معمولا کاربران از ما سوال می کنند که چرا آنقدر سایت ما سریع بارگذاری می شود. همه میخواهند راز پشت سایت وردپرسی که سریع بارگذاری میشود را بدانند. جدا از هاست خوب و پلاگین هایی که به خوبی کدنویسی شدهاند، شما باید مطمئن باشید که از کش مناسب استفاده کرده و CDN (شبکه تحویل محتوا) دارید. برای راه اندازی، ما از پلاگینی به نام w3 Total Cache استفاده می کنیم. به خاطر حجم زیاد درخواست، تصمیم گرفتیم راهنمای گام به گامی برای چگونگی نصب و راه اندازی W3 Total Cache برای مبتدیان بنویسیم. همه این موارد موضوعاتی است که در طراحی سایت شما باید به خوبی رعایت شود و کوچکترین نقصانی باعث مشکل در سایت شما میشود.
در این مقاله، به شما نشان خواهیم داد چگونه W3 Total Cache را نصب کرده تا به بهترین نحو بتوانید از آن استفاده کنید. به شما نشان خواهیم داد چگونه W3 Total Cache را با یک سرویس CDN ترکیب کنید تا سایت شما سریعتر بارگذاری شود.
پیش از شروع، شدیدا توصیه می کنیم که عملکرد سایت خود را با استفاده از ابزارهای Google Page Speed و Pingdom بررسی کنید. به این ترتیب میتوانید قبل و بعد کاری را که انجام میدهید را با هم مقایسه کنید.
بیایید کار خود را با راه اندازی W3 Total Cache آغاز کنیم.
W3 Total Cache سریعترین و کاملترین پلاگین بهینه سازی عملکرد وردپرس است. این ابزار مورد اعتماد بسیاری از سایت های معروف مانند :AT&T، Mashable، Smashing Magazine، WP Beginner و میلیونها سایت دیگر است. W3 Total Cache تجربه کاربر از سایت شما را با افزایش عملکرد سرور، کش کردن تمامی وجه های سایت، کاهش زمانهای دانلود و ارائه شبکه CDN افزایش میدهد.
پیش از آنکه W3 Total Cache را نصب کنید، باید حتما تمامی پلاگینهای کش دیگر را پاک کنید برای مثالWP Super Cache اگر پیش از نصب این کار را انجام ندهید، پلاگین در زمان فعال سازی به مشکل خواهد خورد.
ما در دیاکوبین راهنمای کاملی داریم که توضیح می دهد چگونه باید پلاگین وردپرس را نصب کنید که هم می توانید از آن استفاده کنید و هم میتوانید راهنمای مختصر زیر را دنبال کنید:
به پنل ادمین وردپرس خود بروید و روی Plugings>> Add New کلیک کنید. W3 Total Cache را جستجو کنید، سپس باید نتایجی مانند تصویر زیر ببینید:
نصب پلاگین W3 Total Cache برای وردپرس
روی دکمه Install now کلیک کرده و بعد پلاگین را فعال کنید.
W3 Total Cache، پلاگین بسیار قدرتمندی است بنابراین امکانات بسیاری نیز دارد. این موضوع هم می تواند خوب باشد و هم بد. افرادی که میدانند چگونه از این امکانات استفاده کنند، با معدن طلا رو به رو هستند. برای اغلب مبتدیا، این گزینه ها کمی گیج کننده و سخت به نظر میرسد. ما هرکدام از این گزینه ها را با جزئیات بررسی خواهیم کرد، تا بتوانید به خوبی W3 Total Cache را تنظیم کنید. بیایید با قسمت general settings یا تنظیمات عمومی آغاز کنیم.
تنظیمات عمومی w3 total cache
می توانید با کلیک روی دکمه performance در پنل مدیریت وردپرس خود، به صفحه general settings بروید. اینجا جایی است که می توانید با انجام تنظیمات اولیه، پلاگین را راه اندازی نمایید. اطمینان حاصل کنید که در صفحه general settings هستید، نه صفحه promotional Dashboard مربوط به این پلاگین.
Page cache چیست:
اولین گزینهای که در این صفحه مشاهده می کنید، Page cache است. این بخش مسئول ساخت صفحات cache ثابت برای هر صفحهای که بارگذاری میشود است، تا در هر بار بارگذاری صفحه، به طور پویا بارگذاری نشود. با فعال کردن این قسمت، به میزان زیادی مدت زمان بارگذاری را کاهش خواهید داد. به شکل زیر مراجعه کنید تا ببینید Page cache چگونه کار میکند:
نحوه مدیریت کش با w3 total cache
همانطور که میبینید، به طور نرمال وقتی کاربر به سایت شما میآید، وردپرس کد PHP و درخواستهای MySQL برای ساختمان داده اجرا میکند تا صفحه درخواست شده را پیدا نماید. سپس PHP دادهها را تجزیه و تحلیل کرده و یک صفحه تولید میکند. این فرآیند، از منابع صفحه استفاده میکند. روشن کردن کش صفحه، به شما اجازه میدهد این بار سرور را پشت سر گذاشته و زمانی که کاربر درخواست میدهد، نسخه کش شدهای از آن را نشان دهد.
آنچه اغلب مبتدیان در هاست مشترک استفاده میکنند، روش Disk: Enhanced است که شدیدا توصیه میشود. شما باید تیک فعال سازی page cache را زده و تمامی تنظیمات را ذخیره کنید.
تنظیمات کش صفحه در W3 Total Cache برای وردپرس
برای اغلب افراد، این تمام کاری است که باید با کش صفحه انجام دهند. از آنجا که این راهنما برای کاربران مبتدی است، ما از تنظیمات پیشرفته کش صفحه عبور می کنیم چرا که گزینه های پیشفرض به اندازه کافی موثرند.
همچنین، از گزینه های Minify، Database cache و Object Cache نیز عبور میکنیم. دلیل این کار این است که تمامی سرورها نتایج بهینهای با این تنظیمات ارائه نمیکنند. گزینه بعدی که مشاهده می کنید، Browser Cache است.
هر بار کاربر وبسایتی را بازدید میکند، مرورگر او تمامی تصاویر، فایلهای CSS، کدهای جاواسکریپت و فایلهای ثابت دیگر را در فولدرهای موقت دانلود میکند تا تجربه کاربر را بهبود بخشد. به این ترتیب زمانی که همان کاربر به صفحه بعدی میرود، صفحه با سرعت بسیار بیشتری بارگیری میشود چرا که تمامی فایلهای ثابت حالا در کش مرورگرند.
گزینه Browser Cache در W3 Total Cache محدودیت زمانی برای کش مرورگر میگذارد. با در نظر گرفتن اینکه شما لوگوی خود را هر روز تغییر نمیدهید و فایلهای ثابتی شبیه به آنچه ۲۴ ساعت گذشته داشتهاید، به شما آسیبی نخواهد رسید. کافی است گزینه under browser cache را فعال کرده و دکمه Save all settings را بزنید. وقتی این کار را انجام دادید، صفحه Performance » Browser Cache را بازدید کنید تا تنظیمات بیشتری انجام دهید.
w3 total cache
همانطور که در تصویر بالا میبینید، ما تمامی گزینهها را به جز ۴۰۴ فعال کردیم. وقتی تنظیمات را ذخیره کردید، تمامی تنظیمات پایین آن صفحه خود به خود انجام می شوند.
CDN مخفف شبکه ارائه محتواست Content Delivery Network که به شما اجازه میدهد محتوای ثابتی را از چند سرور ابری ارائه دهید به جای آنکه تنها یک سرور هاست داشته باشید. به این ترتیب میتوانید بار سرور را کاهش داده و سرعت وبسایت خود را افزایش دهید.
W3 Total Cache از این CDN ها پشتیبانی میکند: MaxCDN، Amazon S3، Rackspace Cloud و Amazon Cloud Front. ما در اینجا استفاده از MaxCDN و هماهنگ کردن آن را با پلاگین W3 Total Cache را به شما آموزش میدهیم.
اولین کاری که باید انجام دهید، ساخت یک Pull Zone در داشبورد MaxCDN است. وارد حساب کاربری MaxCDN خود شوید، روی Manage Zones کلیک کرده و بعد روی Create Pull Zone کلیک کنید.
CDN
در صفحه بعد از شما خواسته میشود اطلاعات دقیقی درباره pull zone خود ارائه کنید.
نام Pull Zone: کافی است نامی به این pull zone بدهید تا بتوانید آن را در پنل MaxCDN شناسایی کنید.
URL سرور اصلی: URL وبسایت وردپرس خود را که با http:// آغاز شده و با اسلش / پایان می یابد وارد کنید.
دامنه CDN شخصی: ساب دامنه خود را وارد کنید، برای مثال: cdn.wpbeginner.com
لیبل: توضیحاتی برای این Pull Zone ارائه کنید.
فشرده سازی: انجام فشرده سازی باعث صرفه جویی در پهنای باند می شود بنابراین شدیدا توصیه میکنیم که این گزینه را فعال کنید.
تنظیمات CDN
روی دکمه create کلیک کنید تا MaxCDN ، Pull Zone را بسازد. در صفحه بعد، آدرس URL ای به این صورت به شما نشان داده میشود :” wpb.wpbeginner.netdna-cdn.com”. این URL را در یک فایل متنی کپی و ذخیره کنید چرا که بعدا به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
حالا که Pull Zone ساختیم، گام بعدی تنظیم content zones است. میتوانید این کار را با مراجعه به داشبورد MaxCDN انجام دهید. در کنار Pull Zone تازه ایجاد شده، روی دکمه manage کلیک کنید. در صفحه بعدی روی تب settings کلیک کنید. هدف ما از ایجاد pull zone این است که یک ساب دامنه اضافه کنیم تا به این ترتیب بتوانیم با ارائه محتوا از چند ساب دامنه به مرورگر کاربر، تجربه مشتری را بهبود بخشیم. برای این کار، روی دکمهای که برچسب Custom Domains دارد کلیک کنید و چند ساب دامنه را اضافه نمایید. اسکرین شات زیر را مشاهده کنید:
ساخت آدرس های ساب دامین برای CDN
وقتی دامنههای مورد نظر خود را اضافه کردید، روی دکمه Update کلیک کنید.
گام بعدی، تنظیم سوابق CNAME برای ساب دامنه ها است. اغلب ارائه دهندگان خدمات هاست پیشنهادی ما مانند Hostgator, Bluehost و غیره، به مشتریان خود یک CPanel ارائه میکنند تا تنظیمات مختلف هاست خود را مدیریت نمایند. ما توضیح خواهیم داد که چگونه سوابق CNAME خود را در Cpanel تنظیم کنید.
وارد داشبورد CPanel خود شوید و بعد روی Simple DNS Zone Editor در پایین دامنهها کلیک کنید.
تغییرات در CPanel
در صفحه بعد، فرمی با دو فیلد مشاهده میکنید. نام ساب دامینی که در زمان ساخت content zone وارد کرده بودید را در این قسمت وارد کنید. برای مثال می توانید بنویسید cdn برای cdn.wpbeginnner.com.
CPanel به طور خودکار دامنه کامل را پر میکند. در بخش CNAME باید URL نشان داده شده توسط MAxCDN را در زمان ساخت Pull Zone وارد کنید. این همان آدرس URL ای است که به شما گفتیم آن را ذخیره کنید.
تغییرات در CPanel
این فرآیند را برای تمامی زیردامنه های خود تکرار کنید، برای مثال cdn1, cdn2 و غیره. به خاطر داشته باشید که در هر سری، تنها نام آن فیلد تغییر میکند. فیلد CNAME باید همیشه با همان URL تولید شده توسط MaxCDN برای Pull Zone پر شود. وقتی اسناد CNAME را برای تمامی ساب دامینها ساختید، زمان آن فرا میرسد که به وردپرس بازگشته و MaxCDN را با W3 Total Cache تنظیم کنیم.
به صفحه Performance » General Setting بروید. به سمت پایین صفحه بروید تا جعبه تنظیمات CDN را مشاهده کنید. تیک گزینه enable را بزنید و از منوی مربوط به قسمت CDN Type، گزینه MaxCDN را انتخاب کنید. سپس روی دکمه Save All Settings کلیک کنید.
تغییرات در CPanel
پس از ذخیره تنظیمات، متنی را مشاهده می کنید که در آن از شما درخواست می شود اطلاعات بخش های “Authorization Key” و “Replace default hostname with” را پر کرده و یک pull zone انتخاب کنید. روی لینک “Specify it here” کلیک کنید تا W3 Total Cache شما را به صفحه CDN انتقال دهد.
تغییرات در CPanel
در صفحه بعدی روی دکمه Authorize کلیک کنید. با کلیک روی این دکمه شما به وبسایت MaxCDN منتقل خواهید شد، جایی که می توانید یک Authorization key بسازید. این کلید (رمز) را کپی کرده و در W3 Total Cache پیست کنید. در قسمت “Replace site’s host name with” نام ساب دامینی که قبلا ساختهاید را بنویسید.
تغییرات w3 total cache در وردپرس
تمامی تنظیمات را ذخیره کنید تا این فرآیند تمام شود. حالا سایت شما برای ارائه فایلهای ثابت با استفاده از MaxCDN تنظیم شده است. حالا اگر سایت خود را بارگیری کنید، URL های مربوط به تصاویر به جای آنکه از دامنه اصلی سایتتان ارائه شوند، از زیردامنه CDN ارائه می شوند. برای مثال:
https://www.wpbeginner.com/wp-content/uploads/2010/08/w3totalcachecdnconfig.gif
با این آدرس جایگزین خواهد شد:
http://cdn.wpbeginner.com/wp-content/uploads/2010/08/w3totalcachecdnconfig.gif
حالا اگر هرکدام از فایل های ثابت شما با CDN بارگذاری نشوند، احتمالا به این معناست که شما نیاز به مشخص کردن آن در تنظیمات لیست فایل های شخصی سازی شده در W3 Total Cache دارید. ما باید این کار را برای پلاگین OIO Publisher که برای تبلیغات به کار برده می شود، انجام دهیم.
w3 total cache
کافی است تمامی فایلهایی را که میخواهید شامل CDN باشد، اضافه کنید. اگر دقت کنید میبینید که یک لیست هم برای فایلهای تایید نشده وجود دارد. وقتی شما یک به روز رسانی کوچک برای طراحی انجام می دهید، style.css شما بلافاصله به روز نمیشود. بنابراین تا زمانی که می خواهید تغییر را به وجود آورید میتوانید آن را در لیست فایلهای تایید نشده قرار دهید. اگر فقط میخواهید دادههای سابق را پاک کنید میتوانید این کار را با مراجعه به داشبورد MaxCDN خود انجام دهید.
تمام مراحلی که تا به اینجا انجام دادهاید بر روی اکثر هاستهای وبسایت به خوبی کار میکند. با این حال، W3 Total Cache از گزینههای بسیار زیاد دیگری نیز برخوردار است. ما تمام سعی خود را میکنیم تا آنها را برای شما توضیح دهیم و بگوییم که چرا از تمامی این گزینه ها در تمامی سایتها استفاده نمی کنیم.
Minify به سادگی حجم فایلهای ثابت را کاهش میدهد و اجازه می دهد بیشترین صرفهجویی را داشته باشید. با این حال، گاهی ایجاد فایلهای کم حجم شده میتواند باعث مصرف منابع بیشتری شده و مقدار مصرف آن بیش از منابعی خواهد بود که ذخیره میکند. ما نمیگوییم که این آپشن اصلا به درد نمیخورد. منظور ما صرفا این است که چنین آپشنی ممکن است برای هر سروری مناسب نباشد.
Database Caching ، بار سرور را با ذخیره کوئریهای SQL کاهش میدهد. این آپشن زمان پردازش کوئری دیتابیس( که برای سایتهای کوچکتر مقدار زیادی نیست) را از میان بر میدارد. وقتی ما شروع به استفاده از این گزینه کردیم، به نظر میرسید که بار زیادی به سرور تحمیل میشود. هاست ما توصیه کرده که آن را خاموش کنیم. در عوض آنها کش SQL داخلی را برایمان روشن کردند. بار دیگر هم باید اشاره کنم که استفاده از این گزینه بسیار پر ریسک است. میتوانید آن را امتحان کرده و ببینید چه تاثیری بر روی زمان بارگذاری سایتان دارد. سپس اگر تاثیر مورد نظر را بر روی سایت شما نداشت آن را خاموش کنید. اکثر هاست ها این گزینه را برای حساب های دارای هاست مشترک پیشنهاد نمیکنند.
اگر شما یک سایت بسیار پویا دارید، استفاده از گزینه Object Caching بسیار برای شما مفید است. این گزینه معمولا در صورتی استفاده میشود که شما کوئریهای پیچیده از جانب دیتابیس داشته و ساخت مجدد آنها برایتان گران است. اغلب مبتدیان بهتر است این بخش را نادیده بگیرند.
حال که همه تنظیمات را انجام دادهاید بهتر است از تنظیمات W3 Total Cache خود یک بکآپ بگیرید. برای این کار به General Setting در صفحه W3 Total Cache مراجعه کنید. در اینجا قسمتی برای Import/Export Setting خواهید دید. برای دانلود فایل تنظیمات از سرور خود روی آن کلیک کنید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. ما به کاربرانی که هنوز برای استفاده از CDN متقاعد نشدهاند شدیدا توصیه میکنیم یک بار هم که شده آن را امتحان کنند. CDN با هاست وبسایت شما کار میکند تا بار سرور را کاهش دهد. ما از MaxCDN استفاده میکنیم و به شما پیشنهاد میکنیم این کار را انجام دهید. اگر هرگونه سوالی دارید، حتما در نظرات آن را مطرح کنید.
نظرات کاربران (0)