی داشتن یک استراتژی مناسب در لینک‌سازی داخلی باعث می‌شود صفحات بتوانند اعتبار خود نزد گوگل را به خوبی به سایر صفحات انتقال دهند.

برای انجام درست این فرآیند در درجه اول باید نوع وب‌سایت خود را مشخص کنید. یک وب‌سایت با موضوع مجله آنلاین یا دانش‌نامه، در مقایسه با وب‌سایت شرکتی یا یک خبرگزاری، استراتژی متفاوتی برای لینک‌سازی داخلی نیاز دارد. اما به عنوان یک توصیه کلی، پیشنهاد اصلی این است که در هر جایی از صفحه که احساس کردید کاربر ممکن است نیازمند دریافت اطلاعات بیشتر از صفحه دیگر وب‌سایت باشد؛ از یک لینک داخلی استفاده کنید.

بهبود سرعت سایت و اثر آن بر سئو

یکی از مثال‌های قدیمی درباره اهمیت سرعت بارگزاری وب‌سایت مربوط به جف بزوس مدیرعامل مشهور آمازون است. سال‌ها پیش که هنوز سرعت وب‌سایت به فاکتوری کلیدی در زمینه سئو داخلی تبدیل نشده بود؛ جف بزوس به‌صورت هفتگی جلساتی را برای پیگیری سرعت فروشگاه آنلاین آمازون برگزار می‌کرد؛ تا مطمئن شود وب‌سایت این فروشگاه در بهینه‌ترین حالت از نظر سرعت دسترسی قرار دارد.

این داستان کوتاه نشان‌دهنده واقعیتی جالب است. وقتی موتورهای جستجو به اندازه‌گیری یک فاکتور برای دخیل کردن آن در رتبه‌بندی سایت‌ها علاقمند می‌شوند؛ به این معناست که این فاکتور برای کاربران نیز بسیار مهم است. سرعت بارگذاری صفحات سایت و دسترسی سریع به آن، از جمله مواردی است که تاثیر آن در رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها روز به روز در حال افزایش است. پیش از مسئله سئو نیز، سرعت دسترسی به سایت، از جمله موارد مهمی بود که روی رفتار کاربر تاثیر داشت.

به عنوان مثال کاربر وارد صفحه یک فروشگاه آنلاین می‌شود. کاربر مدنظر برای خرید یک محصول نیازمند عبور از چند صفحه و طی مراحلی است. جستجوی محصول، مقایسه محصولات، خواندن بررسی‌ها، انتخاب نهایی، افزودن به سبد خرید، ورود اطلاعات تماس، پرداخت آنلاین و دریافت رسید خرید.

خریداران معمولا در حالتی از تردید خرید خود را کامل می‌کنند؛ بنابراین وب‌سایتی که نتواند با سرعت مناسب کاربر را وارد صفحات گوناگون کند؛ با احتمال بیشتری کاربر یا همان مشتری خود را از دست خواهد داد.

شواهد نشان می‌دهد اکثر کاربران به سرعت کند بارگزاری صفحات یک وب‌سایت، واکنشی سریع و منفی نشان می‌دهند. این مسئله درباره وب‌سایت‌های با موضوعات دیگر نیز به شکل خاص خود صادق است.

اما برای افزایش سرعت یک وب‌سایت چه کارهایی باید انجام داد؟ پاسخ به این سوال این کمی پیچیده و طولانی است. به‌طور خلاصه کاهش حجم صفحات سایت، استفاده از سرورهای میزبانی پرسرعت محلی و استفاده از سیستم‌های کشینگ، از جمله اولین و ساده‌ترین اقداماتی است که در این زمینه موثر خواهد بود. اگر می‌خواهید با جزئیات بیشتری درباره روش افزایش سرعت بارگذاری وب‌سایت بدانید؛ جلسه چهارم از درس دوم دوره مقدماتی آموزش سئو را از دست ندهید.

اثر تجربه کاربری بر سئو داخلی

منظور از تجربه کاربری (User experience) احساس و برداشتی است که کاربر نسبت به کار با وب‌سایت شما دارد. با چند سوال ساده این مسئله واضح‌تر می‌شود. مثلا آیا دسترسی‌های موجود در صفحات ساده است؟ آیا کاربر به‌راحتی می‌تواند فراید ثبت‌نام یا ثبت یک فرم را انجام دهد؟ آیا به راحتی می‌تواند آن‌چیزی را که می‌جوید بیابد؟ آیا پیشنهادهای مناسبی به کاربر برای بازدید از صفحات دیگر و یا هر فعالیت دیگری ارائه می‌شود؟

در یک طراحی تجربه کاربری خوب، پاسخ این سوال و سوالات مشابه مثبت است. برای داشتن چنین ویژگی مثبتی نیز، بهره بردن از دانش طراحان رابط کاربری و تجربه کاربری توصیه می‌شود.

ارتباط طراحی یک سایت با ویژگی‌های کاربر پسند (User friendly) با سئو، در ایجاد شرایط مناسب برای کاربران است. وقتی کاربری از حضور در سایت شما لذت برده و لحظاتی مفید را تجربه کند؛ طبیعتا دقایق بیشتری در سایت حضور داشته و صفحات بیشتری را مورد بازدید قرار می‌دهد.

در درس‌های بعدی، این موضوع با جزئیات کامل مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ اما در همین حد کافی است که بدانید نرخ بازدید از صفحات و مدت‌زمان حضور کاربر در وب‌سایت، از جمله مهم‌ترین فاکتورهای موثر در رتبه‌بندی سایت‌ها در نتایج جستجو است.

برای آشنایی بیشتر و دقیق‌تر با اثر تجربه کاربری در سئو داخلی و روش‌های بهبود آن، جلسه پنجم از درس دوم دوره مقدماتی آموزش سئو را مطالعه کنید.

داده‌های ساختار یافته و اثر آن بر سئو

همین الان کلیدواژه “best movies” را در گوگل سرچ کنید. آنچه می‌بینید، نمونه‌ای جذاب از داده‌های ساختار یافته است. داده‌های ساختاریافته با استفاده از روش‌های نشانه‌گذاری محتوا، به موتورهای جستجو اطلاعات بسیار دقیق‌تری درباره آن محتوا ارائه می‌کند. این اطلاعات دقیق به موتور جستجو اجازه می‌دهد که محتوای شما به شکلی ویژه و متفاوت از سایر نتایج نمایش داده شود.

معرفی فیلم، رویداد، محصول، دستور پخت غذا، ستاره‌های امتیاردهی، مقاله، پرسش و پاسخ، سوالات متداول، معرفی کسب‌وکار، معرفی کتاب، ویدئو و…. بخشی از داده‌های ساختاریافته هستند.

برای استفاده از این ویژگی شما باید تغییراتی در کدهای صفحات وب‌سایت خود داشته باشید. در جلسه آخر از درس دوم دوره مقدماتی آموزش سئو درباره این موضوع صحبت می‌کنیم؛ و موارد لازم را به شما آموزش خواهیم داد.

اما چرا استفاده از داده‌های ساختار یافته در سئو داخلی وب‌سایت، برای بهبود رتبه‌بندی سایت شما مفید است؟

پاسخ این سوال ساده است. موتورهای جستجو داده‌های ساختاریافته را بهتر درک می‌کنند؛ و آنها را شایسته رتبه‌های بهتر در نتایج جستجو می‌دانند. کاربران نیز علاقه بیشتری به آنها داشته و روی آنها بیشتر کلیک می‌کنند. بنابراین شما با بهره بردن از آنها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم روی چند فاکتور موثر سئو اثر مثبت می‌گذارید.

اینجا درس دوم دوره مقدماتی آموزشی سئو نیز به پایان می‌رسد. توصیه می‌کنم جلسات این درس را نیز به دقت مطالعه کنید؛ و در صورت وجود هرگونه سوال و… از طریق بخش نظرات با من در ارتباط باشید.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
3.7/5 - (11 امتیاز)

تاریخ انتشار: 29 خرداد, 1398
آخرین ویرایش: ۹ مرداد, ۱۳۹۸
اشتراک گذاری

دیجیتال مارکتینگ و توسعه کسب‌وکارهای آنلاین، تخصص، شغل، علاقه و بخش بزرگی از زندگی من است. از سال 1386 در این حوزه مشغول فعالیت جدی بوده‌ام. راهی طولانی را تا امروز دویده‌ام؛ و راهی طولانی‌تر را پیش رو می‌بینم. دیاکوبین بخشی مهم از مسیر پیش رو است. در اینجا می‌کوشم تجارب خود را با شما به اشتراک بگذارم؛ و از تجارب شما مخاطبان عزیز بهره ببرم.

دوره جامع آموزش سئو

معرفی دوره مقدماتی سئو
    درس ۲. همه چیز درباره سئو داخلی وب‌سایت
  • جلسه ۱. مهم‌ترین فاکتورهای سئوی داخلی
  • جلسه ۲. تعیین ساختار داخلی سایت
  • جلسه ۳. قوانین لینک سازی داخلی
  • جلسه ۴. بهبود سرعت سایت و اثر آن بر سئو
  • جلسه ۵. اثر تجربه کاربری بر سئوی سایت
  • جلسه ۶. آشنایی با داده‌های ساختار یافته
    درس ۴. ارتباط تولید محتوا و سئو
  • جلسه ۱. استراتژی محتوایی همراه با سئو
  • جلسه ۲. آشنایی با اصول سئوی محتوای متنی
  • جلسه ۳. آشنایی با اصول سئوی تصویر
  • جلسه ۴. آشنایی با اصول سئوی ویدئو
    درس ۵. کار با ابزارهای سئو
  • جلسه ۱. همه چیز درباره گوگل سرچ کنسول
  • جلسه ۲. همه چیز درباره گوگل آنالیتیکز
  • جلسه ۳. سئوی وردپرس با افزونه یوست
  • جلسه ۴. آشنایی با سایر ابزارهای سئو
معرفی دوره میانی سئو
    درس 1. الگوریتم‌های گوگل را بشناسیم
  • جلسه 1. آشنایی با الگوریتم پاندا
  • جلسه 2. آشنایی با الگوریتم پنگوئن
  • جلسه 3. آشنایی با الگوریتم مرغ مگس خوار
  • جلسه 4. آشنایی با الگوریتم پیج لایوت
  • جلسه 5. آشنایی با الگوریتم کبوتر و اثر آن بر سئوی محلی
  • جلسه 6. آشنایی با الگوریتم موبایل گدون
  • جلسه 7. آشنایی با الگوریتم رنک برین
    درس 2. همه چیز درباره انتخاب کلمات کلیدی
  • جلسه 1. شاخص‌های اندازه‌گیری کلمات کلیدی
  • جلسه 2. ابزارهای سنجش کلمات کلیدی
    درس 3. مباحث تکنیکال سئوی داخلی
  • جلسه 1. تولید و تنظیم نقشه سایت
  • جلسه 2. تولید و تنظیم فایل httaccess
  • جلسه 3. آشنایی با انواع ریدایرکت و کاربرد آنها
  • جلسه 4. راهنمای کار با داده‌های ساختار یافته
  • جلسه 5. آشنایی با انواع رل‌ها
  • جلسه 6. اثر دامنه و سرور بر سئوی سایت
    درس 4. همه چیز درباره تحلیل وضعیت سئوی سایت
  • جلسه 1. شاخص‌های کلیدی در تحلیل سئوی سایت
  • جلسه 2. ابزارهای تحلیل سئوی سایت
  • جلسه 3. چک‌لیست پارامترهای سئو به ترتیب اهمیت
معرفی دوره پیشرفته سئو
    درس 1. سئو و کاربری سایت‌ها
  • جلسه 1. سئوی مجله آنلاین
  • جلسه 2. سئوی فروشگاه آنلاین
  • جلسه 3. سئوی سایت شرکتی
    درس 2. مطالعات موردی سئو
  • جلسه 1. URL Parameters و خطری که بیخ گوش شماست
  • جلسه 2. خارج کردن سایت از پنالتی گوگل
  • جلسه 3. بهترین عکس‌العمل هنگام آپدیت‌های گوگل
  • جلسه 4. آینده سئو
    درس 3. مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 1. اصول مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 2. اخلاق در مدیریت پروژه‌های سئو
  • جلسه 3. ابزارهای مدیریت پروژه‌های سئو
هفته نامه دیاکوبین

خدمات سئو

سئو یا بهینه‌سازی وب‌سایت از جمله خدمات مهم دیاکوبین به کسب‌وکارهای آنلاین است. خدمات سئو در دیاکوبین بر اساس اصول سئوی ارگانیک انجام می‌شود. به این معنا که ما برای رشد بازدید و کسب رتبه وب‌سایت شما، هیچ عملی خلاف قوانین گوگل انجام نمی‌دهیم. به همین علت نیز امکان آسیب دیدن وب‌سایت شما وجود نداشته و رتبه‌های به دست آمده نیز دارای عمری طولانی‌تر و ثبات بیشتر هستند. البته این روش نیازمند صرف زمان و انرژی بیشتر و در نتیجه صبوری بیشتر کارفرما است. روال انجام کار در دپارتمان سئوی دیاکوبین به این شکل است که پس از بررسی وب‌سایت و خواسته‌های شما، پیشنهادی شامل روش انجام کار، زمان انجام و هزینه‌های آن برای شما ارسال می‌شود؛ و در صورت توافق طرفین کار بهینه‌سازی وب‌سایت شما آغاز می‌شود.

خدمات سئو
نظرات کاربران (0)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x