تشخیص و رفع خطای ۵۰۳ در وردپرس

افزودن به لیست علاقه‌مندی ها
تشخیص و رفع خطای ۵۰۳ در وردپرس

نمایش خطای ۵۰۳ یک کد وضعیت پاسخ HTTP است که نشان می‌دهد سرور به طور موقت قادر به رسیدگی به درخواست نیست. خطای ۵۰۳ در وردپرس ممکن است به دلیل استفاده بیش از حد منابع سرور، وجود خطا در افزونه‌ها، قالب، کدهای اصلی وردپرس و یا علتی دیگر داشته باشد. در حالی که یک خطای ۵۰۰ که مربوط به سرور می‌شود و نشان‌دهنده مشکلی است که سرور نمی‌تواند درخواست را انجام دهد، یک خطای ۵۰۳ نشانه‌ای از عملکرد صحیح سرور است، زیرا می‌تواند درخواست را پردازش کند و کد پاسخ ۵۰۳ را ارائه دهد.

مانند اکثر کدهای پاسخ HTTP که خطاهایی مانند این را نشان می‌دهند، تعیین علت دقیق کد خطای ۵۰۳ کاری دشوار است. این خطا ممکن است از چندین علت مختلف ایجاد شود و پیدا کردن دلیل این کد وضعیت خاص، می‌تواند یک چالش باشد. در صورتی که در کار با سایت اطلاعات کافی ندارید، می‌توانید برای حل مشکل با طراح سایت تماس بگیرید تا مشکل را برطرف کند. اگر طراح سایت در دسترس شما نیست، با دیاکوبین تماس بگیرید تا کارشناسان باتجربه، مشکل سایت شما را برطرف کنند.

خطای ۵۰۳ در وردپرس مشکل سرور است

کلیه کدهای وضعیت پاسخ HTTP که در رده ۵xx قرار دارند، پاسخ‌های خطای سرور در نظر گرفته می‌شوند. بر خلاف خطای ۵۰۲ Bad Gateway که نشان می‌دهد سرور جایی در زنجیره اتصال در دسترس نیست، یک خطای ۵۰۳ نشان می‌دهد که سرور به طور موقت قادر به رسیدگی به درخواست نیست و در غیر این صورت، عملکرد طبیعی دارد.

در بیشتر موارد، وب سرور باید یک صفحه کاربر پسند ارائه دهد که نشان‌دهنده این است که سرویس به طور موقت در دسترس نیست. علاوه بر این، برنامه باید یک هدر پاسخ HTTP ارسال کند، که به کاربر اطلاع دهد چه مدت باید صبر کند تا یکبار دیگر، درخواست را انجام دهد. این زمان می‌تواند بر حسب روز و یا عددی باشد که نشان می‌دهد چند ثانیه کاربر باید منتظر بماند و دوباره امتحان کند. از آنجا که خطای ۵۰۳ در دسترس نبودن سرور را به طور موقت نشان می‌دهد، می‌توانید کد‌ها و مولفه‌های سمت کاربر، مانند برگه‌های HTML، فایل‌های CSS، JavaScript سمت کاربر و موارد دیگر را نادیده بگیرید.

برای رفع خطای ۵۰۳ در وردپرس ابتدا نسخه پشتیبان تهیه کنید

قبل از هر کاری بهتر است که در ابتدا، از سایت و پایگاه داده یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. در صورت داشتن نسخه پشتیبان، اگر در هنگام رفع عیب مشکلی به وجود آید، می‌توانید به راحتی نشخه پشتیبان را بازیابی کنید. با داشتن نسخه پشتیبان شما قادر خواهید بود تا مشکل را در محیطی آفلاین مانند لوکال هاست، بررسی کنید و یک محیط تمرین داشته باشید. با این کار به راحتی می‌توانید موارد مختلف را تست کنید و مشکل را بدون تغییرات در سایت آنلاین انجام دهید و در صورتی که مشکل را پیدا کردید، به راحتی می‌توانید فقط موردی که باعث خطای ۵۰۳ در وردپرس شده است را اصلاح کنید.

تشخیص خطای ۵۰۳ در وردپرس

تشخیص خطای 503 در وردپرس

تشخیص خطای ۵۰۳ در وردپرس

همان طور که گفته شد، یک خطای ۵۰۳ در وردپرس نشان می‌دهد که سرور به طور موقت در دسترس نیست. این معمولا به دلیل از دسترس خارج شدن سرور برای به روزرسانی وردپرس، قالب و یا افزونه‌ها، بار زیاد ترافیکی و یا خطاهایی در کدهای سمت سرور سایت باشد که مانع ارائه صحیح خدمات سرور به کاربران می‌شود. در این حالت، سرور در واقع خراب یا خاموش نشده، اما در عوض، به گونه‌ای عمل می‌کند که از پاسخ مناسب به اکثر درخواست‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد.

بنابراین، در صورتی که درخواستی از طرف کاربر مبنی بر دسترسی به یک صفحه از سایت دریافت کند، خطای ۵۰۳ را به کاربر نشان می‌دهد و به طور ایده‌آل این پیغام را در کنار پیغام مربوط به سرور، برای تعمیر و نگهداری به کاربر ارسال می‌کند. در این حالت، سرور همچنان فعال و آماده کار است، اما فقط مدیران سایت به آن دسترسی خواهند داشت، در حالی که درخواست‌های عادی کاربران عمومی تا زمان رفع مشکل، اجرا نمی‌شود.

سناریوی دیگری نیز وجود دارد که سرور به دلیل بار ترافیک اضافه درخواست را رد می‌کند، که این بدان معناست که ترافیک غیر منتظره از درخواست‌های دریافتی وجود دارد. در این حالت سرور برخی از درخواست‌ها را پاسخ می‌دهد و برای دیگر کاربران، خطای ۵۰۳ ارسال می‌شود. اگر سرور به درستی پیکربندی شده باشد، معمولا کاربر می‌تواند با کمی انتظار و امتحان مجدد، به سایت و یا صفحه مورد نظر دسترسی داشته باشد.

در برخی از مواقع حتی مدیر سایت هم به پیشخوان وردپرس برای انجام تغییرات دسترسی ندارد که در این حالت باید برای انجام اصلاحات از طریق هاست عمل کرد.

راه اندازی مجدد سرور برای رفع خطای ۵۰۳ در وردپرس

اگر شما به عنوان مدیر سایت توانایی انجام این کار را دارید، یکی از ساده‌ترین راه حل‌ها برای برطرف کردن این مشکل، اغلب راه‌اندازی مجدد سرور است. اگر سایت شما روی چندین سرور قرار دارد، اطمینان حاصل کنید که همه به روش صحیح دوباره راه‌اندازی شده‌اند تا سایت بتواند به طور عادی کار کند. یک خطای ۵۰۳ در وردپرس در برخی از مواقع به خاطر اجرا نشدن یک کد در فایل‌های اصلی سایت اتفاق می‌افتد که یک راه‌اندازی مجدد می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

در بعضی از مواقع، اشکالاتی در سرور وجود دارد و قادر نیست به درخواست‌های کاربران پاسخ مناسب دهد. در این مواقع باید با ارائه‌دهنده خدمات هاست تماس بگیرید تا مشکل را برای شما برطرف کند.

به روزرسانی‌ها را بررسی کنید

به روزرسانی‌های سرور و یا سایت در صورتی که به طور اتوماتیک انجام شوند، می‌توانند علت این مشکل باشند. بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوای مدرن مانند وردپرس به طور خودکار به روزرسانی‌های اصلی خود را بدون هیچ گونه پیغامی برای مدیر سایت بارگیری و نصب می‌کنند. سرور در این مدت خطای ۵۰۳ را به کاربر نمایش می‌دهد، به خصوص اگر سایت شما روی یک سرور کند یا یک هاست اشتراکی ضعیف باشد. اگر می‌خواهید کنترل مستقیم روی به روزرسانی‌ها داشته باشید، گزینه به روزرسانی اتوماتیک را غیر فعال کنید. البته باید توجه داشته باشید، به روزرسانی وردپرس، قالب و افزونه‌ها باعث امنیت بیشتر سایت خواهد شد.

مشکلات اجرای فایل‌ها در سرور

اگر چه ممکن است ساده به نظر برسد، کاملا ممکن است که یک خطای ۵۰۳ در وردپرس به سادگی نشان دهد که سرور، در جایی به کدهای مورد نیاز دسترسی ندارد و یا فایل‌های مورد نیاز را پیدا نمی‌کند. سایت‌های مدرن برای اجرا نیاز به فایل‌های مختلفی دارند و در صورتی که هر کدام از آنها به درستی اجرا نشوند، درخواست کاربر برای بازدید از سایت، قابل اجرا نخواهد بود.

پیکربندی نامناسب فایروال

فایروال یک برنامه اصلی امنیتی است که بر ترافیک شبکه نظارت کرده و به عنوان دروازه ورود عمل می‌کند، تصمیم می‌گیرد که کدام درخواست بی‌خطر است و کدام یک می‌تواند مخرب باشد. در بیشتر موارد، کلیه درخواست‌های خطرناک در پشت فایروال متوقف می‌شوند و ممکن است برای مدیر سایت و یا سرپرست شبکه لیست این آی پی‌هایی را که مسدود شده‌اند را ارسال کند. در بعضی مواقع، این امکان وجود دارد که فایروال به صورتی تنظیم شده باشد که از ترافیک بحرانی جلوگیری کند. فایروال در سایت‌هایی که به شبکه‌های تحویل محتوا (CDN) متکی هستند، در برخی از مواقع به صورت اشتباه عمل می‌کند و درخواست‌هایی که از سرورهای شبکه تحویل محتوا ارسال می‌شود را با درخواست‌های خطرناک اشتباه می‌گیرد و از آنها جلوگیری می‌کند.

بررسی فایل‌های گزارش خطا

تقریبا در هر سرور، گزارش‌های مربوط به خطاها در فایلی ذخیره می‌شوند. درون این فایل‌ها معمولا تاریخچه‌ای از خطاهای سیستم نگهداری می‌شود. در داخل این فایل‌ها، اغلب گزارش‌های مربوط به اشکالاتی که در مورد فایل‌های مختلف و نحوه اجرای آنها وجود دارد، آورده می‌شود. در بسیاری از مواقع می‌توانید با بررسی این فایل، دلیل به وجود آمدن اشکال را پیدا کنید. حتی برای بخشی از کدهای یک فایل که به درستی اجرا نشده باشد، گزارش خطایی در این فایل ذخیره می‌شود که شامل آدرس فایل و محل قرار گیری کد به همراه شماره سطر وجود دارد. از روی اطلاعات این فایل می‌توانید موردی که باعث خطای ۵۰۳ در وردپرس شده است را شناسایی کنید.

بررسی فایل‌های گزارش خطا

بررسی فایل‌های گزارش خطا

بررسی فایل error_log

در قسمت File manager هاست، در پوشه public_html، فایلی به نام error_log وجود دارد. بر روی این فایل کلیک راست کرده و گزینه view را انتخاب کنید. در این فایل یک لیست از خطاها وجود دارد که این لیست، تاریخ و ساعت به وجود آمدن خطا و آدرس فایلی که باعث به وجود آمدن خطا شده را نشان می‌دهد.

فعال کردن حالت دیباگ (DEBUG)

استفاده از حالت دیباگ به شما کمک می‌کند بهتر از خطاهای PHP در فایل‌های هاست مطلع شوید. با استفاده از این حالت، می‌توانید خطاهایی که در فایل‌های پوسته و یا افزونه‌ها وجود دارد را متوجه شوید. برای فعال کردن این حالت باید در پوشه public_html، تغییراتی را بر روی فایل wp-config.php انجام دهید. بر روی این فایل کلیک راست انجام دهید و گزینه Edit را انتخاب کنید. در این فایل معمولا قبل از خط /*That’s all, stop editing! Happy blogging.*/، قطعه کد define(‘WP_DEBUG’, false); وجود دارد. باید مقدار false را به true تغییر دهید. در صورتی که این کد در فایل wp-config.php وجود نداشت، باید آن را در بالای عبارت فوق بنویسید و مقدار آن را true بگذارید.

زمانی که نتوانید به پیشخوان وردپرس دسترسی داشته باشید، خطاهای موجود نشان داده نمی‌شوند و شما می‌توانید برای دیدن این خطاها، کدهای زیر را به کد بالا اضافه کنید.

;define (‘WP_DEBUG_LOG’, true)

;define (‘WP_DEBUG_DISPLAY’, false)

;ini_set (‘display_errors’, 0)@

بعد از ذخیره تغییرات در فایل wp-config.php، سایت را یکبار بارگذاری مجدد کنید. با این کار فایلی به نام debug.log در پوشه public_html اضافه می‌شود که موردی که باعث خطای ۵۰۳ در وردپرس می‌شود را می‌توانید از طریق اطلاعات این فایل پیدا کنید.

ایجاد خطای ۵۰۳ در وردپرس به دلیل کدهای افزونه‌ها

در صورتی که فایل‌های یک افزونه باعث به وجود آمدن خطا شده باشند، اولین کاری که باید انجام دهید این است که آن افزونه را غیر فعال کنید. در برخی از مواقع زمانی که خطای ۵۰۳ در وردپرس رخ می‌دهد، شما نمی‌توانید به پیشخوان وردپرس دسترسی داشته باشید. برای غیرفعال کردن افزونه‌ها، می‌توانید از طریق هاست اقدام کنید. در پوشه /public_html/wp-content/plugins، می‌توانید پوشه‌های افزونه‌های مختلف را مشاهده کنید. بر روی پوشه افزونه مورد نظر کلیک راست کنید و نام پوشه را تغییر دهید. با این کار افزونه مورد نظر غیر فعال می‌شود و شما می‌توانید به پیشخوان وردپرس دسترسی پیدا کنید.

در برخی از مواقع به دلایل مختلف امکان دسترسی به فایل error_log وجود ندارد. در صورتی که نتوانید از طریق این فایل دلیل مشکل را پیدا کنید، در ابتدا می‌توانید تمامی افزونه‌های سایت را غیر فعال کنید. برای غیر فعال کردن تمامی افزونه‌ها، در مسیر /public_html/wp-content، پوشه plugins را تغییر نام دهید. با تغییر نام این پوشه تمامی افزونه‌ها غیر فعال می‌شوند و بعد از این کار دوباره نام پوشه را به plugins تغییر دهید. با غیر فعال شدن افزونه‌ها، اگر خطای ۵۰۳ در وردپرس از بین برود، مشکل به یکی از افزونه‌ها مربوط می‌شود. می‌توانید افزونه‌ها را یکی یکی فعال کنید و هر بار سایت را بررسی کنید. البته باید توجه داشته باشید که در زمان بررسی سایت، کش مرورگر خود را با فشردن کلیدهای ترکیبی CTRL + F5 پاک کنید.

ایجاد خطای ۵۰۳ در وردپرس به دلیل کدهای قالب

برای تست و یا در زمانی که اطلاعات دورن فایل‌های نمایش‌دهنده خطا مربوط به کدهای قالب وردپرس باشد، نیاز خواهید داشت تا فالب را غیر فعال کنید، تا دلیل مشکل را پیدا کرده و آن را رفع کنید. برای این کار از طریق File Manager هاست، وارد پوشه /public_html/wp-content/themes شوید. پوشه‌های قالب‌هایی که شما نصب کرده‌اید در اینجا قرار دارند، پوشه قالب فعال را انتخاب کرده و نام آن را تغییر دهید. با این کار، قالب شما غیر فعال می‌شود و قالب پیش‌فرض فعال خواهد شد. اگر سایت را بارگذاری مجدد کردید و مشکل برطرف شده بود، باید قالب سایت را عوض کنید و در غیر این صورت، باید به سراغ موارد دیگر بروید.

همیشه به جز قالب فعال، قالب دیگری به عنوان قالب پیش‌فرض برای سایت خود داشته باشید، تا در این مواقع بتوانید اشکال‌یابی کنید. در برخی از مواقع اگر اشکالی در قالب فعال به وجود آید، در صورت بودن قالب پیش‌فرض، سایت با استفاده از آن بالا خواهد آمد.

محدود کردن بازدید ربات‌های گوگل برای کم کردن استفاده از منابع سرور

محدود کردن بازدید ربات‌های گوگل

محدود کردن بازدید ربات‌های گوگل

در برخی از مواقع منابع سرور کم است و نمی‌تواند به خوبی به تمامی درخواست‌ها پاسخ دهد. موتورهای جستجو نیز از سایت‌ها بازدید می‌کنند و باعث بالا رفتن ترافیک سایت می‌شوند و اگر پردازنده، رم و یا پهنای باند سرور نتواند جوابگوی حجم ترافیک باشد، خطای ۵۰۳ در وردپرس نمایش داده می‌شود. برای اطلاع از نحوه کار و میزان مصرف منابع هاست، در صورتی که وارد محیط کاربری هاست خود شوید، می‌توانید مقدار کارکرد پردازنده، رم، مقدار فضای ذخیره‌سازی مصرف شده برای سایت و پایگاه داده، مقدار پهنای باند مصرف شده و اطلاعات دیگری را در قسمت STATISTICS مشاهده کنید. در صورتی که این موارد را نمی‌توانید مشاهده کنید با ارائه‌دهنده سرویس هاست خود تماس بگیرید تا آن را برای شما فعال کند.

البته باید توجه داشته باشید که اگر جلوی بازدید ربات‌های گوگل را به طور کامل ببندید، گوگل نمی‌تواند صفحات سایت شما را ثبت (ایندکس) کند و سایت شما را در صفحه نتایج جستجو نشان نخواهد داد. هر قدر ربات‌های موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ، یاهو و یاندکس و غیره کمتر بتوانند صفحات سایت شما را ایندکس کنند، نمایش تغییرات و یا اضافه کردن پست جدید، با تاخیر بیشتری در صفحه نتایج موتورهای جستجو نشان داده خواهند شد. در کنسول وب مستر موتورهای جستجو می‌توانید مقدار بازدید ربات‌ها را تغییر دهید. البته باید توجه داشته باشید که تغییرات در این قسمت مدتی طول می‌کشد تا اعمال شود.

استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN) برای رفع کمبود منابع سرور

اگر منابع سرور شما برای حجم بازدید کاربران و یا ربات‌های موتورهای جستجو کافی نباشد، یکی از راه‌ها، ارتقا هاست است که باید برای این کار هزینه پرداخت کنید. راه دیگر استفاده از خدمات شبکه تحویل محتوا (CDN) است. شرکت‌های مختلف خدمات متفاوتی ارائه می‌دهند که برخی از آنها را می‌توانید به صورت رایگان برای سایت خود استفاده کنید. شبکه تحویل محتوا، سایت شما را بر روی چندین سرور ذخیره می‌کند و درخواست‌ها را بر اساس منطقه جغرافیایی به نزدیک‌ترین سرور هدایت می‌کند. با این کار، سرور شما درخواست‌های کمتری را پاسخگو خواهد بود و باعث می‌شود سرور بتواند به تمامی درخواست‌ها پاسخ دهد.

۵/۵ - (۴ امتیاز)
۵ ۱ vote
امتیازدهی به مقاله
5/5 - (4 امتیاز)
تاریخ انتشار: 22 دی, 1398
آخرین ویرایش: 22 دی, 1398
منبع: دیاکوبین
      اشتراک گذاری

    علاقه‌مند به یادگیری سئو و طراحی سایت هستم. خوشحال می‌شم از نظرات و دیدگاه‌های شما نکات جدیدی یاد بگیرم و اطلاعات خودم و با شما به اشتراک بگذارم

    طراحی سایت

    اگر می‌خواهید اولین قدم برای ورود به دنیای دیجیتال را محکم بردارید؛ فرآیند طراحی وب‌سایت خود را به دیاکوبین بسپارید. خدمات طراحی وب‌سایت در دیاکوبین به تولید یک وب‌سایت ساده ختم نمی‌شود. ما آماده‌ایم تا جزئی‌ترین خواسته‌های شما را در طراحی یک ‌وب‌سایت کارا و زیبا برآورده کنیم. اگر می‌خواهید وب‌سایت شما طرحی متفاوت از رقبا داشته باشد؛ اگر می‌خواهید تجربه کاربری خوبی را برای مخاطبان خود فراهم کنید؛ و اگر به دنبال طرحی خاص با امکانات ویژه هستید؛ ما در دیاکوبین بهترین پینشهادها را به شما ارائه می‌کنیم. وب‌سایت‌های طراحی شده در دیاکوبین، دارای استانداردهای روز کدنویسی، سرعت بارگزاری بالا، دسترس‌پذیری و تجربه کاربری مناسب و رابط کاربری زیبا هستند.

    طراحی سایت
    نظرات کاربران (0)
    اشتراک
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x